24 January 2010

ADU-TI AMINTE CA TOT CE EXISTA PE LUME POARTA AMPRENTA LUI DUMNEZEU

de Richard Carlson. PH.D.
tradus Rodica Botan

Rabbi Harold Kushner ne aminteste ca tot ce a creat Dumnezeu are potentialul sa fie sfint. Treaba noastra, ca fiinte umane este sa gasim aceea sfintenie in ceea ce pare a fi o situatie lipsita de sfintenie. El sugereaza ca atunci cind invatam sa facem acest lucru, abia tunci am invatat sa ne hranim sufletele. Este usor sa vezi frumusetea Lui Dumnezeu intr-un asfintit minunat, in caciula de zapada a unui munte, in zimbetul unui copil sanatos, sau in valurile oceanului lovind tarmul nisipos al unei plaje. Dar trebuie sa cautam sa gasim ceva sfint si in circumstantele mai putin frumoase - lectiile dificile ale vietii, o tragedie in familie, o lupta pentru viata…

Cind vietile noastre sint pline de dorinta de a vedea sfintenia in lucrurile de fiecare zi, ceva magic incepe sa se intimple. Un simtamint de pace ne copleseste. Incepem sa vedem aspecte hranitoare, multumitoare, ale vietii de fiecare zi, care ne erau ascunse in prealabil. Cind ne amintim ca absolut totul poarta amprenta Lui Dumnezeu, acest simplu gind face ca totul sa devina special. Daca ne amintim acest amanunt spiritual, atunci cind avem de-a face cu o persoana dificila, cind ne chinuim sa ne platim datoriile, perspectiva noastra va fi largita pe moment. Ne va ajuta sa ne amintim ca Dumnezeu a creat si persoana cu care avem de-a face, sau ca, in ciuda faptului ca te zbati sa-ti platesti datoriile, esti totusi binecuvintat in faptul ca ai alte lucruri de care ai nevoie.

Undeva, in adincul mintii tale, aminteste-ti intotdeauna ca tot ce ti se intimpla are semnatura, aprobarea Lui Dumnezeu. Faptul ca nu putem vedea frumusetea in unele lucruri nu sugereaza ca lipseste frumusetea. Mai degraba, sugereaza faptul ca noi sintem superficiali si nu bagam de seama anumite lucruri sau nu avem o perspectiva potrivita.

No comments: