24 January 2011

ALLAH SAU DUMNEZEU ( 2 )

Din “Unveiling Islam”
De Ergun Mehmet Caner & Emir Fethi Caner
tradus Rodica Botan
“Dumnezeu te iubeste. Asta este ceea ce spune Crestinismul. Este de fapt cheia folosita in a cucerii oamenii la o credinta salvatoare in Isus Christos ca Salvator. Cu toate astea in Coran nu se spune nimic despre acest lucru. In timp ce Biblia invata ca Dumnezeu uraste pacatul, si este minios pe cei ce pacatuiesc (Proverbe 6:16-19, Jer.4:4, Rom 1-18; James 4:4) scriptura Islamica afirma ca Allah uraste pe pacatosi- (sura 2:190).

Biblia spune:
-“Fiindca atit de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.” Ioan 3:16
-“Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cind eram noi inca pacatosi, Christos a murit pentru noi.” Romani 5:8
-“V-am scris aceste lucruri ca sa stiti ca voi, cari credeti in Numele Fiului Lui Dumnezeu, aveti viata vesnica.”
Coranul spune:
-Cheltuieste ceea ce ai pentru cauza lui Allah si nu lasa miinile tale sa contribuie la distrugere- ci fa bine; pentruca Allah ii iubeste pe cei ce fac binele. –Sura 2:195
-Daca il. Iubesti pe Allah, urmeaza-ma Alah o sa te iubeasca si o sa-ti ierte pacatele; pentruca Allah este iertator…si plin de mila. (Sura 3:31)
-Urmeaza-l pe Allah si pe mesajerul lui: dar daca ei se vor impotrivi, Allah nu este cu cei care refuza credinta. Sura 3:32.
Cea mai mare diferenta intre cele doua credinte este calitatea personala a Lui Dumnezeu.
Allah a trimis profeti si mesajeri sa proroceasca  adevarul.  In Crestinism Dumnezeu-Tatal a trimis pe Fiul Sau ca sa fie adevarul, ca sa moara pentru pacat si sa impace lumea cu Dumnezeu. In Islam se spera ca salvarea sa fie cistigata prin faptele bune ale cuiva (sura 3:31). O persoana trebuie ca sa-l iubeasca pe Allah pentru ca Allah sa il iubeasca inapoi pe acel om. In Crestinism, Dumnezeu i-a iubit mai intii ca sa le asigure salvarea.
Nu exista siguranta pentru credinciosul musulman. Omul este lasat sa astepte pentru voia lui Allah sa se implineasca. Numai faptele bune pot da cuiva speranta cerului, dar nu exista nici o garantie . Incit Dumnezeu lipseste din ecuatie, intrebarea daca cineva este admis in cer ramine fara raspuns pina in Ziua Judecatii. Pentru Crestini, judecata s-a facut la cruce, lucru tagaduit de Muhammad si de Islam.

7 comments:

elena marin-alexe said...

Am citit si partea 1 si cred ca ai expus foarte clar diferentele intre Allah si Dumnezeu.
Fii binecuvantata draga Rodica!

Sali Sabri said...

Sora Rodica, știți ce cred? Cred că ar trebui să îmi trimiteți mie cartea asta :)
Cartea asta șade mai bine unui turc :)
v-am convins?

Rodica Botan said...

elena - imi pare bine ca am ales bucatile potrivite- pt ca altii le-au scris...cei doi autori sint fosti musulmani- asa ca ei pot intelege mai bine diferentele dintre crestinism si islam.

Rodica Botan said...

Sali...cartea care o am am luat-o de la Danny, dar ma duc in weekendul viitor si caut una sa ti-o trimit. Dar am si eu nevoie de un coran in romaneste ca ma caznesc rau sa tradus versetele din engleza...
Please...
Ai dreptate sa vrei cartea- cei doi care au scris-o sint cunoscatori bunis i ai coranului si ai Bibliei...

Sali Sabri said...

Multumesc mult de tot! Indiferent de costuri vreau sa platesc eu cartea si costurile de expediere.

Eu am mai multe Coran-uri in limba romana. As putea sa va trimit una. Cum trebuie sa procedam? Poate ma ajutati cu niste informatii, o adresa unde as putea sa o trimit.

Am impresia ca autorii sunt turci...au nume de turci. Posibil sa fie si arabi. Este evidenta cunostinta lor.
Prefer sa citesc ceva despre islamn scris de niste oameni fosti musulmani. Ei au o perspectiva asupra islamului care este demna de luat in considerare.

Rodica Botan said...

Sali am facut rost de carte- Danny mai avea una, asa ca zilele astea ti-o trimit. Iti trimit adresa mea pe e-mail...
Si da...autorii sint doi frati care au fost crescuti musulmani si au devenit amindoi profesori in teologie...
God bless...

Sali Sabri said...

Multumesc mult!

Astept adresa dvs. prin email!