30 September 2012

DE VORBA CU CHERIE...

Cherie este una dintre comentatoarele acestui blog care adesea imi pune intrebari si ma inspira cu aceste intrebari si ma provoca, si ma antreneaza in discutii interesante. Iata mai jos un comment al ei, scris cu sinceritatea ei naturala, care m-a facut sa caut in mintea si inima mea dupa raspunsuri la propriile mele intrebari de odinioara, si la ce anume m-a convins de existenta Lui Dumnezeu si a marelui Sau plan de salvare pentru intreaga omenire. Dar urmariti discutia...era vorba de eternitate si mintuire si bineinteles omul pacatos...(comentarii la acest articol-http://www.peginduri.com/2010/03/esti-pregatit-sa-zbori-cind-ceasul-va.html)
Cherie spune...





Blogger cherie said...
Draga Rodica, de unde sa stiu? Daca ar fi sa fie dupa ceea ce crezi tu, as "pica" direct in cazanul cu smoala ! :))
Nu cred ca exista ceva dincolo decat remuscarile noastre pentru ce am facut si ce nu am facut... Probabil tot chin.
Daca reusesti sa iti linistesti constiinta asa ca tine, probabil va fi ca in rai. Nu vorbesc ironic, chiar cred ca credinta va da voua, celor ce credeti ca Iius v-a spalat pacatele, o liniste interioara pe care poate o meritati.
30 September, 2012 05:02
 Delete

     Cherie, cum sa cred asa ceva? Mai iintii de a judeca pe cineva trebuie sa ma uit in oglinda- si birna din ochiul meu nu ma lasa sa ma apropii de paiul din ochiul tau ca sa-l scot.
     Dar uita-te in jur la Creatia Lui Dumnezeu...totul este conceput de o minte inteligenta folosindu-se de aceleasi legi- cel putin aici pe pamint. Apoi uita-te la ce spune Biblia...si vezi cum prorociile spuse de profeti cu mii de ani in urma se implinesc EXACT asa cum scrie. Uita-te la poporul evreu care a fost imprastiat exact asa dupa cum spusese Domnul Isus ca o sa se intimple ca nici piatra pe piatra din Templu n-a ramas - exact asa cum a spus El atunci cind a plins pentru Israel cu putin inainte de a muri. Si Biblia spune ca ii va aduna din nou pe evrei ... si iata-i din nou in tara lor- uriti cu inversunare de toti cei ce-i inconjoara si parasiti de orice sprijin omenesc. Si arata-mi un alt popor disparut care a reusit sa isi revendice dreptul la un petec de pamint si la un stat ? Sa nu-mi spui ca guvernul American condus de Obama a iubit Israelul si a stat linga El. Obama a cinstit pe Brotherhoodul lui - si iata-i conducind Egiptul si Liberia, etc.
     Interesant cum arheologia descopera noi si noi evidente care atesta ca faptele istorice descrise in Biblie sint reale - au fost reale. Sint si parti ale Bibliei greu de crezut...pentruca inca nu le vedem sau nu le putem verifica si doar prin credinta putem accepta realitatea celor prezentate. Dar daca urmaresti Biblia si evenimentele si tot ce-i acolo, pina si la nivel de inteligenta incepi sa ai incredere in ceea ce se prezinta acolo. Cind cineva este cinstit in tot ceea ce spune, de la o vreme incepem sa avem incredere in aceea persoana chiar daca nu avem toate detaliile prezentate inca. Nu-i asa? Apoi Isus Christos este parte perfecta din Creatie...caderea omului si reabilitare. Nu lipseste nici un element...nic unul.   Reincarnarea la Budisti face imposibil sa urmaresti ideea de la un capat la altul...se pierde din ochii nostrii la urmatoarea reincarnare. Arabii au un Allah care nu promite nimic...care tuna si fulgera si numai daca-l aflii la un moment prielnic te asteapta in rai. Prorocul lor Mahomed este si el nedumerit si nu stie daca chiar el - proorocul major al lui Allah va ajunge in Paradis - nu-i sigur saracul.
      Treaba cu ateii nu este ca stiintific nu pot sa explice existenta Lui Dumnezeu. Ca la urma urmei tot stiintific vorbind ar trebui sa poata sa explice ca nu exista, dar nici aia nu pot dovedi. Problema ateilor este alta - si nu zic ca este a ta pentruca nu cred ca esti din rindul lor oricit ai incerca sa ma convingi. Problema ateilor este o problema care tine de morala, de valori morale. In momentul cind ar accepta ca exista Dumnezeu ar trebui sa-si schimbe viata automat si dinsii nu sint dispusi la asa ceva. Lor le place viata dezordonata pe care o duc, alegerile lor care uneori sint anaturale, impotriva firii, a felului in care am fost creati...si atunci le este mult mai usor sa spuna ca nu exista Dumnezeu decit sa explice de ce aleg sa traiasca in pacat...
     Asta nu scoate din ecuatie pe cei care actioneaza ca niste farisei si spun ca exista Dumnezeu dar persista in minciuna traind la fel de dezordonat ca si ceilalti. De aceea am un respect deosebit pentru sinceritatea ta. Si de aceea m-ar durea sufletul sa nu accepti acest dar fara plata, gratuit pentru noi...dar care a fost platit atit de greu si pentru care s-a suferit atit de mult- toate acestea fiind platite de acest Isus ...Pentruca nu faptele noastre ne duc in rai ci primind iertarea Tatalui prin jertfa Fiului. Serios daca inteleg ce ai de pierdut...Gindeste-te la natura noastra numai. Uneori mindria noastra ne opreste sa ne cerem scuze cuiva caruia i-am gresit, de pilda. Si caram cu noi rezidurile acelei nelinisti si nemultumiri care ne dauneaza tot noua- dar mindria din noi ne opreste sa facem singurul lucru care ne-ar elibera, ne-ar vindeca sufletul. Ca nu sufera persoana cealalta cit suferim noi.  Ei, mindria asta este ceva ce ne tine legati in multe privinte. De ce sa primesti iertarea platita de altcineva? Tu esti o persoana integra si nu domnule...nu accepti asa ceva in ruptul capului. Nu iei nimic de gratis...nimic la care n-ai participat. Mai bine zici ca nu face sens ca tu esti corect si vrei sa-ti platesti singur consecintele sau ceva de genul asta ca sa-ti salvezi ...mindria. Ea trebuie sa fie - sa ramina integra. Da, ai pierdut multe in viata dar nu pozitia...Eul nostru nu ne lasa sa acceptam ca sintem neputinciosi...
       In fata eternitatii insa mindria noastra nu va putea sa stea in picioare. Ea va fi exact ...sub picioarele noastre. In locul mindriei o sa avem doar un regret vesnic care sa ne chinuie si sa ne tina companie . Numai gindul ca mintuirea a fost posibila, gratuita, ca ai fost invitat de multe ori...ca ai refuzat de tot atitea ori...gindeste-te la remuscari , gindeste-te la ele in contextul vesniciei.
     Cherie...iarta-ma daca par ca am trecut peste unele granite. Dar imi iau aceasta libertate pentruca daca nu spun ce am - ce trebuie sa-ti spun astazi s-ar putea sa nu mai existe alta oportunitate. Ceea ce Dumnezeu ofera este o vesnicie in rai. Este un lucru nemaipomenit de important. Ceea ce trebuie sa faci este doar sa intinzi mina si sa primesti. Este un gest nemaipomenit de simplu. Putea sa fie un lucru mai usor de facut decit asta? In marele tablou al umanitatii putea sa existe un ceva mai simplu dar mai plin de valoare ? Exista ceva mai lung decit eternitatea sau mai scump noua decit viata noastra?

No comments: