31 March 2014

INTREBARI... NEDUMERIRI...

     Ieri am auzit pe cineva punind o intrebare pe care mi-am pus-o si eu cindva. In Iov scrie ca diavolul s-a prezentat in fata Lui Dumnezeu impreuna cu Fiii Lui Dumnezeu si acolo l-a pirit pe Iov. Nu chiar l-a pirit, ca nu avea cu ce sa-l pirasca, dar a comentat ca exista un motiv pentru care Iov Il slaveste pe Dumnezeu, si motivul era ca lui Iov ii mergeau toate bine. Mirarea mea era ca diavolul a avut acces sa se prezinte in fata Domnului.
     Doar in Genesa scrie clar ca diavolul impreuna cu o treime dintre ingeri "au cazut" din cer - au fost dati afara. Asadar, mirarea mea era indreptatita, zic eu. Ieri am auzit un raspuns la aceasta intrebare si, intr-o oarecare masura, il inteleg... dar daca s-ar gasi cineva sa-mi explice si mai bine nu m-as supara.
     Raspunsul era in faptul ca aceasta cadere era "relationala"... ca nu era vorba de spatiu, de un loc anume... ci de o distanta creata de o relatie pierduta. Si ce inteleg eu este ca doi oameni pot fi unul linga altul in mod fizic, dar la o distanta imposibil de trecut in alte privinte. Exista ceva adevar in treaba asta. Putem sa stam in acelasi loc - din punct de vedere fizic si sa fim in iad sau in rai...
     Multi intreaba unde e iadul... sau raiul? Prezenta sau absenta lui Dumnezeu explica mai bine, relatia cu Dumnezeu modifica situatia, si nicidecum un loc fizic... Voi ce credeti?

4 comments:

stefan said...

Sora Rodica poate ne ajută primind răspunsuri de pe linkul următor:
http://www.gotquestions.org/Romana/Intrebari-rai-iad.html

Cronologic,Cartea Iov este intre Geneza 11 si 12.
Sunt referinte despre diavol in Luca 10:18; Ioan 12:31, 16:11; Apoc.8:10, 9:1, 12:9,10. s.a.
Sigur n-am lămurit problema insă vom afla in cer, acum cunoaștem în parte
Multe binecuvântări!

cherie said...

CORECT !

Anonymous said...

nu zice biblia ca diavolul se poate deghiza intr-un inger de lumina? deghizat astfel a avut acces in prezenta lui Dumnezeu (pentru ca ingerii nu l-au recunoscut). Doar Dumnezeu l-a recunoscut. parerea mea. (caci ideea cu distanta relationala mi se pare pura filosofie, caci Dumnezeunu nu face lucrurile pe jumatate si nici nu se ascunde dupa cuvinte astfel incat sa intelegem fiecare ce vrem)

si apoi biblia nu spune ca ingerii cazuti ar fi pe pamant, ci ca ei isi au sediul in locurile ceresti

"Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti."

Anonymous said...

si inca un verset care spune ca Satana nu a fost inca aruncat din cer. Cum oare ne-ar putea pârî în fața lui Dumnezeu dacă nu ar avea acces în prezența Lui?

"Şi am auzit în cer un glas tare, care zicea: „Acum a venit mântuirea, puterea şi împărăţia Dumnezeului nostru şi stăpânirea Hristosului Lui; pentru că pârâşul fraţilor noştri, care zi şi noaptea îi pâra înaintea Dumnezeului nostru, a fost aruncat jos." (Apocalipsa 12:10)