16 September 2012

DRAGOSTEA ...CHIAR CA ACOPERA TOATE...

      M-am trezit devreme desi m-am culcat dupa 2 jumate azi noapte. Mi-am amintit imediat de pozele de aseara pe care le-am pus pe blog si am venit sa ma mai uit o data la ele. A trecut asa de repede. Si a fost o zi care pentru unii a insemnat mult, mult efort, oboseala, cheltuiala (thank you Claudiu & Andrea) si au fost multe, multe zile de pregatire... Si sarbatoarea deja a trecut cum trece un fulger...zzzzzz...si s-a dus...
     A fost o zi cu scop... dar a folosit la cite alte scopuri minunate ...Trebuia doar sa te uiti la fetele celor care nu s-au vazut de multa vreme, prieteni vechi, rude, care se luminau ca si lampile cind le pui in priza... Puffff...si lumina vesela se rostogoleste ocupind tot spatiul... Si veselia este contagioasa... galagioasa... ohhh... bucuria este leac pentru trup si suflet. Si ieri s-au aprins multe luminite care au facut o lumina generala in sala noastra de petrecere...
     Am stat si m-am gindit la ziua de ieri... pe care am si refuzat sa mi-o imaginez in minte in ultimele doua saptamini. Intr-un fel... obosita si complexata, cu mintea si inima incurcata, intr-un tirziu ...i-am dat Domnului ziua asta - cel putin bucatica aia din partea mea - sa faca El ce-a crede ca e mai bine si mai frumos. Si nici nu mi-am imaginat ca ar fi putut sa o faca mai frumoasa. Cind zicem noi ca dragostea acopera o sumedenie de lucruri... suna asa de fain... dar pare asa de greu de infaptuit. Pentru ca noi ne gindim la dragostea noastra si trebuie sa fim sinceri macar acolo inauntru... citeodata e asa de putina ca n-ai ce sa acoperi cu ea... Suprafata de acoperit este cit o plapuma si in realitate dragostea noastra este cit un petec de pus in cot. Cum sa acoperi asa o suprafata mare?
    Dar mi-a trecut mie prin minte azi dimineata uitindu-ma la poze ca nu despre dragostea mea este vorba... ci despre Dragostea Lui... a Domnului... Si ea este suficienta sa acopere intreg pamintul... A invaluit planeta noastra ca pe un bebelus intr-un scutec maaaaare de tot. Si indiferent ce-i in scutecul ala... este totul acoperit... Ba inca si spalat si primenit prin partile esentiale.
     Deci...curaj celor care ca si mine se streseaza uneori in relatii, despre relatii, despre situatii, despre oameni...despre ei insisi si cum vor actiona sau reactiona. In Christos exista putere... si numai in El. Dar trebuie sa te simti suficient de tantalau si neputincios, sa te simti (pe drept) infrint, si sa le lasi pe mina Lui. Trist este ca nu incepem aceasta aventura pe care o numim viata cu ideea asta. Nu! Incapatinati tinem friele fiecarei secunde - si o torturam la maxim cu ingrijorari incercind sa controlam totul...
     Ieri...o mare parte din cei adunati la aceasta sarbatoare au ...pierdut controlul. Sau l-au lasat din mina si l-au dat Domnului. Si mari lucrari poate face El cind este prezent... Doamne da sa nu ramin uituca... ca asta este unul din atributele mele cele mai pronuntate... uit de binecuvintari si uit de lectiile invatate. Si trebuie sa-mi iau clasa si subiectul de invatat de la inceput.
    Pe nota asta imi termin teza asta de dimineata. Ca ii spun teza datorita importantei subiectului. Dragostea LUI DUMNEZEU ne acopera pe toti, cu greseli, cu sminteli... cu tot ce sintem. El poate face in jurul nostru sarbatoare. Si intr-o zi...intr-o zi glorioasa o sa traim o sarbatoare vesnica... Imaginati-va acuma ce pregatiri se fac in cer pentru acea zi mareata... Si Domnul Isus Insusi este cel care pregateste acest eveniment... Nu va trec fiorii ?

Acest hall a  fost construit in 1890. Este o cladire istorica . ( Istoria americanilor este ...tinara )

1 comment:

Marta said...

Privind pozele m-am dus cu gindul la Psalmul 112 verset 1 la 3.Acesta este salutul meu pentru cei ce s-au obosit sa daruiasca celor apropiati o asa partasie .Dragostea ca sa o ai trebuie sa o dai si ca sa o dai trebuie sa o ai. Stiu ca numai dragostea a putut face aceasta.Te imbratisez drada Rodica .