01 August 2011

DADDY MEU...

     Astazi eram cu colega mea la lunch. Amindoua avem copii mari, nepoti si am trecut prin viata suficient ca sa avem destule povesti de impartasit. Ne vaietam noi de una de alta, dar mai avem si intimplari mai faine de povestit. Astazi imi povestea ceva dragut despre nepotica ei de doi ani.
     Abia a inceput sa vorbeasca si sa puna impreuna citeva cuvinte. Duminica, a intrat in officiul ei si a intrebat...
-Unde-i?
-Daddy? a intrebat bunica ei?
-Daddy meu...a raspuns micuta...
-Daddy este la baie...i-a raspuns Macky...vine imediat...
Dar nepotica ei si-a tuguiat buzele si era gata, gata sa dea drumul la izvorul de lacrimi... Daddy ei nu era in incapere si probabil explicatia era prea lunga pentru intelegerea ei...si tot ce a inteles ea a fost ca daddy ei nu este in momentul acela linga ea...
     Am zimbit noi doua ingaduitor... ea cu imaginea nepotelei in minte si eu amintindu-mi de cind fetele mele Laura si Deb au fost de virsta lui Pinky( bunica ei ii cumpara numai lucruri roz- si de acolo am poreclit-o Pinky).
     Pe drum inspre casa am ascultat o predica si se vorbea despre cer. Cum fiecare din noi ne imaginam cum o sa fie acolo in slava si ce anume ne intereseaza cel mai mult : strazile de aur?... lipsa durerilor?...locul pregatit de Dumnezeu?...Sint atitea lucruri pe care ni le dorim si le asteptam; dar cel care explica spunea ca dintre toate lucrurile, cel mai mult doreste sa vada fata Domnului. Spunea el ca asta este fericirea suprema. Moise a cerut Lui Dumnezeu sa i se arate si Dumnezeu i-a spus ca nu poate sa i se arate  ca in momentul cind ii va vedea Moise fata - va muri; asa ca Moise ajunge sa-L vada doar din spate ...In starea noastra de fiinta umana este cu neputinta sa il putem vedea...dar in trupul ceresc ce-l vom primi, va fi posibil.
     Dar uite ca tocmai  aici mi-am amintit de Pinky...Dumnezeu nu ne duce cu forta in cer- daca El ne iubeste si ne iubeste atit de mult ca a jertfit pe Fiul Lui pentru noi, apoi si noi trebuie sa-L iubim...poate tot asa cum Pinky il iubeste pe daddy ei...ca acesta nu poate sa intre in baie sau sa iasa afara fara ca Pinky sa se simta singura si sa-L caute...
     O ilustratie atit de simpla m-a facut sa vad cit de mult ma iubeste El si cit de lipsita de consideratie ma aflu eu...Nu degeaba Domnul Isus a spus ucenicilor ca daca nu se vor face ca niste copii...cu nici un chip nu vor intra in Imparatia Cerurilor... Ce planuri de viitor ai...vrei sa vezi fata Domnului?

1 comment:

cherie said...

Nu stiu dece dar eu nu mi-am dorit niciodata sa vad fata Domnului, Eu am inteles ca Dumnezeu nu are nici o fata care sa poata fi "vazuta" ci doar inteleasa....
Pentru a fi pe intelesul oamenilor, si-a ales un fiu, De la el, doar bunatatea este fata lui Dumnezeu si asta este tot ceea ce se poate "vedea".
.... Zic eu, de colo !....
Dar imi place ce ai scris.