05 January 2011

TINTA ALERGARII…( 3 )

( 1 )http://rodicabotan.blogspot.com/2011/01/viata-o-alergare-1.html
( 2 )http://rodicabotan.blogspot.com/2011/01/trebuie-sa-invatam-sa-uitam-2.html

TINTA ALERGARII…( 3 )
Unii oameni pornesc in viata cu mult elan si determinare…unii chiar au un scop bine definit si se tin de el pina la implinire. Scopuri bune: o profesie, familie, situatie materiala…numai ca ajungindu-si aceste scopuri pamintesti, se lovesc ca de un zid si unii devin blazati, unii nesatisfacuti, altii dezorientati si nemultumiti. Nu rareori oameni in culmea implinirilor materiale se sinucid - ca nu mai au unde merge - au ajuns la tinta si nu au nici o satisfactie de banii agonisiti sau pozitia la care au ajuns.
Dar cind tinta noastra nu este din lumea asta…ea ramine o tinta pentru care trebuie sa luptam intreaga viata…
Filipeni 3:13…"Fratilor, eu nu cred ca l-am apucat inca (scopul final- premiul); dar fac un singur lucru: uitind ce este in urma mea, si aruncindu-ma spre ce este inainte, alerg spre tinta, pentru premiul chemarii ceresti a Lui Dumnezeu, in Christos Isus."
Evrei 12:1-2…"Si noi dar, fiindca sintem inconjurati cu un nor asa de mare de martori, sa dam la o parte orice piedica, si pacatul care ne infasoara asa de lesne, si sa alergam cu staruinta, in alergarea care ne sta inainte. Sa ne uitam tinta la Capetenia si Desavirsirea credintei noastre, adica la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusa inainte, a suferit crucea, a dispretuit rusinea, si sade la dreapta scaunului de domnie a Lui Dumnezeu."
In alergarea asta insa ca sa cistigi un premiu…trebuie sa platesti un pret…
Care este pretul ?
Filipeni 3:10…"Si sa-L cunosc pe El si puterea invierii Lui si partasia suferintelor Lui, si sa ma fac asemenea cu moartea Lui…" Si de pragul asta mi-e tare greu sa trec - sa omor vechea fire in mine - ca asta este moartea prin care trebuie sa trec sa devin un om nou si sa cistig alergarea…Sa spun NU…la cerintele vechii firi…
1 Corinteni 9:26-27…"Eu deci alerg, dar nu ca si cum n-as sti incotro alerg. Ma lupt cu pumnul, dar nu ca unul care loveste in vint. Ci ma port aspru cu trupul meu. Si-l tin in stapinire ca nu cumva, dupace am propovaduit altora, eu insumi sa fiu lepadat."… asa spune apostolul…si bine ar fi sa putem si noi sa spunem exact la fel.
Deci asta a fost pretul pe care il cere alergarea vietii de la noi. Dar pentru pretul asta…avem un premiu de primit. Si premiul merita sacrificiul pe care-l facem. Asa cum un atlet se supune la tot felul de chinuri ca sa se pregateasca pentru Olimpice - dar odata ajuns cistigator, premiul care il primeste este recompensa suficienta pentru eforturile depuse…asa si noi vom fi recompensati generos pentru toate eforturile noastre.
Care este insa cistigul - premiul nostru?
Filipeni 3:8:"Ba inca, si acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, fata de pretul nespus de mare al cunoasterii lui Christos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate si le socotesc ca un gunoi, ca sa cistig pe Christos." (Cind oare am sa invat sa spun NU la toate ambitiile si apetitul care il am?)
Filipeni 3:12-14…"Nu ca am si cistigat premiul, sau ca am si ajuns desavirsit; dar alerg inainte, cautind sa-l apuc, intrucit si eu am fost apucat de Christos Isus. Fratilor, eu nu cred ca l-am apucat inca; dar fac un singur lucru uitind ce este in urma mea, si aruncindu-ma spre ce este inainte, alerg spre tinta, pentru premiul chemarii ceresti a Lui Dumnezeu, in Christos Isus." (El este calea si El este si premiul…)
1 Corinteni 9:24-27…"Nu stiti ca ceice alearga in locul de alergare, toti alearga , dar numai unul capata premiul? Alergati dar in asa fel ca sa capatati premiul! Toti ceice se lupta la jocurile de obste, se supun la tot felul de infrinari. Si ei fac lucrul acesta ca sa capete o cununa, care se poate vesteji; noi sa facem lucrul acesta pentru o cununa care nu se poate vesteji. Eu, deci, alerg, dar nu ca si cind n-as sti incotro alerg. Ma lupt cu pumnul, dar nu ca unul care loveste in vint. Ci ma port aspru cu trupul meu, sa-l tin in stapinire, ca nu cumva dupace am propovaduit altora, eu insumi sa fiu lepadat."
2 Timotei 4:7-8… "M-am luptat lupta cea buna, mi-am ispravit alergarea, am pazit credinta. De-acum ma asteapta cununa neprihanirii, pe care mi-o va da, in "ziua aceea" Domnul, Judecatorul cel drept. Si nu numai mie, ci si tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui."
……………….
Si cu asta v-am spus predica de duminica trecuta - pe cit am retinut. Iata si niste intrebari… intrebacioase… pentru a stabili o directie de actiune pentru anul care vine, avind in vedere toate cele invatate pina acuma:
- Ce "greutati" care te tin pe loc ai de aruncat de pe tine ca sa-ti usurezi allergarea?
-Ce pacat trebuie sa parasesti?
-Ti-a pricinuit cineva o durere pe care nu poti sa o lasi in urma? Trebuie!!!
-Cari cu tine ceva vinovatii pe care desi I le-ai dat Domnului si ti le-a iertat- tu tot le mai porti dupa tine?
-Esti gata sa il lasi pe Isus sa fie tinta alergarii tale in anul in care ai intrat?
-S-ar putea ca anul asta sa fie ultimul an din viata ta in care sa mai poti sa-L servesti pe Domnul. Ai sa-L servesti?
-Si nu uita…salvarea este darul fara plata primit prin jertfa Golgotei- dar cind vei sta in fata Lui , vei primii un premiu pentru alergarea ta…
Domnul sa ne ajute pe fiecare sa ne facem rinduiala in prioritati…si sa ne fixam ochii pe tinta noastra care este Isus Christos!

No comments: