22 September 2012

MIEZ DE NOAPTE CU SAMINTA DE MUSTAR...

     De mai bine de o ora nu dorm - si e mijlocul noptii. Nu-i prima data cind creierul lucreaza peste norma obisnuita . Cum ar fi sa inceapa sa-si faca treaba lui de noapte?...Sa se relaxeze in Mina Creatorului, sa-i dea slava si multumire si sa se simta crutat, vegheat, curatat ...primenit si pregatit pentru ziua care vine? Dar nu...creierului meu ii place sa bata apa in piua disperarii si sa o ia razna pe cimpiile pustii ale nelinistii in mijlocul noptii...si sa ma faca sa arat dimineata ca si cind am iesit de undeva de sub pamint ca si o cirtita...
     Cum ar fi sa cred ca El poate sa hraneasca multimile de mii de oameni cu citeva chifle de piine, si ca poate potoli si foamea mea dupa o viata "normala"(oare ce-o mai fi si aia normal?)  ...sa cred ca daca ma uit in ochii Lui voi putea pasi pe apele tulburi ale marii acestei vieti ca pe un covor persan in care te afunzi cu piciorul doar atit incit sa ai confort la talpa si sa nu faci bataturi...Cum ar fi sa cred ca uleiul...uleiul din ulciorul de pamint nu va inceta sa curga oricite placinte am sa fac...la fel si mina de faina din fundul lazii...Cum ar fi sa-i dau slava cuvenita si multumiri in timp ce El imi rezolva problemele ca un Dumnezeu care stie lucrurile pe dinauntru si nu ca mine care le vad pe dinafara. Cum ar fi?
    Cum ar fi sa-mi amintesc ca El a fost acolo cind s-a decorat cerul cu luminatori ...si cind s-a decis ce culoare sa picteze infinitul? Si atunci a stabilit ca pe planeta asta am sa traiesc si eu si ai mei? Cum ar fi? Cum ar fi sa ii dau ( din nou) problema mea cea mai acuta la ora asta si sa ma simt usurata- asa cum dai unui avocat bun toate detaliile problemelor ce le ai si te simti usurat si linistit ca esti pe miini sigure si cazul tau e ca si rezolvat? Pai nu exista avocat mai bun decit Isus Christos care a platit si costul pedepsei si ne si reprezinta de gratis in fata Tatalui.
     Cum ar fi?
     Ar fi Minunat...ar fi odihnitor...ar fi sanatos pentru suflet...ar fi imbucurator...ar fi glorios...ar fi extraordinar...ar fi fantastic...ar fi nemaipomenit...ar fi ...si va fi..."Crede numai!" Si asta este secretul...Crede...nu in  hocus pocus ci in Christos...Cum zice versetul ala pe care nu trebuie sa-l uit? "Incredinteaza-ti soarta in mina Lui..." Mi se inchid ochii de nesomn...dar mi-am incredintat soarta in mina Lui...Si n-am sa veghez pina dimineata. Il las pe El sa vegheze...Noapte buna !
...................
    "IntoarceTe Doamne! Pina cind zabovesti? Ai mila de robii Tai! Satura-ne in fiecare dimineata de bunatatea Ta, si toata viata noastra ne vom bucura si ne vom veseli. Inveseleste-ne tot atitea zile cit ne-ai smerit, tot atitia ani cit am vazut nenorocirea! Sa se arate robilor Tai lucrarea Ta si slava Ta fiilor lor! Fie peste noi bunavointa Domnului Dumnezeului nostru." Psalm 90; 13-17

1 comment:

Marta said...

Ma rog pentru pacea si linistea ta. Domnul pe care il iubesti vegheaza si tot ce vine dela El e pentru binele celor ce-l iubesc.Crede numai . Te iubim mult.