27 September 2012

MA DUC LA...INTILNIRE!

   Cu cine? Cu El...Nu stii cine-i El? El este Cel care a spus "Eu sint Cel ce sint!". Pentruca noi toti oamenii am fost, sintem si vom fi...undeva, ceva, cindva. Dar El, Dumnezeu Tata, Fiu si Duh Sfint este in veci ...El este inceputul si sfirsitul, Alfa si Omega.
    Am mai stabilit si alta data faptul ca religia nu ne duce in cer - ci relatia pe care o avem cu Christos. Oamenii dau copiilor lor religie - dar nu le pot da o relatie - pe aia trebuie sa si-o faca singuri ...Sint oameni care cred ca daca si-au botezat copiii la o anumita religie cu asta au rezolvat problema spirituala. Sint altii care cred ca daca s-au botezat ei- la indiferent care religie- asta le asigura mintuirea . Dar nu-i  adevarat! Asa cum o diploma de inginer sau de doctor nu te poate face inginer sau doctor ...In Romania am auzit ca poti sa Iti cumperi si asa ceva- numai ca fara cunostiintele necesare...nu ESTI 'mnica . Iar ca sa acumulezi cunostiinte iti trebuie sa studiezi pentru o perioada. Iti trebuie experienta in mediul respectiv.      
     Ca sa avem o relatie cu Christos- relatie care ne asigura intrarea in Cerul Lui, in locul pregatit de El, avem nevoie de o relatie intima cu El. Nu este suficient sa crezi ca exista Dumnezeu- ca si dracii cred- nici ei nu sint atei. Nu numai cred dar se si infioara si tremura in fata Lui si il roaga sa nu-i trimita in adincuri. Nu este suficient nici sa stim despre El...ca si dracii stiu asta - deci si acolo nu putem sa fim mai buni ca si incornoratii. Ne trebuie o relatie personala cu Christos...nu una de grup...
     Si sa fim acuma sinceri, unii dintre noi asta avem. O relatie de grup. Ne ducem la biserica, mai avem citeva grupulete de surori, frati, tineri, etc la care participam pentru ceva stidiu Biblic , mai facem cite o binefacere mai ales daca ne merge vestea ca sintem buni la suflet...nu-i asa? Dar relatie cu El? Avem doar una de grup.
    Sint subiecte de care mi-e mai greu sa vorbesc dar ce mai incolo si incoace...am fost si eu tinara si am trecut prin viata. Amintitiva de perioada cind ati fost indragostiti de aceea persoana minunata a carei prezenta ati dorit-o...cum? In grup? Nicidecum...cred ca si voi ati vrut sa stati singuri de vorba cu aceea persoana...sa aflati mai multe despre ea...sa ii spuneti cit mai multe despre voi...
    Uite acuma inteleg ce inseamna o astfel de relatie...doar ca intelegind ceva nu mi-ajuta la nimic. E cam tot atita de valoroasa intelegerea mea cit ar fi de valoroasa o diploma cumparata din Romania...una de Doctor Docent Ing, sau mai stiu eu ce alta diploma.
     Va veni o zi, cind ne vom afla intr-adevar intr-o mare multime. Si atunci vom dori cu tot dinadinsul ca acest Isus care va veni pe nori sa-si ia pe ai Sai acasa...sa ne recunoasca pe nume. Atunci nu va chema la El Biserica Nr 1 din orasul X...ci ne va chema pe nume pe fiecare. Si cum sa-mi stie numele daca nu am fost cu El la o intilnire...niciodata?
     V-am spus si voua asa cum am auzit eu astazi- sau cum am inteles si am luat pentru mine. Vom fi cu totii vinovati daca am inteles, am agreeat dar nu ne-am conformat. Doamne fereste sa vina ceasul acela si sa fim inca niste necunoscuti in marea multime de oameni speriati care isi asteapta judecata...Doamne fereste!

5 comments:

Oana said...

Tanjesc sa stiu cum anume e o relatie personala cu EL. Chiar daca-I vorbesc, Ii povestesc, Ii spun, nu stiu cand anume sunt...si cind nu sunt...intr-o relatie veritabila cu EL.

Marta said...

Cu Isus stai de vorba in intimitate,in liniste.ii spun tot cel mai adesea noaptea ,si atunci primesc pacea Lui. E asa de minunat.

Rodica Botan said...

Oana...El se tine de promisiuni, nu este om ca noi. El spune ca cine il cauta "il va gasi"...ca va raspunde la strigatele noastre...El este aproape, asa cum este umbra aproape de noi. Uita-te in urma, la viata...
Interesant este ca El nu ne paraseste- daca nu sintem cu El este pentruca noi ne indepartam...nu El. Un Tata nu poate sa fie altceva decit tata. Uneori ne mingaie alteori ne cearta dar El tot Tata ramine...
Eu stiu ca El este in partasie cu tine atita vreme cit tu stai in partasia Lui...Nu te lua dupa simtaminte ca ele mint. Pe tine nu te-au mintit niciodata? Intrii citeodata in panica de ceva...si trece jumatate de ora si te miri singura de ce te-ai suparat asa de tare ca doar nu-i asa mare lucru ce s-a intimplat. De aia zic ca simtamintele, emotiile noastre sint mincinoase...Noi ne bazam pe promisiunile Lui...si aceste promisiuni le gasim peste tot in Biblie. Tot ce a spus El s-a intimplat si se intimpla. Avem motive sa-L credem pe cuvint!

Rodica Botan said...

Ma bucur ca pacea Lui te inveleste si te mingaie Tusa Marta...Roaga-te te rog si pentru Oana. Ca sa inteleaga relatia pe care o are deja cu Christos si sa continue s-o pretuiasca. Este o fata excelenta Oana mea...

Marta said...

Oana draga ,permite unei batrine care a trecut prin multe experiente sa-ti impartaseasca ceva; Cind vi inaintea Domnului cu toata sinceritatea si diorinta sa sti ceva el vorbeste ,pentru mine cel putin ,.primul gind, prima intuitie e a ingerului Domnului care este linga noi. Celelalte soapte ori cit de logice ni se par nu e raspunsul Domnului. Daca mergi pe primul gind nu ai voie sa te mai uiti inapoi sau sa -ti faci reprosuri caci toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce-L iuibesc.Multa PACE