25 January 2011

ALLAH SAU DUMNEZEU ( 4 )

Din “Unveiling Islam”

De Ergun Mehmet Caner & Emir Fethi Caner
Tradus Rodica Botan

“Muhammad spune:” O persoana decedata este supusa torturii in iad nu pentru un lucru deosebit care sa il evite, ci pentruca s-a murdarit cu propria lui urina” (hadith 2.460)”
Musulmanul este instruit sa tina post, sa se roage , sa se inchine, sa dea bani saracilor si sa faca un drum de pelerinaj la Mecca. Dar…cu toate astea este evident ca toate aceste lucruri nu pot sa tina pe cineva afara din iad daca s-au udat cu propria lor urina.
Credinciosii lui Allah trebuie sa se ingrijoreze de asemenea despre cei care vorbesc despre ei. In Hadith spune ca” decedatul este pedepsit daca neamurile lui il pling.” ( 2.375) Rudele deci trebuie sa aiba grija cum isi exprima durerea ca sa nu creeze motive  ca Allah sa-l pedepseasca pe cel mort. Chiar si mai mult decit atit, daca o persoana vorbeste de rau o alta persoana ”iadul ia la cunostiinta” pe cel care este vorbit (hadith 2.448)
Printre musulmani deci, iadul pare a fi mult mai aproape decit Paradisul. Musulmanilor li se aminteste mereu de pedepsele lui Allah si de drumul alunecos catre pedepsele eterne. Daca cineva face febra de exemplu, Muhammad credea ca “febra este de la caldura iadului” (hadith 7.619).

2 comments:

CT said...

Si noi avem aceleasi optiuni dar am uitat sa mai traim cu adevarat. A respecta legile divine inseamna a trai ssi ssluji sufletul ataat al tau cat si a celor din jur. Dar iata ca stiinta si civilizatia afacut din noi slugi ale lacomiei pentru totate cele lumesti.Mi-a facut placere sa revin cu picioarele pe pamant..

viorica abbu said...

CI,ai o mica greseala.....
lacomia,fatarnicia,minciuna,sectarismul, nu sunt datorita stiintei,cu atat mai putin ale civilizatiei...
daca stiinta a descoperit masina ea nu a recomandat ca o persoana asa detina -3 automobile....
iar da acivilizatia a ajuns la inalte valori spirituale,la arta,la muzuca,laa pictura,nici-un artist nu iti ia posibilitatea de a fi alaturi de credinta si D-zeul tau..
invers insa -se intampla mult mai des...
multi cresdinciosi cred ca au datoria sa indrepte ceea ce a a vazut si c reeat artistul pe motiv ca nu este destul de ...conform cu anumite precepte. (fara detalii)