31 August 2011

TERAPIE SPIRITUALA...

     Ieri am fost la o sesiune de acupunctura...azi am fost cu Deb la terapista.... Imi amintesc ca dupa electrocutie, nu puteam sa-mi misc de loc mina si piciorul drept. Mi-au trimis chiar a doua zi o terapista ca sa lucreze cu mine. Mina dreapta era arsa - pielea se facuse neagra si trebuia sa o inlatur cu un burete aspru...De la umar in jos eram numai puroi si rana vie...iar terapista care lucra cu mine era foarte tinara. Mi-amintesc cum plingeam amindoua...Dar dupa multe lacrimi... si multa terapie ...si mult efort, am reusit eventual  sa-mi capat din nou folosinta miinii si a piciorului.
     Stiu ca in privinta acupuncturii au multi, multe pareri. Adevarul este ca atingind ( impungind) anumiti nervi...acestia sint obligati sa-si reia functiile...sa transmita mesaje la organele pe care le reprezinta.
     In viata noastra spirituala de multe ori se intimpla acelasi lucru...in anumite privinte sintem paralizati...inceti...parca am fi complect adormiti. Fratele de linga noi sufere dar ...noi sintem indiferenti. O familie si-a pierdut sursa de intretinere...dar noi sintem satui si nu simtim foamea lor. Unii trec prin te miri ce greutati- probleme cu copii, pierderi si schimbari dureroase...noi sintem absolut indiferenti...Am uitat ca impreuna noi toti sintem trupul lui Christos. Am uitat ca daca mina unui trup sufera, tot trupul sufera. Am uitat ca daca ochiul lacrimeaza si nu mai vede bine, cumva, mina nu va sti cum sa isi faca lucrarea bine. Avem nevoie de terapie...de terapie spirituala.
     Interesant este ca atunci cind ma duc la acupunctura pentru durerile de spate, imi pune ace la glezne si la incheieturile miinilor si ...la punctele dureroase din spate. Dar cumva, nervii de la glezne si de la incheieturi au ceva legaturi strinse cu nervii de la spate. Pe peretele cabinetului sint mai multe harti. M-am uitat mirata cum urechea de pilda are puncte de interes cu organele interne. Si doctorul punind un ac in diferite parti ale urechii se ocupa de ficat de exemplu.
     Noi nu avem idee cit de mult depindem unul de altul. Cit de mult durerea unora afecteaza cum functioneaza sau nu altii- sau cum actionind asupra unei suprafete mici si parese indepartate a trupului de o alta portiune care sufere...actiunea respectiva poate impulsiona, grabi vindecarea celuilalt organ.
     Mai mult ca oricind Trupul Lui Christos sufera...pentruca este atacat de cel rau cu furia pe care o are stiind ca zilele ii sint numarate. Cum ar trebui sa ne iubim si sa ne ajutam ca sa trecem cu bine peste aceasta perioada trista si finala a istoriei omenirii ?
     Avem nevoie de terapie, acupunctura...sufleteasca. Avem nevoie sa ne tratam indiferenta, lipsa de intelegere, egoismul, nesimtirea...lipsa de dragoste...Avem nevoie sa actionam pina se mai poate.

2 comments:

Aayana said...

Nu știam de toți acești nervi. Știam de talpă, că de acolo ai acces la toate, dacă știi să masezi unde trebuie.

Rodica Botan said...

Astazi am un appoinment . Am sa fac poza la chestiile alea de pe pereti sa ti le arat...Numai ca o sa fie greu de citit...