09 February 2012

DANIEL MITROFAN- lamuriri biblice...

Am pus pe blog istorisirea lui Carol Kent. Si va rog sa o cititi in cele 3 articole cu linkurile mai jos.

http://www.peginduri.com/2012/02/puteri-nebanuite-in-circumstante-greu.html
http://www.peginduri.com/2012/02/puteri-nebanuite-in-circumstante-greu_04.html
http://www.peginduri.com/2012/02/puteri-nebanuite-in-circumstante-greu_06.html

Am primit citeva comentarii de la fratele Daniel Mitrofan. Ma bucur pentru ele - pentruca aduc o lumina biblica asupra acestui subiect.

Ar trebui sa ma deranjeze intr-un fel pentruca aceste comentarii vorbesc de funie in casa spinzuratului…( divort si recasatorie), dar Cuvintul Lui Dumnezeu este “da si Amin” chiar si daca nu-l acceptam sau daca nu ne place. Din experienta trebuie sa marturisesc ca desi Dumnezeu iarta…si ne asigura o viata vesnica, fiecare neascultare de Cuvint aduce consecinte. Le simt, le traiesc, le stiu prea bine…sint evidente in viata ce o traiesc. Cine are deci urechi de auzit …sa le foloseasca.

Dumnezeu a stabilit legi si rinduieli vesnice – adevaruri absolute. Daca ignoram legea gravitatiei de exemplu…vom suferi consecintele. Nu este nimic diferit cu celelalte reguli…si un adevar absolut nu poate fi schimbat de circumstante…2+2=4 in orice limba sau cultura…daca e frig sau termometrul coboara la minus 20C…Cuvintul lui nu se schimba…

Sa fim insa multumitori pentru acest adevar neschimbabil…El ne asigura si viata vesnica…Ca tot ce a promis …va face…si avem atit de multe promisiuni…
.....................
Iata comentariile...
Duhovnicul tau said...


Va apreciez pentru ca abordati aceasta problema a relatiei dintre parinti si copii. M-am delectat si vizitand pitorescul blog "La Botani". Cu privire insa la aceasta postare va rog sa-mi ingaduiti sa fiu radical diferit de dumneavoastra in unele convingeri. Gandurile mele se vor referi la toate trei partile postarii dumneavaostra. Exemplul acestei mame (in tagedia aceasta a vietii ei) nu este intru totul de urmat. Crestinismul si credinta in Dumnezeu uneori cere niste sacrificii (precum mentionati) la fel de mari ca ale lui Avraam. Insa in ce directie? Traim intr-o lume care nu mai stie si nu mai percepe distinctia dintre bine si rau. De multe ori credem ca facem binele si totusi deciziile si actiunile noastre sunt contrare voii lui Dumnezeu. Trecand la povestea acestei vieti (cu constienta ca nu inteleg si nici nu stiu deplin circumstantele):

- A sta langa copilul tau in deciziile gresite pe care le ia, cu gandul ca sa nu il pierzi, nu este biblic, nici sanatos, nici profitabil.

- Eli, marele preot al Israelului, a stat langa fii lui, Hofni si Fineas in nelegiuirea lor si in calcarea grosolana a voii lui Dumnezeu si astfel a atras consecinte grave asupra sa si a fiilor lui.

- Realitatea cruda din istoria noastra este ca desi s-a rugat aceasta mama pentru ca Dumnezeu sa-i dea o sotie fiului ei, NU aceasta era sotia pentru care s-a rugat si nici nu a fost voia lui Dumnezeu s-o aiba pe aceasta femeie de sotie. Cumva, noi credem ca, chiar daca decizia este clar impotriva Cuvantului lui Dumnezeu, lucrurile vor merge bine pana la urma. Dar nu e asa!

- Dumnezeu Tatal, Moise, Domnul Isus, apostolul Pavel, proroocii, toti vorbesc ca a lua de nevasta pe o femeie lasata de barbatul ei (sotul ei fiind in viata) este a intra intr-o viata de preacurvie. Acesta este standardul! Si de la el, ca parinte nu poti face rabat.

(urmeaza partea a II-a datorita restrictiei pt marimea textului)

09 February, 2012 11:47

Duhovnicul tau said...

- Domnul Isus spune odata niste cuvinte extraordinar de socante: "Daca vine cineva a Mine si nu uraste pe tatal sau, pe mama sa, pe nevasta-sa, pe copiii sai, pe fratii sai, pe surorile sale, ba chiar insasi viata sa, nu poate fi ucenicul Meu"...(Luca 14:26-33) Aceasta ce inseamna? Putem intelege aceste cuvinte doar atunci cand citim textele din Deuteronom 13:6-10;33:9, Numeri 25:1-15 si 1Samuel 3:13. Nu le scriu aici pentru a nu lungi prea mult textul. Atunci cand Moab l-a ademenit pe Israel sa cada in pacatul curviei, Fineas stinge mania Domnului."Moise le-a zis judecatorilor lui Israel: Fiecare din voi sa-i ucida pe aceia dintre ai lui care s-au lipit de Baal-Peor."Dumnezeu il lauda pe Fineas pentru ca abate mania lui Dumnezeu (cititi va rog textele). Aceasta mama trebuia sa stea langa Dumnezeu si sa se impotriveasca acestei casatorii chiar cu pretul pierderii relatiei cu fiul ei. A sta langa Dumnezeu si standardele, poruncile, Sale este singura sansa de a putea avea speranta si un sfarsit bun. Adevarata dragoste de parinte pedepseste (vezi Proverbe), mustra, indeamna, spune adevarul si mentine standardul lui Dumnezeu. Adevarata dragoste a acestei mame trebuia sa se impotriveasca trairii in pacat a fiului ei.

- Ingaduind si stand langa fiul ei in aceasta decizie cu grave consecinte l-a vaduvit pe fiul ei de relatia cu ea in libertate, femeia aceea nu s-a ales cu un sot, fiicele ei nu au un tata adoptiv, el a ajuns un criminal.

- Dumnezeu, DA, restaureaza si reface o viata insa consecintele unor alegeri contrare voii lui Dumnezeu raman pentru tot timpul vietii (Vezi pacatuirea lui David si consecintele pe viata) Pretul platit este imens.

- Datorita standardelor lui Dumnezeu atat din VT cat si din NT disciplinarea din biserica, din familie, din societate si disciplinarea lui Dumnezeu sunt foarte de dorit.

- Cunosc si eu un caz similar. Baiatul al carui parinti credinciosi l-au numit (in traducere) “Inima Curata”, implicat in viata bisericii, dirijor de cor, cu mult talent si multe capacitati intelectuale, s-a casatorit cu o femeie divortata cu doi copii si a ajuns plin de vicii (si cu tatuaje) sa traiasca ca un pagan.

Dumnezeu vrea mai presus de orice sa-L ascultam si sa fim de acord ca ce spune El e adevarul, nu ceea ce noi simtim sau credem.

Va multumesc pentru ingaduinta. Cu apreciere,
Daniel Mitrofan

2 comments:

elena marin-alexe said...

Am copilarit cu tatal lui Daniel si cu mama lui.Frumoase amintiri mi+ai deschis Rodica.
Pace si har de la Vrancea!

Marta said...

Azi te salut cu Psalmul 23 .Azi noapte eram impreuna cu Deby aici la noi si mincam prajituri.Toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele .... te sarut Marta