13 August 2011

DIN NOU DESPRE LECTIA RABDARII...

     Am primit astazi un telefon de la Cristina...si printre altele mi-a spus ca faptul ca scriu deschis despre durerea inimii mele- despre problemele de sanatate ale fetei mele, este o incurajare pentru multi care se zbat in apele tulburi ale vietii si sint obositi si uneori gata, gata sa se inece chiar la mal.
     Uneori , sa va spun drept ma simt aiurea sa imi desert mereu, mereu sufletul in fata voastra- dar stiu ca si mie imi pica bine cind citesc cite ceva despre suferinta si despre rabdare si cum Dumnezeu lucreaza in mod minunat prin toate situatiile vietii...si cum in final ne face sa iesim biruitori din cele mai grele si complicate situatii.
     Cu trei saptamini in urma ( sau cam asa ceva) Deb a avut ultima operatie. Am mai scris ca la citeva zile mergind la urgenta pentru o hemoragie, a aflat ca are o pata pe ficat . La inceput doctorii au fost cu totii de parere ca poate fi ceva usor...neglijabil chiar. A fost insa trimisa la un MRI si rezultatele au fost diferite de ceea ce se credea la inceput. Acu trei zile a fost la un alt test - o soundograma...si ieri doctorul trebuia sa o cheme cu rezultatele.
     Desi am fost mult mai "laolalta" de data asta din punct de vedere emotional decit alte dati cind am vorbit cu peretii ca nu ma puteam urca pe ei- mai ales noaptea, ieri noapte am inceput sa am iara "ginduri". Si nu tocmai ginduri bune. De stiut stiu cam tot ce trebuie stiut. Stiu ca ingrijorarile si credinta sint nascute in doua lumi diferite. Stiu ...nu-mi spuneti ca stiu...Si cu toate astea...n-am mai putut dormi de la vreo 3 noaptea. Dimineata m-a aflat iar obosita. La momentul cind trebuia sa ies pe usa am decis ca daca eu sint in starea asta...Deb poate o sa aiba o zi si mai dificila ca mine asteptind rezultatele...si m-am hotarit sa nu ma duc la lucru.
     Ne sfatuisem de cu seara ca inainte de a pleca la lucru sa mergem la Starbucks dupa o cafea...dar cind m-am dus sa vad ce face am fost bucuroasa sa o vad dormind- si a dormit pina tirziu. Api am plecat de acasa la mall...si am cumparat acolo o seama de lucruri care nu ne trebuiau...dar in asteptarea telefonului de la doctor a trebuit sa umplem timpul cu ceva.
    Si am stat de vorba...mult si bine plimbindu-ne prin mall ...si ne-am amintit cum Dumnezeu ne-a trecut prin atitea momente dificile pina acuma. Rind pe rind prin fata ochilor au trecut situatiile grele, dificile...momente de durere, de teama, de neliniste, de dezamagire...Dar prin toate aceste momente Dumnezeu nu ne-a parasit...nici macar o clipa si a lucrat intr-una  la credinta noastra - dar mai ales la rabdare. Am ajuns noi la concluzia ca lectia cea mai greu de invatat in viata este rabdarea. Ne-am amintit de Iosif- si cum si-a petrecut aproape toata copilaria si tineretea in inchisoare- nevinovat...doar pentruca a avut un vis...saracul de el. Am ris chiar cind ne-am dat seama ca Iosif ar fi putut spune la un moment dat...ca n-a avut nici un vis- ca doar i s-a fi parut...Si cum a asteptat cu rabdare- fara sa se tinguie pina cind Dumnezeu a facut visul realitate. Si nu ne-am putut minuna indeajuns cum a putut sa aiba atita rabdare si sa creada vreo 30 de ani in  promisiunea Lui Dumnezeu pentru el. Nu s-a indoit o clipa. Ce om...
     Apoi Avraam...cit a asteptat dupa un fiu...Ce o fi intirziat Dumnezeu atita sa-i implineasca promisiunea ce i-o facuse? Dar Iov?...Dar altii si altii din Biblie...Dumnezeu are timpul lui...si am ajuns noi la concluzia ca Dumnezeu vrea sa ne invete multe lectii dar mai ales rabdarea. Ca totul este sub control si ca pina la urma totul o sa fie bine...numai ca trebuie sa-i ingaduim Lui Dumnezeu sa lucreze in timpul Lui si sa nu ne mai impacientam.
    Asta era pe la ora 3 jumate dupa-amiaza...si ne intrebam de-acuma ...de ce nu cheama doctorul cu rezultatele? Si deodata Deb isi aminteste ca doctorul ei este in vacanta saptamina asta. Deci ...nu va afla rezultatele de la ultimele teste pina luni. Dar stiam de-acuma ca trebuie sa avem rabdare...si ne linistiseram la gindul ca Dumnezeu va lucra in mod minunat la viata ei. Deocamdata traim sub aceeasi umbrela a credintei...
    Stiu...stiu ca pe luni dimineata o sa-mi fie iara inima fiarta...ca sint o fiinta slaba si firea isi spune totdeauna parerea chiar daca n-o intreb. Dar...am  sa-mi amintesc din nou tot ceea ce a facut Dumnezeu pentru mine si ai mei...si am sa citesc din nou promisiunile Domnului fata de cei care il iubesc ...si am sa-mi revin inca si inca odata. Ca izvorul din care ne alimentam credinta este viu...si datator de viata. Trebuie doar sa bem din el...
     Si ...asa cum altadata in zilele grele mergeam la magazinul de jucarii si cumparam cite o papusa sau alta jucarie...i-am luat la Deb o papusa mica facuta din cristal ...si i-am dat noi si nume- o cheama Lola... Deb vi-o arata in poza de mai sus...

6 comments:

AICISIACUMACOLOCURAND said...

IZVOARE IN DESERT
14 August
N-ai avea nici o putere asupra Mea,
dacă nu ţi-ar fi fost dată de sus.
(Ioan 19:11)
Nimic care nu face parte din voia lui Dumnezeu nu este îngăduit să vină în viaţa cuiva care crede şi ascultă de El. Acest adevăr ar trebui să fie suficient ca să facă din viaţa noastră o viaţă de mulţumire şi bucurie neîncetată, pentru că voia lui Dumnezeu este lucrul cel mai plin de speranţă, cel mai plăcut şi cel mai glorios din lume. Este lucrarea continuă a atotputerniciei Lui pentru binele nostru, pe care n-o poate împiedica nimic, dacă rămânem dedicaţi şi în credinţă.
Cineva care trecea prin apa adâncă a necazului scria unui prieten:
Nu este glorios să ştii că indiferent cât de nedrept poate fi un lucru, chiar dacă pare să fi venit de la Satan însuşi, când ajunge la noi este deja voia lui Dumnezeu pentru noi şi în ultimă instanţă aceasta va lucra spre binele nostru?
„De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu“ (Romani 8:28). Gândiţi-vă la ce a spus Domnul Hristos chiar când era trădat: „Nu voi bea paharul pe care Mi l-a dat Tatăl să-l beau?“ (Ioan 18:11).
Vom trăi vieţi fascinante dacă trăim în centrul voii lui Dumnezeu. Toate atacurile pe care Satan le aruncă asupra noastră prin păcatele altora nu numai că n-au putere să ne facă rău, dar sunt transformate în binecuvântări pe parcursul drumului. Hannah Whitall Smith
Eu stau în centrul cercului
Voii lui Dumnezeu:
Acolo nu pot veni cauze secundare,
Toate trebuie să vină din mâna Lui dragă.
Totul e bine! Pentru că Tatăl meu
Este Cel care mi-a plănuit viaţa.
Trebuie să trec prin valurile necazului?
Atunci ştiu că va fi foarte bine;
Deşi nu pot să spun motivul,
Pot să mă-ncred, şi astfel sunt binecuvântat.
Dumnezeu este dragoste, şi Dumnezeu este credincios.
Aşa că mă odihnesc într-o pace perfectă.
Cu umbră şi cu soare,
Cu bucurie şi cu durere,
Doamne, mă-ncred în Tine! Amândouă sunt necesare,
Ca să deprindă pe fiecare copil încăpăţânat al Tău,
Că pierderea pământească, dacă o vom cunoaşte,
Deseori înseamnă câştigul nostru ceresc.
IZVOARE IN DESERT
366 lecturi devotionale
zilnice
L.B. COWMAN
EDITATE DE JAMES REIMANN
T R A D U C E R E A
ANA SI DANIELA DOMAINSCH

Lori's page said...

Buna Rodica, lectia rabdarii este de nepretuita, sa ne ajute Domnul sa o invatam cit de repede! Cred ca o insusim fiecare prin experienta proprie. Mersi de comentariul tau pe al meu blog, tocmai am aflat ca avem pe Maria factorul nostru comun, "the world is small"! Te pastrez in suflet si rugaciuni pt examenele medicale ale lui Deb si pt tine: peace of mind by God's grace, He is the Almighty and all things work together for those who love Him (Romans 8:28). Cu El inainte, prinde Mina Sa si lasa-te indrumata. :-) L xxx

Speranta said...

Rodica ,stiu ca nu-i usor dar ajutorul vine de la El.

"...Eben-ezer (Piatra de ajutor,zicand:"Pana aici Domnul ne-a purtat ."1Samuiel 7:12)

El iti da incredere ca dupa aceasta vreme tulbure de incercare ,va veni o noua zi.

"Bunatatile Domnului nu s-au sfarsit,indurarile lui nu sunt la capat,ci se inoiesc infiecare dimineata.Si credinciosia Ta este mare.(Plingerile Lui Ieremia 3:22-23)
Cand revezi faptele minunate ale lui Dumnezeu,iti aduci aminte ca El este "acelasi ieri azi si in veci."(Evrei 13:8)

"Harul si pace sa va fie immultite"

Sunt alaturi de voi in rugaciuni pentru examenele medicale ale Deb si pentu tine Rodica .

AICISIACUMACOLOCURAND said...

TILL THE STORM..PASSES BY
http://www.youtube.com/watch?v=0JQX25fnDGE&feature=player_embedded#at=174

AICISIACUMACOLOCURAND said...

CHRISTIAN HYMNS
http://www.youtube.com/playlist?list=PL2018498757FD7A76&feature=mh_lolz

viorica said...

E bine sa ne rugam unii pentru altii si sa ne marturisim pasurile dar citeodata simti ca nu ai cui spune .Rodica si eu trec prin incercari ,toate analizele mi-au iesit nu prost foarte prost ,si tare ma intristez .Va doresc pacea lui dumnezeu si bunatatea Lui sa va acopere .