20 February 2012

RELIGIA PACII?

http://enjoyinghomeschooling.wordpress.com/2012/02/17/islamul-nu-este-o-religie-a-pacii/

1 comment:

viorica abbu said...

O...Doamne !! De cate ori v-am spu si nu m-ati auzit:"Pana la dumnezeu te manaca sfintii...."
Nici-o religie nu este impotriva pacii,impotriva armoniei si impotriva conlucrarii.
Niciuna.
Dar in acelas timp fiecare religie sugereaza ca ea aduce adevarul,aduce mantuirea, aduce linistea sufleteasca in viata de pe pamant si linistea cereasca dupa moarte.

Ori,din acest moment,evolutia acestor idei si principii depinde de multi factori.In primul rand de structura socio-economica a credinciosilor,de conditiile geo- politice ale zonei geografice,de cultura si traditia lor in dezvoltarea intelectuala.

Islamul,religia supunerii,a ascultarii neconditionate, a prins tocmai la paturile cele mai oprimate si cele mai razvratite.
In majoritate analfabeti,nereusind sa se documenteze si sa inteleaga singuri,sute de mii de musulmani iau de-a gata ambitiile imamilor si sheicilor de a impune Islamul ca singura religie acceptata de dumnezeu.
Educati a fi mereu frana progresului,a stiintei,a folosirii instrumentelor muzicale,a beneficia de bucuria picturii,literaturii si a altor arte,credinciosul musulman a devenit uscat la suflet,banuitor,refractar legilor omenesti,refactar oranduirilor sociale deja implantate in lume.
Desi aparuta 700 de ani dupa crestinism,islamul pastreaza intacta atmosfera si obiceiurile -uneori barbare -ale inceputului lui.La fel ca ultrareligiosul evreu,intepenit in cele scrise acum mii de ani.
Pentru ei lumea s-a oprit in loc,sau mai exact trebuie oprita in loc.
Fiecare noua evolutie este un pacat.
Fiecare noua cucerire sau realizare este impotriva celor scrise,impotriva legii religioase.
Religia crestina este singura dintre religiile monoteiste care are o cu totul alta abordare a lumii.Deschisa si toleranta.
Asta cu pretul propriilor sacrificii si rani adanci,capatate in numeroasele infruntari.Dar e oare bine?
Aceasta deschidere,aceasta toleranta nu slabeste zidul cetatii??Nu creeaza starea de suficienta si nu da ocazia ca prin fisurile creeate sa se strecoare posibilitate dispersarii ei?
Lipsa -tocmai de ascultare si supunere oarba,nu poate duce la spargerea in bucatele,in curente,secte,orientari diferite?
Iar daca in final se dovedeste ca religia islamica nu este tocmai religia pacii,este pregatita religia crestina prin unitate si forta sa fie un adversar redutabil ???

.....
Ps.
Rodica am cautat totdeauna sa fac diferenta intre cerintele principiilor si aplicarea lor.Nu poti acuza principiul daca aplicarea lui este defectuoasa,dar poti opri dezastrul daca aceasta aplicare dezastruasa dureaza prea mult timp.