28 January 2011

ESTE NEVOIE DE MULTA RUGACIUNE SI DE CITEVA UNELTE DE LUCRU...

Din nou despre Alibaba!!!
In timp ce scriu ascult la FoxNews si ce vad la televizor este infiorator. Tocmai acuma arata secvente din Egipt! Nu-i de mirare situatia de acolo cind 33% din populatie este fara servici. Si Egipt nu este singura tara...se pare ca inca citeva tari musulmane sint in aceeasi situatie. 
Si cum cu un ochi ma uit la  TV cu celalalt citesc articolul lui Sali Sabri...si ce vad este intelepciunea si dragostea Lui Dumnezeu la lucru. Oare de ce nu a gindit presedintele Egiptului ca acest om simplu al Lui Dumnezeu din Alibaba? Daca facea asa n-ar fi trebuit sa isi trimita azi dimineata familia si ce are in Anglia stiind ca situatia este dincolo de critica.
Va las sa cititi articolul lui Sali mai jos. Sa vedeti cum gindeste un om care iubeste oamenii cu dragostea Lui Dumnezeu. Dar sa nu cititi asa cum ati citi ziarul...ci ca niste oameni care ati vrea sa faceti si voi ceva pentru cei din Alibaba. Putinul pe care il putem face noi fiecare poate fi exact putinul necesar ca sa le dea acestor oameni o speranta. Cititi...numai ce zice Sali...
"Fiecare dintre noi are anumite aptitudini pe care ni le-a dat Dumnezeu ca să putem sluji altora. Eu cred că nu există oameni fără vreun dar din partea Lui Dumnezeu. Discutând cu unii bărbați din Ali-Baba, am văzut că unii dintre ei sunt deprimați. Îmi spun că ei nu știu să facă nimic, că nu au nici o meserie. Încerc să-i încurajez și să le spun că Dumnezeu a pus daruri extraordinare în ei, acestea doar trebuie descoperite. Cu unii dintre bărbați am petrecut mult timp. Am început să-i cunosc. În timpul construcției din Ali-Baba, pe unii i-am văzut că se pricep foarte bine la tencuială, alții la pus acoperiș, alții la pus polistiren, alții la pus faianță. Sunt câțiva bărbați care se pricep foarte bine la tunsoare. M-am gândit că nu ar fi rău să deschidem aici o frizerie, un loc de reparat mașini, o spălătorie auto. Sau poate o firmă de construcții și finisaje. Sunt doar gândurile mele, dar Dumnezeu poate mai mult decât credem.
Mă gîndeam cum pot să-i ajut să meargă la niște cursuri de calificare. Am aflat că în Medgidia se organizează cursuri de calificare în diferite domenii. Azi am mers și i-am înscris pe unii dintre ei la aceste cursuri.
Cred că Dumnezeu le-a dat capacități extraordinare acestor oameni. Cred că ei pot aduce bucurie multor oameni prin munca lor şi pot fi respectaţi pentru ceea ce sunt și fac. În Biblie ni se spune: “Dacă vezi un om iscusit în lucrul lui, acela poate sta lângă împăraţi”
Hiadeți să ne rugăm pentru acești oameni. Rostiți o rugăciune pentru ei ca Domnul să-i ajute la învățarea meseriilor ca apoi să-și cîștige pîinea pentru familiile lor. Pierdem prea mult timp în nimicuri, nu ar strica câteva minute de rugăciune pentru niște bărbați săraci din Ali-Baba!"
Acuma, ca si in alte dati, apelez la cei ce au si pot - dar mai ales la cei ce vor...Daca poti sa cumperi o masina de tuns, un set de prosoape, o bidinea, un ciocan, o mistrie...un sort, o salopeta, o pereche de bocanci...sau daca poti doar sa te rogi...ai oportunitatea sa faci ceva pentru Dumnezeu si sa ii iubesti pe acesti oameni suficient ca sa le dai o mina de ajutor. Domnul sa va incalzeasca inimile. Iata linkul lui Sali...si daca aveti ceva de dat, de spus, de ajutat, lasati un comment pe blogul lui. Domnul sa lucreze la inima voastra si sa binecuvinteze barbatii din Alibaba sa devina prosperi atit spiritual cit si material- suficient sa-si poata hranii familiile...http://musulmanii.wordpress.com/2011/01/28/motiv-de-rugaciune-2

6 comments:

elena marin-alexe said...

Acest:poti doar sa te rogi... emis de tine, poate deschide toate usile necesare.Stiu asta din proprie experienta si nu ma indoiesc nici o clipa.
Pace si bucurie Rodica draga!

viorica abbu said...

egiptenii sunt in mare parte credinciosi.seroaga de 5 ori pe zi si pastreaza cu sfinytenie preceptele coranului.
Nu i-a ajutat.
nici sa iasa din saracie,nici sa se modernizeze.
Caci nu depinde numai de ei asa cum s-ar lasa sa se inteleaga ca rugaciunea deschide toate usile.
poate deschide inimi ,dar nu mai mult.
pentru o viata decenta este nevoie de mult mai mult.
de proefesie,de dezvoltarea infrastructurii, de dezvoltarea invatamantului si a medicinii...lucruri care omuil le face zi de zi in unele tari mai mult in altele mai putin.
Iar unde se face mai putin frana este tocmai religia...nu vi se pare ???
daca ne rugam cu sarg in gradinita noastra cu flori si in casa eleganta ,cu contul la banca rotunjor,si uitandu-ne la televizor vedem mizeria si o atribuim lipsei de credinta ....hmmm...mi se pare ....-elegant spus-foarte artificial...!
pentru ca egiptenii pot sa se roage 24 de ore,daca nu sunt locuri de munca, nici dumnezeu nu-i poate ajuta.

cherie said...

Orice actiune de ajutorare a romanilor ma bucura. Din punctul meu de vedere fie ca sunt turci musulmani, fie crestini, sunt romani din Medgidia si ma bucur pentru ei.

viorica said...

Mai bine sa cumpere de acolo .Putinul meu cu al tau si al altora putem face ceva .Sabri e citit de foarte multi dar stau in ascuns,cand e vorba de bani stau in umbra .Sa ne rugam Domnului sa ne deschidem si buzunuarul,va fi greu dar nici o jertfa nu e usoara .Dumnezeu sa ne ajute!

viorica abbu said...

Viorica,de ce crezi ca oamenii stau in expectativa cand este vorba de relatia "bani -biserica" ?

dca nu poti raspunde am sa incerc eu.

viorica abbu said...

uite viorica unul dintre raspunsuri poate fi asta:
"@"Toți au fost ochi și urechi. Nu a fost ca la biserică. Nimeni nu scria sms-uri în timpul predicii. Nimeni nu se uita urât la mine spunându-mi prin privirea lor că și ei vor “la amvon”.
Mi-am zis că există ceva mai frumos decât predicarea într-o clădire cu scaune goale și priviri pierdute prin deșert.(Sali Sabri)"@"

cand vor fi mai multi ca el si mai putini dintre cei afectati si "importanti" care neavand har nu au nici ce sa daruie....atunci poate mai putini vor sta in expectativa