26 March 2014

URGIE SI BUNATATE...

 


Citesc din Naum Capitolul 1 versetele 6 si 7...Suna asa...
"6... Cine poate sta inaintea urgiei Lui? Si cine poate tinea piept miniei Lui aprinse? Urgia Lui se varsa ca focul si se prabusesc stincile inaintea Lui.
  7... Domnul este bun, El este un loc de scapare in ziua necazului; si cunoaste pe cei ce se incred in El."
......................
     Stau sa ma minunez citeodata de ceea ce citesc. Doua versete, unul linga altul. Este vorba despre cetatea Ninive, dar foarte bine s-ar putea spune aceleasi lucruri despre oricare dintre cetatile (orasele) unde locuim noi. Si e drept ca am luat din context, dar versetele sint asa de pline de inteles (cel putin pentru mine)... Imi arata cine este Dumnezeu. De la minie la bunatate... cine poate sa-I cuprinda tainele? Si cine stie intimplarea orasului Ninive isi aminteste cum ninivenii impreuna cu imparatul lor s-au umilit in sac si cenusa, si astfel si-au salvat viata de la nenorocirile pe care minia Lui Dumnezeu ar fi adus-o impotriva lor.
     Citeam ceva ieri si m-a pus pe ginduri faptul ca explicatia era ca foarte multi cunosc bine Biblia... si este un lucru folositor. Este Cuvintul lui Dumnezeu, si are putere, si trebuie sa-L cunoastem ca sa nu ne pierdem in labirintul lumii. Dar e una sa cunosti despre Dumnezeu, si cu totul altceva sa-L cunosti pe Dumnezeu.
     Si cind Il cunosti pe Dumnezeu, incepi sa cunosti si caracterul Lui... Ii intelegi minia si Ii cunosti bunatatea. Si cind Il cunosti, nu poti sa nu te increzi in El. Si scrie acolo negru pe alb ca Domnul este bun cu cei ce se incred in El. Doamne... mina Ta blinda sa fie peste toti cei ce se incred in Tine. Noi nu avem pe nimeni altul pe lumea asta sa ne protejeze, sa ne apere, sa ne scoata din necaz decit pe Tine. Aminteste-Ti  si mine, Te rog, de noi...

1 comment:

Marta said...

Amin .