31 January 2010

TERORISTII NU SINT SOLDATI...CI O SPETA JOSNICA DE CRIMINALI...

(Ma declar vinovata din nou de lipsa linkului pentru acest articol...l-am primit pe e-mail si l-am tradus...daca cineva stie unde este originalul si vrea sa mi-l trimita il pun sus...daca nu?! Asta este!!!)
Va amintiti de tipul care s-a urcat in avion cu o bomba pitita in pantofi, pe care mai apoi a incercat s-o explodeze? Stiati ca acest caz deja s-a judecat? Stiati ca omul deja a fost condamnat? Ati vazut sau auzit comentariile judecatorului in vreo emisiune de radio sau televiziune?

Yeap…in mod sigur n-ati auzit. Dar toti ar fi trebuit sa auzim ce s-a spus acolo in sala de judecata, unde Judecatorul William Young, US District Court a dat verdictul.

Inainte de sentinta, Judecatorul a intrebat pe pirit daca are ceva de spus. Raspunsul lui: dupa ce a admis ca e vinovat in fata judecatorului pentru a inregistra (record), Reid a admis alianta sa cu Bin Laden, si cu Islamul, religia lui Allah, declarind sfidator “cred ca n-am sa-mi cer iertare pentru actiunile mele” si direct catre cei din sala…”Sint in razboi cu tara voastra”.

Dupa acestea, Judecatorul Young a dat verdictul in citatul de mai jos:
……………………………………….
Ianuarie 30, 2003, United States vs. Reid
Judecatorul Young:
“Domnule Richard C. Reid, asculta la sentinta impusa asupra ta de aceasta judecatorie. In privinta invinuirilor de la punctule 1, 5 si 6, instanta te pedepseste la inchisoare pe viata in custodia – United States Attorney General. In privinta invinuirilor de la punctele 2, 3 4 si 7 , instanta te pedepseste la 20 de ani de inchisoare pentru fiecare punct in parte, si sentintele sa fie una dupa alta, consecutiv. (Asta va fi 80 de ani.)

La punctul 8, esti pedepsit din nou la 30 de ani, sa fie serviti consecutiv cu cei 80 care s-au impus pentru punctele dinainte. Pentru fiecare din cele 8 puncte sentinta este de asemenea sa platesti $250,000 pentru fiecare punct ceea ce vine $2 milioane . Judecatoria accepta recomandarea guvernului, cu respect la restitutie si da ordin de restitutie suma de $298.17 lui Andre Bousquet si $5,784 pentru American Airlines.

Instanta impune de asemenea o evalare speciala de $800 (special assessment) si inca 5 ani de eliberare supravegheata, doar pentruca asa prevede legea. Dar condamnarile pe viata sint reale si nu mai este nevoie sa luam in consideratie restul de pedeapsa.

Aceasta este sentinta , rezolutia data de statutul nostru. Este o sentinta dreapta. Este o sentinta echitabila. Acum, da-mi voie sa-ti explic. Noua nu ne este frica de tine, sau alti co-conspiratori teroristi, Domnule Reid. Noi sintem americani. Am mai trecut si alta data prin foc. Prea este multa vorbarie despre razboi aici, si spun asta cu cel mai mare respect pentru toata lumea prezenta. In Sala asta de Judecata noi avem de-a face cu indivizi si ne ocupam de indivizi doar ca si oameni… individuali. Si noi ca fiinte umane, noi ne straduim sa facem dreptate acestora.

Tu nu esti un combatant inamic. Tu esti un terorist. Tu nu esti un soldat in nici un razboi. Tu esti doar un terorist. Ca sa te numesc soldat, sa-ti dau aceasta referinta, ti-as da o pozitie mult prea inalta. Chiar daca oficialii guvernului iti dau aceasta pozitie sau daca avocatul tau o face, sau daca tu insuti te crezi soldat, afla ca nu esti…esti doar un terorist. Si noi nu negociem cu teroristii. Noi nu semnam documente si contracte cu teroristii. Noi ii vinam unul cite unul si ii aducem in fata judecatii.

Asa ca discutiile despre razboi sint ridicole in Sala asta de judecata. Esti un barbat inalt de statura. Dar nu esti chiar asa de mare. Nu esti un luptator. Am cunoscut citiva luptatori. Tu insa esti terorist. O specie de criminali care sint vinovati de multiple atentate de omor. Intr-un sens foarte real, State Trooper Santiago a avut dreptate cind pentru prima data te-a coborit din avion si te-a luat in custodie, si tu intrebai de ce nu sint prezente televiziunea …dar el ti-a raspuns…”Tu esti un nimeni, de aia” Asa ca sa stii ca tu nu esti mare brinza.

Ceea ce counselul tau(sfatuitorul) si avocatul American au incercat sa prinda si ceea ce eu insumi am incercat sa inteleg este , ce anume te-a facut sa incerci ceva atit de oribil. Ce anume te-a impins sa ajungi astazi in Sala asta de judecata?

Am ascultat respectuos la ceea ce ai avut de spus. Si ti-am cerut sa cauti adinc in inima ta si sa te intrebi tu pe tine ce fel de ura ingrozitoare te-a indenmnat sa faci faptele de vinovatie care te-au adus aici si sa le admiti chiar ca esti vinovat de ele. Si am un raspuns pentru tine. Poate nu te va satisface, dar cercetind amanuntit toate aceste detalii inregistrate aici, asta este concluzia cea mai apropiata care o pot da.

Imi pare mie ca tu urasti lucrul care este cel mai de pret pentru noi. Tu urasti libertatea ce-o avem. Libertatea noastra individuala. Libertatea de a trai asa cum alegem noi, sa venim si sa plecam cum ne pica bine, ca credem sau sa nu credem in ceea ce alegem noi singuri…individual, pentru fiecare din noi. Aici, in societatea asta, pina si vintul poarta libertatea. Il duce de la o mare la celalalt tarm de mare. Este pentruca noi pretuim libertatea individului atit de mult, de aia esti tu aici in aceasta sala fumoasa de judecata, ca sa te vada toata lumea…cu adevarat sa te vada si sa vada ca judecata s-a facut cu dreptate, tie , in parte ca individ si s-a facut cu discretie. De dragul libertatii ce-o avem, avocatii nostrii au luptat din rasputeri sa te apere, au semnat apeluri si vor merge sa te reprezinte la nevoie si in fata altor judecatori.

Noi americanii sintem lesinati dupa libertate. Pentruca asa cum vezi ca te tratam pe tine, Domnule Reid, asa este masura libertatilor noastre. Numai nu te lasa dus in eroare. Sa stii ca este adevarat ca o sa purtam orice povara, o sa platim orice pret ca sa ne prezervam libertatile. Uita-te in jur si baga de seama, lumea o sa uite curind ce am sa spun eu sau tu aici, in sala asta. Poimiine deja o sa fie uitate…dar libertatea pe care o avem va dainui.

Aici in sala asta de judecata si altele de-a curmezisul Americii, americanii se prezinta sa vada cum se face dreptate, dreptate fiecarui individ, dreptate, nu razboi…aici se face dreptate intelegi…nu se se face razboi cu teroristii. Insasi Presedintele Statelor Unite si ofiterii lui trebuie sa vina in fata instantei si sa depuna marturii in situatii specifice si insusi Presedintele poate fi judecat si un juriu format din cetateni vor asista si judeca evidentele aduse in mod democratic, ca sa dea forma, si sa corecteze simtul nostru de judecata.

Vezi steagul ala, Domnule Reid? Acela este steagul Statelor Unite. Acel steag va flutura acolo mult timp dupa ce tot ce se petrece aici va fi uitat. Acel steag sta acolo sa ne spuna ca avem libertate, acum si pentru totdeauna.

Domnule Ofiter cu custodia arestatului…scoate-l afara!
……………
Sa recapitulam acuma…cite comentarii din ceea ce a spus acest Judecator ati auzit la televizor???
Avem nevoie de citi mai multi judecatori ca si judecatorul Young…

3 comments:

kis said...

Nu se poate ataca islamul in mod direct in massmedia nu permite uzantele diplomatice, in rest totul este cruda realitate pe care o traim.

Anonymous said...

Genial dispatch and this mail helped me alot in my college assignement. Gratefulness you for your information.

Rodica Botan said...

asta este...minciuna este iara la mare respect!!! Ne mai amintim noi de alte timpuri...