02 January 2011

DESPRE CREDIBILITATE...

Julie Ackerman Link- tradus Rodica Botan
(1 Petru 2:11-21)
     Recenta criza financiara a facut ca oamenii sa trebuiasca sa se uite mai indeaproape la rapoartele de credit pe care le au. Cind era usor sa obtii credit, unii l-au folosit fara discernamint si l-au abuzat. Au cumparat pe credit in loc sa economiseasca banii si apoi sa cumpere ceea ce doreau; au imprumutat intr-una. Fiind datori pe vremuri bune nu era mare lucru; dar in criza, lucrurile s-au schimbat. A avea un credit bun a devenit dintr-o data ceva foarte important.
     Sub reclama facuta unei agentii care repara creditul un ziar local scrise" Repararea creditului nu este ceva ce poti sa cumperi- ci este ceva ce trebuie sa faci".
     Acelasi principiu se foloseste in dreptul credibilitatii vietii noastre. Nu putem sa cumparam credibilitate; trebuie sa o traim ca sa o dobindim. Poate, pentru putina vreme vom putea sa imprumutam credibilitatea altora prin asociere cu ei, dar foarte curind vom avea nevoie de credibilitatea noastra personala.
     Credibilitatea este abilitatea de a asigura altora incredere in noi. Motivul pentru care acest lucru este esential pentru credinciosi este ca viata noastra afecteaza reputatia Lui Dumnezeu (1 Petru 2:12). Cind spunem ca sintem crestini, imprumutind numele Lui Christos, reputatia Lui este legata de a noastra. Daca oamenii nu au motive sa creada in noi, este posibil sa nu-i intereseze nici de Dumnezeu.
   Credibilitatea se cistiga traind onorabil...ca altii sa vada acest lucru si sa-L glorifice pe Dumnezeu din cauza noastra...Cum traiesti? Care este crdibilitatea ta?

4 comments:

disa said...

La multi ani, Rodica!

Anonymous said...

Cu multa atentie!

Rodica Botan said...

La multi ani disa...Domnul cu tine in anul care vine

Rodica Botan said...

La multi ani nitisor...si ...cu toata atentia!
:)