01 February 2012

CUM SA IESIM DIN CRIZA...

De citiva ani buni ne-am obosnuit cu o noua stare de lucruri...criza economica. Multi se intreaba cit o sa mai tina? Altii se intreaba daca am atins punctul cel mai de jos sau daca o sa continue…altii se intreaba ce este de facut - in timp ce unii sint de-a dreptul exasperati. Mi-am amintit de poporul evreu si crizele lui…Mai intii crize spirituale, apoi crize sociale si crize economice…Cind evreii il paraseau pe Dumnezeu, Dumnezeu ii lasa prada dusmanilor lor care le luau tot ce aveau, care le luau fii, fiicele, nevestele si pe ei robi. Cind isi aminteau iarasi de Dumnezeu si isi cereau iertare, Dumnezeu ii scotea din robie si criza trecea.

Cind au parasit Egiptul, evreii desi au fost 400 de ani robi acolo, au luat cu ei toate vasele scumpe ale egiptenilor, n-au plecat cu mina goala. Care robi au mai parasit tara robiei lor cu averi ? Criza economica? Nici pomeneala…Dumnezeu le-a dat mana din cer si apa din stinca si prepelite cind le-a trebuit carne,si incaltarile si hainele lor nu s-au ponosit si toate astea in mijlocul pustiei. Iar noi avem crize economice in tarile cele mai dezvoltate ale lumii. Doar pentruca l-am parasit pe Dumnezeu si ne-am ales conducatori care sa n-aiba frica de Dumnezeu , sa nu-L cinsteasca si care sa sa schimbe rinduielile Lui Dumnezeu si sa le inlocuiasca cu rinduieli omenesti…si am ajuns pe alocuri ca si Sodoma si Gomora.

Ce este de facut? Ca toti am vrea sa auzim ca economia s-a imbunatatit. Dar nimeni nu vorbeste despre adevarata criza…criza spirituala. Daca ne-am intoarce inimile iarasi catre El…daca am regreta pacatul din viata noastra, daca…daca n-am mai supara pe Duhul Sfint care plinge si se roaga inca pentru noi…atunci am iesi din criza .

Oare…“Nu ne vei inviora iarasi, pentru ca sa se bucure poporul Tau in Tine?” (Psalm 85:6)

2 comments:

stefan said...

"...dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga şi va căuta faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele – îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara."

Anonymous said...

Cauta-ti mai intii imparatia cerurilor si celelalte vi se vor adauga Usor de spus dar greu de aplicat, Doamne ai mila si da-ne putere si itelepciune .Marta