12 January 2012

RODICA CEA ...TERIBILA!!!

Am scris ceva despre toleranta. Cherie a lasta urmatorul comment...

Blogger cherie said...

America te-a primit din spirit de toleranta. Acum, cand te consideri si tu " americanca " vrei sa ii schimbi pe ei?
Te rog sa ma scuzi, nu vreau sa te cert si mai ales sa te supar, dar daca nu iti place toleranta americei dece ramai acolo?
America ar primi in continuare alti oameni care vor toleranta.
Acesta este adevarul adevarat !
Eu sunt sigura ca iti este mai bine acolo unde este toleranta decat ti-ar fi daca toti americanii ar fi "intoleranti" ca tine.
Tu vrei intoleranta pentru cei care nu cred ce vrei tu, ceea ce si altii ar putea pretinde pentru ceea ce cred ei...
Esti teribila Rodico ! :))
............................................
Cherie, nu ma consider americana. Sint chiar! Am plecat din Romania cu pasaport fara cetatenie. Dupa cinci ani de asteptare am scris o scrisoare lui Ceausescu in care am spus ca iubesc Romania dar nu agreez cu comunismul, ca vreau sa plec intr-o tara libera, am colectat buletinele parintilor si al bunicii mele si le-am pus in plic si le-am trimis lui Ceausescu. Puteam s-o sfirsesc rau de tot. Nici acuma nu stiu cum de Dumnezeu a ingaduit sa ne ocroteasca si sa ne dea drumul. Cind ne-au chemat la judet sa ne dea pasapoartele, tipul de acolo a dat pasapoarte lui buna mea si parintilor dar mie a zis ca nu-mi da. Apoi cind buna a zis ca nu pleaca fara mine mi-a intins pasaportul si mi-a zis sa-mi tin gura si dupa ce plec ca vorbesc prea mult si ei ma gasesc orinde as fi...
Asa ca sint americana. Astia m-au primit si de cind am venit in tara asta n-am stat pe nici un ajutor social. Am muncit si mi-am platit taxele ca orice cetatean cinstit. Am invatat limba lor, si am fost incintata sa invat despre istoria acestei tari. Cei care au intemeiat aceasta tara au facut o constitutie si legi de care am fost foarte incintata sa le respect si sa ma conformez. Asta este tara care m-a primit si n-am incercat s-o schimb dupa gusturile mele.  N-am asteptat ca ei sa ma tolereze ci m-am integrat in societate si am participat ca orice bun cetatean. N-au trebuit sa ma tolereze...La inceput am lucrat cu salar minim, am curatat case, am cusut la masina, am facut absolut orice munca care mi-a fost acordata...Am lucrat noaptea, ziua...oricind si orice. 
Ce este suparator este ca unii au inceput sa schimbe tara...merg catre socialism. Si eu cred ca daca le place socialismul ar trebui sa se mute in Coreea sau China sau Cuba. De ce sa schimbe tara asta - le ia prea mult timp si se pot duce acolo unde lucrurile deja sint aranjate dupa toata rinduiala socialista. Nu crezi?  Nu vreau intoleranta pentru cei care nu cred ca mine...ca daca vroiam sa fiu contra ma duceam intr-o tara musulmana - si atunci chiar eram contra. Vorbeam aici...http://www.peginduri.com/2012/01/tolerantainofensiva.html despre felul in care cei care cer toleranta sint toleranti cu toata lumea dar nu cu crestinii si nu cu valorile iudeo-crestine. 
Iti mai spun ca nu sint singura care gindesc asa si tot mai multi crestini care au dormit somnul leneviei sau al nepasarii, au descoperit ca lipsa lor de veghe si nepasarea lor a schimbat lumea pe care au mostenit-o si pe care o vor lasa copiilor lor si au inceput sa se ingrijoreze. Ai sa vezi ca vor alege un nou presedinte bazati pe aceste valori de care vorbesc eu aici...
Asa ca , draga cherie...nu latru la luna degeaba si nu sint chiar asa de teribila...sint doar un cetatean american de origine romana care vrea sa pastreze ce este bun in tara lui. Mai am copiii si nepotii care vor trai aici si dupa ce eu nu mai exist daca mai ingaduie Dumnezeu sa existe lumea asta...Merita chiar sa ma si teribilesc...

4 comments:

cherie said...

Stiam eu ca te vei supara, dar sper sa iti treaca.
Am prostul obinei de a spune ce gandesc. ( oare cu cine seman?)

Rodica Botan said...

Stiai tu ce stiai...Nu cred ca e suparare- sau sper sa nu arate , ca nu este. Mai degraba zgindareala si nevoia de a explica sau a ma explica.
Si nu este un obicei prost - este ce este...asta esti tu- le spui exact asa cum le gindesti- si nu vad nimic rau in asta...
:)

viorica abbu said...

Da cherie,ai BUNUL obicei de a spune ce gandesti.
Dusmanule cel ce una spune in fata si alta in spatele tau...
Ramai asa.

Americanii sunt un ghiveci de natii.
Un merican provenit dintr-un roman,roman care nu este nascut acolo nu va semana cu altul venit din Irlanda sau Germania.
Iar daca pui si religia pe reteta...it iese o peltea de toata frumusetea....

si la urma urmei...
SA AVETI UN AN BUN,SANATATE SI BUCURII........!!

Rodica Botan said...

Bine te-am aflat anul asta abbu. Inca o fata careia ii place sa spuna lucrurilor pe nume.
Adevarul adevarat abbu- este ca si daca sintem de aceeasi natie, si daca sintem din aceeasi familie, crescuti de aceiasi parinti in aceleasi conditii- chiar si atunci sintem diferiti si putem sa fim de pareri total opuse, contradictorii.
Ce face insa un cetatean bun al unei tari? Unul care are la inima interesele natiunii in care traieste. Si in aceasta privinta pot sa spun cu mina pe inima ca iubesc tara in care sint...Asta nu inseamna ca nu iubesc si Romania, dar aici este casa mea acuma, aici am copiii si nepotii...Oricit de insuficienta as fi in societatea americana, sint convinsa ca in cea romana nu mai apartin de fel. Nu mai inteleg politica ( poate nici voi de acolo n-o mai intelegeti) si nu mai inteleg aproape nimic din ce traiti voi- de aia nu-mi dau cu parerea prea tare pentruca una este sa privesc de la istanta si sa citesc despre viata de acolo si cu totul altceva este sa traiesti in situatie- asa ca n-am pareri prea multe ca stiu ca pot fi eronate. De aia mi se pare ciudat cind cineva dinafara, caren-a vizitat tara , si nu stie decit din citite sau auzite despre viata de aici are parerea ca stie precis despre ce vorbeste la subiectul asta atit de complicat si de...strain de el.
Te asigur ca daca am vreo cetatenie pe lumea asta in vreo tara, asta este america. Mi-am petrecut mai multi ani in america decit in romania si ani de maturitate...nu anii copilariei. Religia mea nu este departe de religia americanilor care daca sint intrebati in majoritate o sa spuna ca sint crestini evanghelici. Doar ca si ortodocsii care meg de doua ori la biserica pe an- la craciun si la pasti, asa si unii dintre ei sint doar cu numele si nu-si cunosc religia...Nu este vina mea...Dar in ce priveste politica si religia chiar sint exact pe linie cu Constitutia Americana!!!