17 January 2016

DIN LOCASUL LOCUINTEI LUI ...SE VEDE CA-N PALMA!!!


Psalm 33:13-14…”Domnul priveste din inaltimea cerurilor, si vede pe toti fiii oamenilor. Din locasul locuintei Lui, El priveste pe toti locuitorii pamintului.”
…………..
     Inca de mici copiii incep sa-si ceara dreptul la “privacy”. Dreptul de-a inchide usa si de a fi singuri in spatiul lor… Cu vreo suta de ani in urma probabil se credea inca in acest lucru…ca poti sa te ascunzi sa nu te vada nimeni – sa fi singur - numai ca decind tehnologia a intrat incet, incet in viata noastra…este tot mai evident faptul ca nu avem “privacy” niciodata. De mult chiar discutiile la telefon au putut fi interceptate, microfoanele sau camerele de vederi pot pastra vocea si imaginea si le pot transmite te miri unde in lume. Sint aparate speciale cu care poti auzi ce discuta pe soptite oamenii la o distanta la care urechea nu poate percepe sunetele…Pur si simplu nu ne mai putem juca “de-a v-ati ascunsa”. Te vede din satelit cind cosi cruciulite si ai gresit modelul…
     Cindva, versetul de mai sus putea fi inteles si acceptat doar prin credinta. Astazi , cu tehnologia ce o avem ideea ca cineva la distante uriase ne poate vedea este o idée chiar foarte obisnuita.
     Sint lucruri in Biblie despre care stim dar nu le dam suficienta atentie. Ca daca le-am da, am trai altfel. Si nu tine Biblia nici un secret despre faptul ca in tot momentul  suntem inconjurati de un nor mare de martori…(deocamdata nevazuti de noi).
     Pentru cei care nu cred in Biblie…dragii mei, din satelit déjà poate sa te vada cum maninci seminte la poarta…oricind, oricine, si de oriunde. Si poate ca ne este greu deocamdata sa credem ca exista o lume spirituala – pentruca nu o vedem cu ochii obisnuiti. Nu inca! Dar asa cum anumite lucruri care pareau de domeniul imaginatiei cu ceva timp in urma s-au adeverit intr-o masura oarecare ca sint posibile chiar si pentru noi oamenii tot asa intr-o zi vom pricepe ca tot ce s-a scris este real si nici o iota nu este scrisa in plus.
     Astea sint gindurile care mi-au trecut astazi prin minte…si-mi pare rau ca nu si-au facut cuib in mintea si inima mea ceva mai devreme in viata; ca altele mi-ar fi fost actiunile. Dar Dumnezeu mi-a mai dat Har…si mie si altora. Se pare ca n-avem incotro si trebuie sa traim frumos ca-n timpul zilei…ca Biblia explica foarte clar ca  nu exista “privacy” nicaieri din moment ce din “locasul locuintei Lui”…se vede ca-n palma… 
      Acuma...nu stiu cit va da de gindit acest lucru...dar merita gindit...

6 comments:

AICISIACUMACOLOCURAND said...

IZVOARE IN DESERT
23 Iulie
Cântaţi … Domnului, mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl pentru toate lucrurile.
(Efeseni 5:19-20)
Indiferent de unde vine răul cu care te confrunţi, dacă eşti în Dumnezeu şi deci înconjurat complet de El, trebuie să realizezi că a trecut mai întâi prin El înainte să ajungă la tine. Pentru aceasta, poţi să-I mulţumeşti pentru tot ce apare în calea ta. Asta nu înseamnă să-I mulţumeşti pentru păcatul care însoţeşte răul, ci să aduci mulţumiri pentru ceea ce El va face din el şi prin el. Dumnezeu poate să facă din viaţa noastră o viaţă de mulţumire şi laudă permanentă, pentru ca apoi să facă din toate o binecuvântare.

Odată am văzut un om care desena nişte buline negre pe o bucată de hârtie. Câţiva dintre noi s-au uitat la ea dar n-au văzut nimic decât o înşiruire neregulată de buline. Apoi el a mai desenat câteva linii, a introdus câteva pauze, şi a adăugat o cheie sol la început. Dintr-odată ne-am dat seama că bulinele erau note muzicale, şi când am început să le pronunţăm, cântam:

Lăudaţi pe Dumnezeu de unde curg toate binecuvântările,
Lăudaţi-L toate făpturile de aici de jos.

Fiecare dintre noi avem multe buline sau pete negre în viaţa noastră, şi nu putem înţelege de ce sunt acolo sau de ce Dumnezeu le-a îngăduit. Dar când Îl lăsăm să intre în viaţa noastră şi să aranjeze bulinele aşa cum trebuie, să deseneze liniile pe care le doreşte El, şi să pună pauzele în locurile potrivite ca să ne separe de anumite lucruri, atunci din bulinele şi petele negre El va compune o armonie glorioasă.

Deci să nu-L împiedicăm în lucrarea Lui glorioasă! C. H. P.

Am fi ştiut noi că acordurile majore sunt dulci,

Dacă n-ar fi existat nici o cheie minoră?

Ar fi fost lucrarea pictorului frumoasă în ochii noştri,

Fără umbre pe pământ sau pe mare?

Am fi cunoscut noi sensul fericirii,

Am fi văzut noi că ziua e luminoasă,

Dacă n-am fi ştiut niciodată ce înseamnă întristarea,

Şi dacă n-am fi privit niciodată întunericul nopţii?

Mulţi oameni datorează măreţia vieţii lor dificultăţilor uriaşe prin care au trecut. Charles H. Spurgeon

Când un organist apasă pe clapele negre ale unei orgi mari, notele sunt la fel de frumoase ca atunci când apasă pe cele albe. Totuşi, pentru a demonstra deplin posibilităţile instrumentului, el trebuie să apese pe toate.

AICISIACUMACOLOCURAND said...

SĂMÂNȚA BUNĂ
Sâmbătă 23 Iulie
“...am văzut pe morţi... stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Nişte cărţi au fost deschise. Şi a fost deschisă o altă carte, care este cartea vieţii.“ Apocalipsa 20.12
Cartea vieţii
Dumnezeul atotştiutor şi atotputernic nu trebuie să noteze pentru a reţine ceva. Prin versetul de mai sus doreşte să ne spună că la El totul este înregistrat.
Creierul omenesc are o funcţie de control pentru conştientul nostru. Toate percepţiile simţurilor noastre, toate impresiile care ne asaltează şi toate gândurile sunt sortate. Informaţiile şi experienţele care trebuie să rămână apelabile sunt înregistrate în funcţie de importanţa lor în memoria de lungă sau de scurtă durată. Toate celelalte migrează în subconştient şi sunt înregistrate acolo.
Când la moartea unui om, creierul încetează activitatea de sortare, toate impresiile înregistrate în subconştient apar la suprafaţă. Afirmaţiile unor oameni în faţa morţii, care au văzut derulându-se filmul vieţii lor, confirmă aceasta. Cu toate aceste date ale vieţii noastre va trebui să ne prezentăm în faţa lui Dumnezeu, Judecătorul atotştiutor. Atunci nu ne vom putea scuza, pentru că filmul vieţii noastre cu toate gândurile va confirma precis ceea ce ne va reproşa Dumnezeu. Dar cine îşi pune viaţa deja aici sub stăpânirea lui Isus Hristos, şi îşi recunoaşte vina în faţa Lui, şi cere iertare, datele sale vor fi şterse din cărţile citate şi numele lui va fi trecut în cartea vieţii.

AICISIACUMACOLOCURAND said...

Caci Domnul Isi intinde privirile peste tot pamantul, ca sa sprijine pe aceia a caror inima este intreaga a Lui. 2 Cronici 16:9a

Marta said...

Postarea aceasta mi-a adus in minte o poiezie din copilarie si i-mi pare rau ca stiu numai un vers:
Dece te ascunzi cand faci pacate
Si crezi ca nimeni n-a vazut
Caci ochiul Lui e pretutindeni
Si vede totul ce-ai facut

Mi-ar place sa o citesc toata daca o are cileva.

Rodica Botan said...

Amin la tot ce-ai scris Virginia!!!

Rodica Botan said...

Am sa caut poezia Tusa Marta...