27 January 2016

IN NUMELE DRAGOSTEI!!!

Dintr-o carte de-a lui Charles R.Swindoll numita “Hope Again” ("Speranta din nou") va traduc o parte, pentru ca vorbeste despre dragostea dintre frati - important atribut al oricarui credincios. Sper sa va mearga la inima. Mie mi-a mers.

………………………………
Inainte ca Andrew Jackson sa devina al saptelea presedinte al Statelor Unite, el a servit in armata ca Major General in Tennessee. In timpul razboiului din 1812, trupele de sub comanda lui au atins o stare morala foarte prapastioasa. Prin urmare se pretau la certuri, neintelegeri de tot felul si se bateau intre ele. S-a raportat ca in aceasta situatie, Batrinul Hickory i-a adunat pe toti la un loc intr-un moment in care tensiunea atingea cote maxime si le-a spus… "Domnilor! Vreau sa va amintesc ca dusmanul este… acolo!"

Trista lui fraza in care le-a amintit unde este dusmanul real ar fi un cuvint potrivit pentru biserica de azi. De fapt, ma tot gindesc ca poate Christos citeodata Se uita la noi si spune oftind… "Credinciosilor… dusmanul vostru este… acolo!" Nu va mai incaierati! Ia mina de pe fratele tau! Suportati-va si ajutati-va unul pe altul! Aveti incredere unul in celalalt! Ajutati-va unul pe altul! Rugati-va unul pentru altul! Iubiti-va unul pe altul!”

Unul dintre cele mai profunde comentarii la adresa bisericii primare a venit de pe buzele unui om numit Aristide, trimis de Imparatul Adrian sa spioneze acele creaturi ciudate numite "crestini". Si vazindu-i in actiune, Aristide s-a reintors la imparat cu un raport ciudat. Cuvintele lui nemuritoare spuse imparatului au avut ecou de-a lungul istoriei. "Iata cit de mult se iubesc intre ei!"

Dar cit de des auzim aceste cuvinte in zilele noastre de la cei ce nu Il cunosc pe Christos, si care ne-au privit si analizat pe noi, cei ce Il cunoastem si spunem ca suntem ai Lui? Sint inclinat sa cred ca vor spune… "Iata cit de mult se lovesc unul pe altul! Iata cit de mult se judeca unul pe altul!"

Generatia noastra este generatia care a dat o noua valoare si intelegere practicii rusinoase a vorbirii de rau intre frati si a ponegririlor intre surori. Ai crede ca suntem dusmani, nu membri ai aceleiasi familii. Ceva nu e bine cu scena asta!

Marca, semnul crestinismului ar trebui sa fie un semn de unitate si dragoste adevarata pentru altii, dar biserica de azi foarte rar demonstreaza aceste calitati. Suntem de-a dreptul priviti cu dispret de lume ca oameni care isi cauta folosul lor personal, si nu ca oameni plini de dragoste si uniti intre ei. Poti sa pui la indoiala acest adevar? Numai paseste intr-o librarie de carti crestine si citeste titlurile cartilor. Care este impresia pe care o ai? Titlurile cartilor iti vorbesc despre dragoste si unitate in trupul lui Christos? Sau reflecta polarizarea, criticismul si judecatile pe care ni le facem unii altora? Ba chiar mai mult… stai deoparte si observa ce se intimpla in propria ta biserica. Esti coplesit de dragostea si unitatea care se revarsa din trupul local de credinciosi? Sau esti intristat si dezamagit de jocurile politice pentru putere si neintelegerile marunte care blocheaza abilitatea membrilor bisericii de a se intelege unii cu altii?

No comments: