04 December 2011

MODUL IN CARE NE MANIFESTAM...

     De multe ori am avut prilejul sa descoper un subiect bun de discutie doar raspunzind comentariile lui Cherie. Si de data asta comentariul ei m-a facut sa ma gindesc mai adinc la legaturile care se stabilesc ( sau ar trebui sa se stabileasca) intre cei care sint copii ai aceluiasi Tata. Vrem nu vrem , devenim o familie...o familie mai mare, e drept - dar familie. Si cum se intimpla adesea intr-o familie ( normala) copiii se mai cearta citeodata, se mai si bat, dar sint toti sub ascultarea tatalui care ii disciplineaza dupa nevoie dar ii si apara si indruma si ... si ii obliga sa se impace , sa traiasca in pace si...chiar sa se iubeasca.
     In fiecare zi familia se aduna in jurul mesei - si tatal sta in capul mesei autoritar, hotarit, plin de intelepciune si de bunatate. 
     Nu negeaba avem in Biblie imaginea Lui Dumnezeu ca fiind acela de tata. Ca sa intelegem dinamica care trebuie sa existe intre noi si in raport cu Dumnezeu. Iata ce spune Cherie. Si cu ocazia asta ii multumesc pentru observatia facuta.



Blogger cherie said...




Admir legaturile care se formeaza in jurul bisericii voastre.
Nu ma pot impaca cu toate manifestarile de credinta dar modul in care acestea va unesc mi se pare "minunat"....
04 December, 2011 00:50
Delete


Blogger Rodica Botan said...




Cherie, nu-i asa ca de la familie la familie oamenii au o dinamica diferita si se comporta diferit? Creaza traditii de familie. Pina si retetele de bucatarie...pina si sarmalele le facem diferit si varza pusa la murat este alta de la un butoi la altul.
Ceea ce ne leaga este dragostea pentru Christos pentruca nici noi nu ne placem unii de altii totdeauna. Uite...ai copii - sau in cazul tau- ai rude pe care nu le placi asa de mult dar sint rudele tale. Poate nu ti-a placut de vreo matusa dar pentruca era sora mamei tale si ea o iubea, ai putut s-o ingadui si sa ii faci bine de multe ori. Asa si noi, avind pe Christos ca punct de referinta, mergem inainte catre acelasi punct fix in univers. Este imposibil sa nu legi o relatie cu cineva care este exact ca si tine...vine din aceeasi lume si spera la aceeasi destinatie. Domnul Isus a spus ucenicilor- "sa nu va certati pe drum!". De ce le-a spus? Pentruca se certau - este in natura noastra. Ne-a mai spus "Nu judecati ca sa nu fiti judecati..."De ce? Pentruca din nou -este in natura noastra sa judecam. Ne-a mai zis sa ne scoatem birna din ochi inainte de a ne ocupa de paiul din ochiul fratelui nostru. De ce? Pentruca pe noi ne vedem mai bine decit pe altii. Nu ne placem intotdeauna Cherie, dar avem acelasi Tata si daca vrem sa stam la aceeasi masa cu El, trebuie sa ne adaptam. Si nu pot sa-ti spun ca de la o vreme, ori noi ne schimbam ori ceilalti, ori si unii si altii si invatam astfel sa traim legati de funii tari de prietenie, sa ne ajutam, sa ne ingaduim chiar- nu pentruca sintem noi buni dar pentruca asa ne spune El- si atita vreme cit ascultam de El, trebuie sa incercam sa facem ce ne spune...
:) ...Ce zici...mergem impreuna spre aceeasi destinatie? Mi-ar place nespus compania ta...

No comments: