02 March 2014

UN CEAS DE ODIHNA...


     Cind Dumnezeu ne-a dat o zi de odihna, ea a fost planuita. O zi din sapte sa ne relaxam si sa admiram creatiunea Lui Dumnezeu si sa-I aducem multumiri... Probabil ca Dumnezeu stia ca pamintul din care sintem facuti are nevoie de repaos. Probabil... ca a stiut, ce parere aveti?
     Poate ca ar trebui sa punem ceva timp la o parte sa numaram boabele de nisip de pe plaja sau sa umblam desculti pe iarba plina de roua - am citit undeva ca avem nevoie si de asa ceva.
     Eu prefer padurile, dar si plaja poate sa fie un loc bun de relaxare - si la urma urmei, nu conteaza unde sintem pe planeta asta, vom gasi elemente care sa ne aminteasca despre Cel ce a creat atitea minunatii pentru ochii nostri.
     Sa impartasesc doar citeva lucruri pe care le-am vazut ieri si care mi-au amintit de Creatorul. Uitati-va la pozele de mai jos. Vedeti in primele doua poze curcubeul? Este una dintre promisiunile Lui Dumnezeu pentru noi. Apoi vedeti nisipul de pe plaja? Asa a promis Dumnezeu ca il va binecuvinta pe Avraam si il va inmulti ca nisipul marii ...
     Nu te poti mira de ajuns cum Dumnezeu tine atita apa cit este in ocean si o tine in control, imprejmuita de... nisip.
      Vazindu-mi nepotelul zburdind si alergind dupa pasari, mi-am amintit ca Domnul Isus le-a spus ucenicilor ca daca nu ne facem ca si copiii, nu vom putea intra in Imparatia Cerurilor. Seth si-a dat jacheta jos, si mai tirziu, s-a udat la picioare, si n-a avut absolut nici o grija ...ca mamica lui ii purta hainele si ii rezolva problemele. Cind i-a fost foame, a cerut de mincare, si cind i-a fost sete, nu s-a ingrijorat de unde va bea apa...Si daca am fi si noi ca Seth ...am sti ca Tatal Ceresc ne poarta de grija si ne-am zbengui si noi un pic, nu am sta tepeni de ingrijorare...
     Pasarile de mai jos au ceva in cioc... este mincare. Ele nu sapa, nu seaman, ci doar ...culeg. Domnul le poarta de grija si le hraneste, si se vede pe ele ca nu-s slabe. Cindva ma jeluiam ca din pomii mei din gradina pasarile maninca ce e mai bun - ca fructele cele mai coapte, cele mai dulci sint pe virful pomilor, unde eu nu ajung.
     Tragind o concluzie la timpul petrecut pe plaja, realizez cit a fost de odihnitor; nu numai pentru ca singura activitate a fost sa culeg scoici si sa admir Creatiunea Lui Dumnezeu, dar am si invatat in mod practic din ceea ce am vazut ca Dumnezeu este ocupat cu grija noastra si ca indemnul Lui de a ne purta ca niste copii este ...treaba serioasa. Avem nevoie sa ne relaxam daca vrem sa fim sanatosi; avem nevoie sa lasam in grija Lui multe din ingrijorarile noastre... Avem nevoie de odihna... o odihna pe care o gasim doar in El.
   










4 comments:

Marta said...

Esti un bun observator si ganditor Domnul sa-ti pastreze darurile si bucuria . imbratisari .

cherie said...

Ooooo! Ce de flori! Vreau si eu !!!!
Dar in ce priveste odihna... si Dumnezeu s-a odihnit in cea de a 7-a zi:
Geneza:
2 În ziua a şaptea, Dumnezeu Şi-a sfârşit lucrarea pe care o făcuse; şi în ziua a şaptea S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o făcuse.
3 Dumnezeu a binecuvântat ziua a şaptea şi a sfinţit-o, pentru că în ziua aceasta S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o zidise şi o făcuse.

Rodica Botan said...

Multumesc Tusa Marta. Dumnezeu are multe alte lucruri bune si frumoase pe care nu le vad...si trebuie sa-mi casc ochii.

Rodica Botan said...

Cherie, ti-as trimite un buchet dar esti prea departe. Si ai dreptate...daca Insusi Dumnezeu s-a odihnit, nu ni se pare noua ca sintem obraznici sa credem ca noi nu avem nevoie de odihna? Si nu numai ca s-a odihnit dar S-a uitat la toata creatia Lui si a spus ca e buna. Cred ca parte din odihna noastra ar fi sa ne cascam ochii si sa admiram creatiunea Lui...si acest lucru ne va da o stare de bine, de multumire, de admiratie fata de Creator...si ne-ar pune intr-o postura potrivita-ca si cum ne-ar regla tensiunea si temperatura, etc. Avem nevoie de starea asta ca sa ne mentinem chiar si sanatatea trupului. De ce o iesire la munte face atit de bine organismului? Pentruca fara sa vrem ochii nostrii vad lucrarea Lui si admiram si iesim din starea egoista si egocentrica in care traim...