10 January 2016

VA ROG SA CITITI... SI NU NUMAI...

   
     Astazi purtam o discutie cu Cella. Ea imi spunea de citeva cazuri din Iasi si imprejurimi, familii care s-au grabit sa se reintoarca acasa din Norvegia inainte ca sa dea "necazul cel mare" peste ei si sa li se ia copiii. Se pare ca daca esti pe faza sint citeva indicii care sa te avertizeze la timp ca organizatia lor de ticalosi e pe urmele familiei tale.
    Cella a scris un articol minunat invocind alti copii luati in robie cu citeva mii de ani in urma. Si chiar in situatia aceea se pare ca Dumnezeu nu i-a lasat nesupravegheati, ci a avut un scop cu ei, si istoria lui Daniel si a Esterei ii este draga lui Cella. Va rog mergeti pe blogul ei si cititi!... http://asteptandminunile.blogspot.com/2016/01/pentru-o-vreme-ca-asta.html...
     Imi place titlul in mod special. Si uitindu-ne la amploarea protestelor facute in weekendul acesta de romanii credinciosi de pretutindeni, nu poti sa nu te simti binecuvintat ca esti roman... Mi-a placut ca au cintat si mi-a placut si ce au cintat pe la portile ambasadelor, ca au provovaduit pe Dumnezeu si s-au purtat atit de elegant. Ne-a prea mers vestea peste tot ca sintem necivilizati si ma bucur sincer ca am dat o nota de buna purtare de data asta.
     Poate ca sintem si noi de vina ca lumea este asa cum este. Noi ar trebui sa fim sarea si lumina pamintului. Un picut de sare da gust la mincare - un picut de lumina alunga intunericul... dar daca noi am tacut...
     Cella ne aduce aminte de Daniel, Sadrac, Mesac si Abednego si de Estera, care desi in minoritate, desi robi in tarile unde au ajuns, desi supusi unor legi straine nu au tacut, ci au avut curaj sa se roage si sa isi deschida gura pentru Adevar.
     S-ar putea ca sa nu fie totul pierdut inca... s-ar putea sa putem face inca schimbari daca... si numai daca Il lasam pe Dumnezeu sa vorbeasca prin noi, sa lucreze prin noi, sa dea gust lumii in care traim. Asa sa fie! Cella ne invita la treo zile de rugaciune... Ce ziceti?

1 comment:

Monna Albu (Novacescu) said...

Rodica draga vreau sa-ti confirm ca am primit darul oferit de tine. Dumnezeu sa-ti rasplateasca si sa puna la loc de acolo de unde ai luat, insutit!!!
Fii binecuvantata!