17 January 2012

AS VREA SA FIU O ...SOLNITA

Matei 5:13…”Voi sinteti sarea pamintului. Dar daca sarea isi pierde gustul, prin ce isi va capata iaras puterea de a sara? Atunci nu mai este buna la nimic decit sa fie lepadata afara si calcata in picioare de oameni.”

...................................................................
Ma gindeam astazi la tot ce se intimpla in Romania…si nu numai. Lumea este nemultumita peste tot- si nu pe nedrept. Doar ca eliminind elementele rele din conducere este doar jumatate de problema rezolvata si nu rareori sfirsitul este tragic ca dai afara pe cineva care nu corespunde si nu face fata pozitiei pe care o detine, si in loc vine cineva care este si mai corupt. Unde sint oamenii cinstiti si intelepti? Pai unde sa fie…i-am inlaturat noi atuinci cind am promovat toleranta, de care vorbeam acum citeva zile.

Nu vad de ce ne miram. Nu noi am zis ca merge orice? Daca satisface persoana respectiva? Ca dreptatea si adevarul sint lucruri relative? Cum dar acuma ne sifonam si ne stropsim si iesim in strada si zbieram sa fie dati cei din conducere jos?…Pai dinsii au si ei dreptul la adevarul lor, conform caruia actiunile lor au fost 100% potrivite…De ce nu sintem si noi toleranti…ca doar asta este lozinca zilei…nu?

Biblia recomanda credinciosilor sa fie “sarea pamintului”. Daca sarea isi pierde gustul nu mai e buna la nimic. Ca sa fie buna are nevoie sa fie din punct de vedere chimic intr-o anume compozitie…nici mai mult si nici mai putin…atitea molecule cu atitea molecule…chimia nu este relativa. Daca schimbi formula ai alta substanta…atit!

De ce spune Domnul ISUS sa fim sarea lumii? Pentru ca sarea era folosita sa pastreze mincarea. Nimic nu pute mai urit ca o bucata de carne lasata la soare pentru o vreme…Sarata bine insa, va rezista o vreme. Asa cum din punct de vedere fizic pastreaza bucatele, asa ar trebui sa fim noi pentru lumea asta in sensul spiritual…Si sarea nu-i buna cind sta toata gramada in solnita. E buna doar cind luam solnita si o presaram pe suprafata pe care vrem s-o saram. De aceea credinciosii, cei care detin valori absolute si care nu le au pe bune cu toleranta, ei trebuie sa se imprastie intre oameni…sa se scuture un pic ca o solnita si sa imprastie din continutul pe care l-au primit cu acest scop…”Mergeti si spuneti…”

Cind vom schimba lumea in care traim, vom gasi si elemente potrivite pentru pozitia de conducatori- oameni cu frica de Dumnezeu care sa se teama sa faca rau , care sa fie cu miini curate, cu ginduri inalte, care sa doreasca binele aproapelui si deci al poporului care l-au ales in functia respectiva. Altfel pe cine sa alegi? Lumea este …nesarata. Toti cei care sint la conducere sint oameni care si-au pierdut …”gustul”, si nu sint buni de nimic…Oamenii vor sa-i verse din gura lor…sint satui de absolut toate deciziile pe care acesti oameni le fac. Nu-i numai problema Romaniei…este problema popoarelor lumii…pentru ca L-au parasite pe Dumnezeu si au renuntat la valorile pe care le-au avut pe vremea cind le mergea bine ( asta este atit de evident in America).

Ce face sarea? Sarea da gust…dar nu gustul ei…ca prea multa sare nu e buna…citeva bobite de sare ici si colo fac ca ceea ce sareaza sa isi poata dovedi gustul propriu…sa-l poata valorifica. Asta trebuie sa facem…sa ajutam oamenii sa aiba ei insisi gust…sa puna o noua perspective in gindirea lor…si sa fie astfel folositori unii altora…

Ce sa facem? Nu stati pe loc…Putina sare poate face diferenta…sa o imprastiem cit mai mult…si daca se poate cit mai repede…
...................

http://adamaica.wordpress.com/2011/12/31/de-sarea-bucuriei/

3 comments:

AICISIACUMACOLOCURAND said...

Este o carte si o intrebare si a mea :DAR DACA SAREA I-SI PIERDE GUSTUL ?
si mai adaug ce zice Scriptura:

Sarea este buna; dar daca sarea isi pierde puterea de a sara, cu ce ii veti da inapoi puterea aceasta? Sa aveti sare in voi insiva si sa traiti in pace unii cu altii." (Marc.9:50)
Sarea este buna; dar daca sarea isi pierde gustul ei de sare, prin ce i se va da inapoi gustul acesta? (Luc.14:34)
Pentru ca fiecare om va fi sarat cu foc, si orice jertfa va fi sarata cu sare. (Marc.9:49)
Sa fim o JERFA ca sa fim sarati cu SARE,nu cu foc ,ca ORICE OM pe care ii asteapta judecata FOCULUI.
Adevarul este ca:
DACA NU E DOMNUL ISUS VIU SI INVIAT IN VIETILE NOASTRE,si daca nu santem rasigniti impreuna cu El ,NU PUTEM FI JERFE ,NU PUTEM SA FIM NICi MACAR SOLNITE CACI SAREA CARE I-SI PIERDE GUSTUL E MATURATA SI ARUNCATA AFARA,conform Scripturii.
E CRIZA MARE DE SARE ,DE ACEEA LUMEA SE STRICA !
SI E CRIZA SI MAI MARE DE JERFE !

A.Dama said...

Rodica draga,
cu intrebarea asta a sarii care da gust incepeam si eu anul:

http://adamaica.wordpress.com/2011/12/31/de-sarea-bucuriei/

Doamne-ajuta-ne, sa nu ne pierdem puterea de a sara!

Marta said...

Nu stiu cum gandesti dar eu gandesc la o cumpana : nici prea multa sare ca nu o poti inghitii si nici prea multa miere sa te linga toate mustele.Asa as vrea sa fiu de acum inainte .Doamne ajuta!