13 January 2016

TREZESTE-TE ROMANE...


     Pornisem ieri cu un elan nemaipomenit sa vorbesc despre romanii mei, incurajata de protestele facute recent pentru familia Bodnariu. Apoi dupa ce am scris ultimul articol mi-am amintit ca in acelasi spirit de solidaritate si cu aceeasi dorinta de “mai bine” am votat anul trecut noul presedinte. Ok, poate presedintele ales nu este cel mai bun - dar romanii si-au exercitat drepturile si au facut o alegere buna prin faptul ca au ales sa participe, sa sacrifice sa duca pina la sfirsit un lucru, o actiune buna - si au inteles ca impreuna pot face schimbari mari si importante. Ramine acum sa gaseasca candidati mai buni pe viitor.
   


Dar faptul in sine - ca am iesit din starea de moleseala si am devenit activi este un lucru exceptional. Ca alegem presedinti sau ca sarim in ajutorul unui roman care si-a pierdut copiii – faptul in sine denota bun simt, si compasiune, si spirit de loialitate cu fratii nostri. Ma bucur ca cei crestini au ales sa fie avangarda in aceasta situatie. Nu am zis credinciosi, nici baptisti , nici penticostali, si nici ortodocsi… am zis crestini. La o privire mai atenta, gasim greseli in traditiile oricarei religii crestine existente. Nu sint pentru unificarea religiilor - ci unificarea in credinta in Isus Christos. In El trebuie sa gasim un punct comun, nu in noi si felul cum I ne inchinam. Fiecare avem familia noastra, cu traditiile noastre, si avem raspundere fata de copiii nostri sa cautam dupa Adevar si sa ii expunem adevarului (si Adevarul este Domnul Isus Christos - asa cum El singur marturiseste despre El).

     Toti avem nevoie sa bem zilnic apa. Dar nimeni nu se multumeste cu un pahar de apa din balta facuta de ploaia de azi-noapte numai pentru ca este in apropiere sau mai beau si altii din ea. Toti vrem sa bem dintr-un izvor bun si dulce - apa curata, proaspata. In mod spiritual avem nevoie de apa vie – dar aceasta apa vie este proaspata doar cind o o luam din  Cartea Sfinta, Biblia, si nu din alte ceasloave, si traditii, si impresii, si comentarii ale nu stiu cui.  Pentru cine vrea sa inteleaga, cred ca am spus suficient. Si cum toti crestinii sint urmasi ai Domnului Isus Christos, ar trebui sa mergem inapoi la punctul acela fix, comun… la FiullLui Dumnezeu si sa invatam din ce ne spune El, si nu altii.

     Daca ne uitam la situatia lumii de acum 2000 de ani, vedem ca totul s-a inceput de la zero. Domnul Isus S-a nascut dupa 400 de ani de tacere spirituala… Asa ca nu trebuie sa ne pierdem cu firea ca astazi crestinii nu sint majoritatea sau ca sintem foarte putini. La un moment dat Ilie a crezut ca este singurul profet in Israel, dar Dumnezeu i-a demonstrat ca El are resurse ascunse. Si exista si astazi resurse. Ce ma dezamageste insa la noi romanii este faptul ca de cum vedem pe cineva ca se ridica un pic si face o lucrare, in loc sa ne alaturam si sa dam o mina de ajutor, vezi ca se ridica miinile unora doar ca sa-i traga in jos pe cei care fac o treaba buna. Acuma indiferent din ce motive o fac, de mindrie, din dorinta de vizibilitate… mai, oameni buni, nu vi se pare ca e bine ca se ocupa de o treaba buna? Nu vi se pare ca recuperarea acelor copii este mai importanta decit sa ne ciorovaim intre noi si sa aflam  motivele pentru care unii sint mai implicati decit altii  in aceste proteste? Ok, unii mai fac si greseli - dar cum sa nu faci cind nimeni nu stie exact ce trebuie facut si doar bijbii incercind sa gasesti o solutie? N-ar fi mai bine sa ne asociem toti – daca nu putem sa participam la proteste, atunci sa ne rugam pentru cei care participa sau macar sa nu-i criticam?

     Nu stiu cum vedeti voi, dar eu zic ca Dumnezeu ne-a dat noua romanilor multe lucruri bune. Ne-a asezat intr-o zona exceptionala ca regiune, ca locatie, cu bogatii natural, cu posibilitati de comert, transport… acces la toate apele posibile prin Marea Neagra si acces spre interiorul continentului prin Dunare. Constanta ar putea deveni cel mai important port din Europa, datorita pozitiei centrale si datorita legaturii cu Dunarea . “Muntii nostri aur poarta… noi cersim din poarta-n poarta…” Cimpii cu grine si paduri – si mai de toate cite ne-ar fi suficiente sa avem o viata buna pe pamintul nostru stramosesc.

     Dar stiti ce? N-avem caracter – pentru ca nu avem dragoste de aproapele si frica de Dumnezeu. Daca am tine cele zece porunci, am fi un popor nemaipomenit. Si inca nu-i tirziu… Si tilharul de pe cruce a mai avut o sansa, darmite noi romanii? “Trezeste-te, romane, din somnul cel de moarte”…poate fi nu numai un vers patriotic, dar si unul spiritual…

https://www.facebook.com/EvolutiaColectiva/videos/1198518496842592/?theater

No comments: