17 February 2020

INGERII...SI NOI...


Lumea in care traim trece prin perioade in care este preocupata de anumite lucruri. Un fel de moda- dar nu a hainelor. Religiile pagine de exemplu au luat o amploare deosebita in ultimii ani - religii care au murit de mult. In ultimii ani a crescut si interesul fata de ingeri. Numai ca acest interes nu se manifesta intr-un mod sanatos .

S-au scris carti, au fost emisiuni...si multi oameni au inceput sa venereze aceste creaturi ale Lui Dumnezeu. Am auzit ca in Vechiul Testament se aminteste de ingeri de 106 ori iar in Noul Testament chiar si mai de multe ori. Domnul Isus aminteste adesea de ei.

Acuma...care este problema? De ce ma lamentez despre subiectul asta? Va amintiti motivul pentru care a cazut Lucifer din cer- el care era cel mai stralucitor dintre toti ingerii!? A vrut sa fie ca si Dumnezeu si a cerut altor ingeri sa i se inchine. Atit el cit si ingerii care i s-au inchinat au fost aruncati afara.
Ingerii sint creati de Dumnezeu. Astazi am auzit o predica care explica ca Duhul Sfint se preocupa de starea spirituala a omului iar ingerii sint trimisi sa-i ajute adesea pe oameni in treburile materiale. Numai ca ei nu asculta ordinele noastre si putem sa ii chemam sau sa ne rugam lor pina ragusim. Ei asculta doar de glasul Creatorului lor. El ii trimite sa lupte, sa aduca vesti, sa ajute in diferite feluri. Habar nu avem noi de cite ori ingerii Lui Dumnezeu la ordinele Lui ne sint de folos in viata noastra zilnica. Ingerii Lui tabarasc in jurul Celor ce se incred in El si ii scapa din primejdie. Numai ca nu vin chemati de noi ci trimisi de El. Sint slujitorii Lui...nu ai nostrii. 
Intr-o zi ne vom uni vocile cu ale ingerilor - si-I vom cinta slava Lui Dumnezeu in locurile prea inalte. Ce sint ingerii pentru noi? Ne sint prieteni- cei mai buni prieteni atita vreme cit Ii slujim Stapinului lor.
E gresit sa ne inchinam sfintilor, sau ingerilor sau altor creaturi sau creatii ...Nu ma credeti? Nici o problema...cautati in Biblie sa vedeti ca ceea ce spun este adevarat.


1 comment:

viorica abbu said...

"Lumea in care traim trece prin perioade in care este preocupata de anumite lucruri."

Da,toti suntem preocupati de anumite lucruri.
Depinde insa de care si cat.
cine are liniste materiala,liniste sufleteasca isi poate permite sa fie preocupat de ingerasi si poze colorate.
Cine are guri de granit si tocmai i s-a anuntat ca e liber...adica somer are alte preocupari...
in plus preocuparile depind si de orizont...unul mic si roz pentru unii,unul larg si in permanenta miscare si dezvoltare pentru altii...
chiar nu ar fi rau sa ne auto-masuram purin preocuparile > vom vedea ca putem mult mai mult....