29 February 2012

PE CINE CHEMAM IN AJUTOR?

Katsushika Hokusai a fost unul dintre cei mai prolifici si celebrati artisti din istoria Japoniei. Intre anii 1826 si 1833, cind era intre anii 60 si 70, a creat operele lui cele mai valoroase- o serie de lucrari intitulate "Thirty Six Views of Mt. Fuji" ( 36 vederi ale Muntelui Fuji). Dintre acestea cea mai celebrata a fost "The Great Wave of Kanagawa." ( Valul maret din Kanagawa). Aceasta pictura creata intr-un moment de greutati financiare si emotionale din viata lui  Hokusai, arata un val de apa ca un perete care se termina cu niste ghiare de spuma gata, gata sa se sparga asupra celor doua barcute si a vislasilor.
     Psalmul 107 ne spune si el tot o poveste a unor oameni in primejdie pe mare. In mijlocul valurilor ei "se suiau spre ceruri, se pogorau in adinc..." (vers: 26) Si ca rezultat " sufletul le era pierdut in fata primejdiei.(vers:26). In cele din urma vislasii au trimis un S.O.S. Domnului si El le-a raspuns calmind marea si ducindu-i la destinatie... ( vers 28-30)" Atunci in strimtorarea lor, au strigat catre Domnul, si El i-a izbavit din necazurile lor. A oprit furtuna, a adus linistea si valurile s-au potolit. Ei s-au bucurat ca valurile s-au linistit."
     Cind sintem in fata unor situatii deznadajduite, avem tendinta sa cautam ajutor si confort la alti oameni. Dar...si ei sarmanii sint in aceeasi barca ca si noi - pierduti si ei in valurile vietii care-i poarta ca si pe noi cind sus si cind jos. Doar Dumnezeu este in afara barcii, suveran, stabil, si puternic suficient sa calmeze furtunile.
     Ai probleme in viata? Esti prins de vreo furtuna? Simti ca te izbesc valurile si ti se cufunda corabia? Striga la El...
Jennifer Benson Schuldt
tradus Rodica Botan
.....................
Si pe aceasta nota- celor ce s-au rugat pentru Sara...sa stiti ca Dumnezeu ne-a ascultat rugaciunile- si ale ei si ale noastre...si Sara a lasat citeva comentarii din care am inteles ca "furtna" din viata ei s-a linistit. Mare Dumnezeu avem...si El ne spune sa-L punem la incercare. Oare ce asteptam?

2 comments:

sara said...

Cine-mi este pace în marea furtună?
Cine e cu mine când fulgeră,tună?
Cine este cu mine mereu!?!
Dacă nu Tu, Domnul meu!

Cine e cu mine când singur mă simt?
Când în piept teamă, fiori se aprind…
Cine e cu mine când îmi este greu?
Dacă nu Tu, Domnul meu!

Cine cu mine când sunt la răscruce?
Cine-i cu mine când ziua se duce?
Cine-i cu mine când temeri vin mereu?
Dacă nu Tu,Domnul meu!

Cine e cu mine când lacrimi pe-obraz
Se scurg şi simt că-s singur în necaz…
Cine e cu mine când suspin din greu?
Dacă nu Tu, Domnul meu!

Cine e cu mine când ispite se ivesc?
Şi-n piept mai aprig ele lovesc!?!
Cine mă scoate la liman mereu?
Dacă nu Tu, Domnul meu!

Cine e cu mine când vechiul duşman
M-atacă, el, şarpele cel viclean?
Cine-mi e pavăză şi scut mereu?
Dacă nu Tu, Domnul meu!

Ştiu cine este, căci în orice ceas,
Doar Tu lângă mine ai ramas…
Statornic, credincios mereu
Fii binecuvântat, o, Dumnezeul meu!
-Amin-

I.T. (Sara)17.05.2011

sara said...

Doamna Rodica, va multumesc inca odata si poezia aceea(Cine mi-este pace in marea furtuna?) este pentru dvs si familia dvs.!Domnul sa va intareasca si sa va binecuvanteze vesnic!
P.S.:Am scris-o tot intr-o astfel de perioada!Recunosc ca nu totdeauna sunt fresh, dar dau glorie Domnului pentru ca El ma asculta!