02 September 2012

CE COINCIDENTA...

   Ce coincidenta...Astazi predica a fost exact subiectul de care aveam nevoie. Voua nu vi se intimpla astfel de coincidente? Mie tot des mi se intimpla! Ori ca se vorbeste despre ceva ce ma mustra si ma face sa ma framint si sa ma intreb si sa ma simt vinovata si sa ma faca sa iau decizii noi; ori se predica ceva ce imi aduce o lumina noua unui conflict intern, unor intrebari la care inca n-am gasit raspuns; ori ma mingaie de vreo durere atit de intima ca nici n-am indraznit sa ma vaiet cuiva despre ea; ori, ca si astazi...imi da curaj, ma inspira, ma intareste pe drum cind ma simt ca puterile imi slabesc si depresia imi da din nou tircoale...
     Subiectul era despre frica si credinta. Ca o concluzie finala - acestea doua se elimina reciproc. Ori ai credinta si atunci nu mai ai frica...ori te lasi cuprins de frica si credinta te paraseste. Ce sa spun? Istoria vietii mele. M-am cam preumblat viata intreaga si am oscilat intre o mama buna- Credinta, si o mama vitrega- Frica.
      Predica a dezvoltat multe aspecte ale acestui fenomen. S-a citit din Matei 14:23-33. Si un subiect mai potrivit nu se putea. Umblarea pe apa ...O idee pe care trebuie sa o sap adinc in mintea mea este ca Domnul Isus atunci cind esti intr-o incercare VINE ACOLO UNDE ESTI...si-ti intinde mina Lui salvatoare cum i-a intins-o lui Petru. Domnul Isus s-a rugat pentru noi ca sa avem credinta. Este deci foarte, foarte important acest lucru - sa avem credinta in umblarea noastra prin lume.
   
Citeva lucruri de care trebuie sa tinem cont cind ne apuca frica.
 
      -Tot ce ni se intimpla este cu stirea Lui Dumnezeu (satana a trebuit sa-i ceara voie lui Dumnezeu sa il cearna pe Iov prin sita durerii. Satana n-a putut sa faca chiar ce-a voit el.
     -Frica este irationala. Pentru ca sa o anulam avem nevoie de o credinta care sa vina din instinct- pe moment. Cind Petru a vazut furtuna si i-a scazut credinta si a inceput sa se afunde a stiut exact pe cine sa cheme. Nu a chemat pe cei din barca ci L-a chemat pe Isus. Cind sintem in pericol adesea alergam la oameni ca sa ne rezolvam problemele si numai atunci cind vedem zadarnicia acelei alegeri alergam la Christos.
     -Ca sa-L chemi insa pe Christos trebuie sa-L cunosti si sa te cunoasca.
..........
Trei intrebari :
-Care este mai puternica in viata ta: credinta sau frica?
-Cind ti-e frica...pe cine chemi?
-Cit de intima este umblarea ta cu Christos?

Am raspuns la intrebari si m-am rusinat. Poate voi sinteti pe pozitie mai buna...

1 comment:

Oana said...

Nu e nimeni pe pozitie mai buna, Rodica, nici macar cei ce afirma ca ar fi...
Am raspuns si eu, in gand. La fel de rusinata sunt.