22 August 2011

AJUTATI-MA CU CEVA IDEI...

     Am primit un e-mail de la Salo Sabri din Alibaba. Majoritatea stiti ca el este misionarul favorit al acestui blog si ca periodica cind putem facem cite ceva pentru turcii mici si mari din Alibaba. Sali este de origine turca, casatorit cu Luminita de origine romana, si au de citeva zile o fetita de origine angelica...Am fost declarata "bunica din Modesto" si nu pot decit sa vorbesc de pe pozitia respectiva.
    Ceva despre titlul de mai sus acuma. Noi...(voi si cu mine), am mai ajutat pe Sali in citeva situatii frumoase in trecut. Anul trecut de exemplu s-au adunat pe blogul asta bani ca sa se trimita tinerii din Alibaba la o tabara, am trimis bani de uniforme pentru ceva copii din Alibaba, iar surorile de la Valley Bible Church din Modesto, trimit lunar pachete in Romania, cu tot ce pot sa adune...atit pentru Alibaba cit si alte citeva locuri.
    Stiu ca noi nu putem repara nici economia lumii si nici nu putem gasi de lucru oamenilor din Alibaba. Dar daca nu putem face unele lucruri mari, nu inseamna ca nu putem face lucruri mai mici. Sali de pilda mi-a zis ca unii dintre tinerii ce vin la orele de tineret nu stiu sa citeasca. Si nu stiu sa citeasca pentruca parintii nu i-au trimis la scoala . Si parintii nu i-au trimis la scoala si nu-i pe copii nici acuma la scoala pentruca nu au nici macar bani de uniforme si caiete si ce le mai trebuie la copii...Simplu!
     Situatia insa poate fi schimbata. In primul rind m-am gindit ca daca Sali poate sa faca de doua ori pe saptamina ceva clase pentru cei mai in virsta in care sa-i invete sa citeasca...ar fi minunat. Sint convinsa ca Sali are un asemenea spatiu care sa poata fi amenajat in aceasta privinta. Si daca nu...cei care aveti ceva mese sau scaune sau carti sau ...sau ( cite lucruri nu sint necesare intr-o clasa?)...ati putea sa va oferiti sa le donati. Apoi ...cine stie? Poate sint frati care au timp si cunostiinte suficiente sa se ofere sa ajute in clase, sa ajute persoane care vor sa invete sa citeasca cu meditatii...personale, particulare...Fratii mei...va dati seama ce posibilitati exista? Va dati seama? Sa ne gindim la aceste posibilitati...Sint uriase...mura in gura pentru cineva care vrea sa faca misiune si nu stie de unde sa inceapa.
     Apoi, m-am gindit ca daca am avea pozele cu numele copiilor si clasa in care ar trebui sa fie,si le-as afisa pe blog,  poate am gasi in rindurile cititorilor si din cei care s-ar oferi sa sponsoreze unul sau doi copii si sa le procure cele necesare ca sa mearga si ei la scoala. Am avea pentru cine sa ne rugam tot timpul anului...si poate sa facem si cite un gest micut din cind in cind. Daca avem copii sau nepoti, am putea sa-i angajam in aceasta misiune si pe ei si ajutind pe altii sa-i ajutam si sa-i invatam totodata pe copiii nostrii in mod practic ce inseamna dragostea de frati si iubirea de oameni. Ca marturisirile de dragoste sint fara substanta daca nu au o aplicatie practica.
     Cite lucruri fantastice s-ar putea realiza in Alibaba?...nu stiu!!! De aia am adus citeva idei in fata voastra si astept sa veniti si voi cu alte ginduri si idei si sa facem ceva pentru copii din satul lui Sali...
Cam atit deocamdata...si va astept. Luati curaj...lucrarea asta este mica... si daca nu va angajati sa faceti ceva nu este pentruca nu puteti ci pentruca nu vreti - ca daca puteti doar un creion sau un caiet sa trimiteti unui copil- si aia este o lucrare buna. Nu va trageti inapoi va rog, si nu aminati. Dumnezeu rasplateste datatorului voios...Ginduri bune va doresc...

No comments: