06 March 2014

IARA AM AJUNS "BA" CU ALIN CRISTEA


     Nu stiu cum se face ca iara am ajuns "Ba" cu Alin Cristea.
http://romaniaevanghelica.wordpress.com/2014/03/06/ba-pocaitilor-scrieti-corect-romaneste-280/)
     De obicei ii trec cu vederea obrazniciile. Sa te iei in gura cu Alin Cristea e ca si cum ai da o palma la... dar mai bine nu ating... daca se imprastie? Sper ca ultima fraza am scris-o corect!!! (Daca n-am scris-o bine, chiar te rog, Alin, sa o corectezi.)
     Intr-un fel, el este un "secret" public al nostru... pentru ca zice ca este evanghelic. Evanghelia lui Alin, bineinteles.
     Nu neaparat faptul ca admonesteaza si corecteaza public pe toata lumea sau critica pe cine ii cade pe mina... nu asta este problema. Eu nu scriu corect romaneste, el are dreptate. Ma straduiesc, dar dupa mai bine de 30 de ani de strainatati... n-am nici o sansa. Cum o face insa este neplacut. Cum se adreseaza unor persoane mai in virsta, unor doamne, unor oameni care nu i-au gresit cu nimic... te umple de mirare si trebuie sa admit - iti creste si tensiunea uneori, oricit ai incerca sa-ti explici ca... de... asta este... Alin Cristea bizdicul evanghelic.
     Trecind peste jena personala pe care o am ori de cite ori mi se adreseaza public cu vocabularul lui ales, ma gindesc la imaginea pe care o creeaza celor care au mai putin de-a face cu credinciosii neoprotestanti. Nu ca noi am fi perfecti... ca nu sintem. Dar sa dai prilejuri de discutii de genul asta intentionat pare aproape absurd. Ce mai cred eu este ca Alin crede ca face o treaba buna. Mai cred ca este sincer si devotat, si ca el crede ca are chemarea sa fie spinul din calciiul nostrum - al blogarilor evanghelici.
     Mai cred ca trebuie sa-l iubim si sa ne rugam pentru el, ca alta solutie nu avem. El exista, in toata splendoarea blogurilor pe care le reprezinta cu tam-tam si sunete virtuale de gen... Tarzan... O sa zica din nou ca il injur... pocaieste... si poate are dreptate. Si daca o facem... si noi avem dreptul sa spunem lucrurilor pe nume. Aline... cit de putin inspirat trebuie sa fii sa nu ai altceva de scris decit despre blogul meu, pe care il consideri sub orice critica... si de greselile mele gramaticale sau de ortografie? Nu ti se pare ca asta spune mult despre "capacitatea" ta? Dupa prostiile pe care le debitezi si felul in care scrii, cred ca cei care te-au invatat alfabetul trebuie sa aiba ceva regrete...
   

3 comments:

Cristina said...

Rodica, fiecare dam socoteala pentru cuvintele folosite. Eu nu cred ca DUmnezeu ne va intreba de ce am pus virgula intre subiect si predicat sau de nu am scris cu diacritice. Dar orice cuvint stricat si care raneste pleaca dintr-o inima ca atare. Pentru asta cred ca vom da socoteala.

A.Dama said...

Alin Cristea a facut, probabil, un "print screen" inainte de corectarea articolului tau, Rodica. Insa articolul tau a fost corectat - poate un pic mai tarziu doar din motive de diferente de fus orar.
De aceea, ar fi bine ca Alin Cristea sa verifice inainte de a publica "articole corectoare" starea articolului la care face referire. Sau sa verifice ulterior daca s-au facut modificarile, fiindca nu e totuna sa incriminezi si sa lasi lucrurile asa sau sa remarci schimbarea.
Si lui i se mai atrage atentia din cand in cand la cate-o greseluta ivita din graba sau din neatentie. Si el se corecteaza. Sa le dea posibilitatea si altora sa faca acelasi lucru!
Sunt, totusi, detalii... importante.

Rodica Botan said...

Multumesc A.Dama...As putea adauga citeva atribute bune prieteniei ce mi-o porti. Multumesc mult...pentru timp, pentru suport, pentru dragostea ta...