22 January 2016

CEL MAI BUN ARGUMENT

   Randy Kilgore povesteste
    Traducere de Rodica Botan
     "Intr-o calatorie de durata - vreo opt ore cu trenul, un ambasador iesit la pensie, care s-a intimplat sa aiba locul linga al meu, n-a putut sa nu arate cit este de indispus cind m-a vazut ca scot Biblia din geanta.
    Dar... cu riscul sa fiu luat peste picior, am muscat din momeala. La inceput am schimbat fraze scurte, incercind sa vedem care se tine mai tare.... care are argumente mai multe si mai puternice. Dar incet, incet, am ajuns sa impartasim bucatele din viata personala, si in cele din urma am incropit o discutie. Bineinteles ca motorul conversatiei a fost curiozitatea amindurora, si asta ne-a facut sa uitam sa ne mai contrazicem. Omul era absolvent de stiinte politice, si eu care facusem un hobby din politica eram intrigat si fascinat de cariera lui, in care fusese un proeminent ambasador in doua rinduri.
    Ciudat insa... ca toate intrebarile pe care mi le punea erau despre credinta. Cum am ajuns sa fiu un "credincios" - asta il interesa cel mai mult. Calatoria cu trenul s-a apropiat de sfirsit si discutia noastra era intr-un punct amiabil, asa ca am facut schimb de carti de vizita.
-Si sa nu uit... zise el intorcindu-se catre mine... cea mai buna parte a argumentului tau nu este ce crezi tu ca poate Isus sa faca pentru mine. Ci ceea ce a facut deja pentru tine."
     In Ioan 9, ca si in povestea din tren, Dumnezeu ne aminteste ca cea mai buna poveste este povestea personala a fiecaruia dintre noi - povestea noastra intima - intilnirea noastra cu Domnul Isus. Nu-i rau sa incepem sa practicam prin a spune povestea aceasta celor din familie, ca sa stim sa o spunem apoi si altora.

2 comments:

Anonymous said...

Ioan 9 ne spune pentru a cita oara ce "frate" minunat au cei ce se incred in EL.Ne invata sa marturisim negresit minunile si binecuvintarile cu care ne copleseste.
Dar...
Avem la vremea noastra lucruri despre care Domnul Isus spunea: v-am spus de mainainte...
Si citind Ioan 9 cu 11 si 12 in Cuvintul sfint, gasim adevarul zilelor noastre, gasim purtarea multor binecuvintati.
11. El a raspuns: "Omul" acela caruia i se zice Isus, a facut tina, mi-a uns ochii...
12. "Unde este omul acela" au intrebat ei.El a raspuns: "Nu stiu"
Si cei care raspund "nu stiu" sunt tot mai multi, chiar daca incolo vorbesc frumos, frecventa buna, uneori chiar cinta, spun poezii...uneori sunt chiar linga noi, alteori suntem chiar noi.
Si ma gindesc ca vremile fiind tirzii, n-ar fi lipsit de interes sa vedem nu numai ce a facut Isus pentru noi...dar noi pentru Isus oare nu avem nimic de facut?
Doamne iti multumim pentru indurarea ta si intelepteste-ne.

Loredana said...

Foarte frumoasa povestea si morala ei!