30 November 2009

ORIGINEA LUI ALAH!!!

Un articol plin de informatii folositoare despre dumnezeul musulmanilor...
Este sau nu Alah, numele pe care-l dau arabii Dumnezeului Celui Viu al evreilor si al crestinilor? Sau...este altcineva? Articolul de mai jos va va spune...
http://musulmanii.wordpress.com/2009/11/29/originea-lui-allah/

5 comments:

Medgidia Azi said...

Mulțumesc sora Rodica.
Îmi amintesc că în urmă cu câteva luni, pe blogul fratelui Marius Cruceru, v-am contrazis spunându-vă că eu nu găsesc alt Nume pt Dumnezeu în limba turcă, decît Allah. Ei, acum sunt derutat. Nu-i ușor! Însă, sincer, NU EXISTĂ alt cuvânt pentru Dumnezeu în limba turcă decât Allah.

Eu folosesc cuvântul Allah în limba turcă, dar de feicare dată le explic oamenilor că este vorba despre Dumnezeul (tri)Unic.

cherie said...

Fiecare poate spune ce crede...
Din cate stiu eu in Coran Mahomed a explicat cine este Alah.
Crestinii au rezolvat si ei problema declarand oficial ca Dumnezeul lor este acelas cu dumnezeul evreilor oricum ar fi numit. Deci fie ca este God in engleza, Dieu in franceza sau Dumnezeu in romaneste.
En anume Mircion care a incercat definirea a unui altfel de Dumnezeu a fost combatut.

Rodica Botan said...

cherie...ar fi bine sa fie asa. N-ar mai exista atitea lupte si musulmanii n-ar voi atunci sa omoare nici pe evrei nici pe ceilalti infideli.
Problema este ca ...daca citesti coranul si citesti Biblia, ai sa vezi ca Dumnezeul nostru si dumnezeul lor nu este aceeasi persoana. Nimic...dar nimic din atributele lui Allah nu coincide cu atributele Lui Dumnezeu.

Dumnezeul evreilor insa exista si pentru crestini, impacat cu lumea prin Fiul Sau, Isus Christos. Allah insa este si el cine este , dar natura lui este razbunatoare, si esenta lui este ura...
Desi oamenii sint responsabili pentru existenta sau lipsa pacii, religiile astea doua se nasc din doua carti: una promoveaza pacea si dragostea si cealalta razbunarea si crima...
Nu cred ca ai dat suficienta consideratie acestui subiect...
Putem sa credem ca vorbim despre acelasi lucru...dar sa vorbim de lucruri total diferite.

cherie said...

Am multa consideratie pentru acest subiect dar daca oamenii de diferite religii se urasc intre ei asta nu se datoreaza poruncilor lui Dumnezeu ci doar trufiei, ignorantei si rautatii lor. Unde scrie in Coran sa ucizi pe cei ce cred in Hristos sau pe evrei? Da, spune sa lupti pentru credinta, sa iti aperi credinta, dar asta daca credinta ta nesocotita, sau batjocorita. Cine nesocoteste credinta altuia incalca perceptele credintei sale. Nu a spus Iisus sa iubim pe aproapele nostru ca pe noi insine, ba chiar si pe dusmani? Nu spune El sa iertam, nu spune El ca Dumnezeu nu este doar al evreilor ci al tuturor neamurilor ?
E drept ca undeva spune ca la Dumnezeu ajungi prin El, dar el este cuvantul lui Dumnezeu, cine asculta de cuvantul lui ajunge la Dzeu. Cati asculta ce a cerut Iisus? Cine poate iubi dusmnul, cine poate lasa pe mama sa, pe sora si fratii sai si sa-l urmeze pe El ? Avem multe de respectat si nu le respectam si tu te legi de cei care au alte ritualuri pentru venerarea aceluias Dzeu pe care il numesc Allah.
E complicat !

Rodica Botan said...

http://www.youtube.com/watch?v=2cc6ivItSuw

Cherie...uite ce scrie la coran si ce invata coranul pe cei ce cred in Allah sa faca cu crestinii si evreii. Niciun cuvint de la mine...ci totul direct din cartea lor sfinta">"