23 September 2012

TESHUVAH-INTOARCERE LA DUMNEZEU

Doua texte mici pe care le-am citit astazi m-au facut sa ma incrunt si sa iau textele de la capat...

This Shabbat is called "Shuvah" because we are reminded to always turn (shuv) to God in teshuvah (repentance). It is my prayer and hope that each of us will indeed draw near to God for life. May the LORD God heal you, body and soul; may He ease your pain, increase your strength, and release you from all your fears... May blessing, love, joy, and true shalom surround you and fill you in the love of Yeshua our Savior. Wishing you "teshuvah shlemah b'ahavat Yeshua" - a complete turning in the love of Jesus. Amen.

Part of the process of teshuvah - of turning to God - is turning to yourself, that is, learning to honestly observe yourself. Often it is not that we sometimes entertain bad thoughts, but rather we engage in a process of bad thinking, or more accurately, we unquestioningly accept assumptions based on fear and fantasy. Because of this, our reasoning becomes distorted and we lose our ability to cope with what is real. We "play god" by justifying ourselves, unaware how we are being driven by fear and a profound sense of inadequacy. The remedy is to question the basic assumptions in our thinking. Often we do not find lasting deliverance because we fail to see the real issue.
............
Exista deci un proces de "intoarcere la Dumnezeu" (teshuvah) care presupune mai intii o intoarcere in noi insine "invatind sa ne observam cu sinceritate. De cele mai multe ori nu pentruca ne implicam intr-o gindire rea, ci mai corect acceptam fara sa ne punem intrebari daca sint reale presupunerile noastre nascute din frica sau fantezia noastra. Din aceasta cauza felul nostru de gindire este corupt, gresit, si pierdem abilitatea sa ne integram si sa actionam in realitatea existenta. Ne jucam "de-a dumnezeu" justificindu-ne singuri, fara sa intelegem ca sintem impinsi de teama si un simtamint profund de nepotrivire . Ca sa remediem acest lucru ar trebui sa punem sub semnul intrebarii daca felul nostru de gindire este bun, corect. De multe ori nu gasim usurare in situatia noastra pentruca nu avem o perspectiva corecta a problemei, a cauzei care produce aceasta problema."

Am tradus un pic incercind sa prind miezul ideii in cuvinte romanesti. Sper ca aceste rinduri sa aduca si altcuiva mingaiere...ca dupa aia caut eu astazi. Am un fel straniu de a gindi citeodata si stiu ca multe din ingrijorarile si temerile mele nu sint reale. Am o minte care o ia razna. In multe cazuri imaginatia pe care o am imi este de folos. Si atunci sint foarte creativa...am multa energie si pot face lucruri frumoase. Dar ...in altele ...ma duce prin vai ale unor umbre pe care as dori cu toata fiinta mea sa le ocolesc.
Din ceea ce am citit mai sus (dintr-un extract de pe un blog al cretsinilor evrei)...exista un fel de gindire care nu este corecta si care ne produce numai probleme. Nu neaparat gindim rau- dar gindim incorect. Mintea noastra ( a unora) creeaza scenarii care nu se vor intimpla ( doar stim ca viitorul ii apartine Lui Dumnezeu). Si este nevoie sa corectam felul nostru de gindire intorcindu-ne la Dumnezeu ( teshuvah) pentru raspunsurile corecte la intrebarile vietii noastre. Sa ma intorc la Dumnezeu...sa ma intorc. Voi aveti nevoie de o astfel de intoarcere? Sau felul vostru de gindire este totdeauna corect?

No comments: