19 September 2012

Ginduri dintr-o predica...

     Credinta si descurajarea sint la poluri opuse. Judeca omul nu dupa cunostiintele acumulate  sau cit si ce stie...ci dupa cit este de descurajat.
     Isus Christos nu este cirja noastra...El este plaminul nostru, rezistenta noastra. Avem nevoie de acest plamin...Viata este o cursa de alergari nu o promenada.
    Domnul Isus este exemplul nostru...si invatam mai bine din scoala exemplului decit din orice alta scoala.
    Pentru un credincios viata ar trebui sa fie impartita intre a urma ( pe Christos) si a pescui ( pescar de oameni).

2 comments:

cherie said...

Pescar de oameni ! Cu undita sau cu plasa ? Cum sa prinzi omul in suferinta ?
Este bine, dar stii care cred eu ca este pacatul prietenilor lui Iov ? Dupa parerea mea pacatul lor este ca in loc sa ii spuna, ca oricat de mare este nenorocirea sa, Dumnezeu il va ajuta, asa ca sa nu dispere si sa nu isi doreasca moartea ci sa inceapa sa lupte pentru viata ei au inceput sa vorbeasca ca si cum Iova ar fi fost un necredincios ce trebuia adus la umilinta. Ba ca de fapt poate a pacatuit si asta este pedeapsa lui Dumnezeu, ba ca poate fii sai au pavcatuit si ca de fapt ar trebui sa isi puna cenusa in cap si sa isi ceara iertare.
Iov insa a facut ce trebuia. Le-a spus, dragii mei prieteni, nu va cer ajutor material va cer doar incurajare. Iov isi dorea ca cineva sa ii spuna sa nu se lase doborat caci Dumnezeu il va ajuta si ca trebuie sa traiasca si sa ia totul de la inceput caci este fara prihana si Dumnezeu il va ajuta.
Prietenii voiau sa il pescuiasca spre credinta, dar Iov era credincios. Doar putina incurajare, atat voia. Voi evanghelistii repede socotiti oamenii pacatosi si vreti sa ii puneti la punct. E drept ca nu suntem neprihaniti ca Iov... dar prea mult pescarit... poate fi si prea mult... Mai cereti si dragoste inafara de credinta.

Magdalena said...

Cu respectul cuvenit, opinia mea este ca intre pescuit si pescarit se intelege ca, pescuitul se refera la prinsul pestilor, iar pescaritul se refera la pescar.
"Mai cereti si dragoste inafara de credinta".
In pescuiala, este evidenta dragostea de pesti, ca dealtfel, pescarul nu-si investeste timpul, energia, rabdarea si finantele in pescuit, daca nu i-ar fi drag si placere de peste si procesul pescuirii.
Acum sa revin la cele spirituale, sa fim pescari de oameni este o porunca data de Domnul Isus si daca o practicam cu rezultate productive, implinirea acestei porunci aduce cea mai mare investitie posibila, peste oricare imaginatie.
Daca vom pescui din dragoste, cu dragoste si pentru dragostea de "pesti",dovedeste credinta in aceasta practica, care ascunde comori pamantesti si ceresti, atat pentru Pescar, cat si pentru Peste.
De fapt, noi intindem undita, si cel ce cheama si prinde Pestele, este Duhul Sfant a lui Dumnezeu.
Ferice de cei ce lucreaza impreuna cu Duhul Sfant pentru Imparatia lui Dumnezeu, caci numai ei vor avea parte de pescuirea minunata cu rasplatirile vesnice.