25 November 2009

"ESTE DECLARATIA DE LA MANHATTAN UN GEST POLITIC?"

http://romaniaevanghelica.wordpress.com/2009/11/24/manhattan-declaration-%e2%80%93-precizari


Linkul de mai sus este “Inspiratia” si este motivul gindurilor de mai jos. Alin Cristea pune o intrebare…Daca “Declaratia de la Manhattan” este sau nu un gest politic? Mai jos gasiti raspunsul meu…pentruca daca l-as fi pus la comment cine stie daca nu l-ar fi moderat ‘mnealui? N-as fi ajuns la articolul lui Alin daca nu as fi calcat din nou pe bec – ceva infractiuni blogaresti ?!…dar “constiinta” lumii blogosferice a reactionat din nou. Sper sa nu se inventeze o inchisoare blogosferica ca atunci sint in mare primejdie…mai un jandarm blogosferic si pot sa fiu arestata si inchisa pe viata, cine stie?
Va las sa cititi deci…
………………………………….
………………………………….
Este Declaratia de la Manhattan un gest politic?
Este 9/11 un act de razboi?
Este actul de la baza militara din Texas un act terorist?
...............
Depinde de unde privesti si cu ce intentii!

Obama de pilda nu este sigur daca actul criminal al Majorului Nidal Malik Hasan in care a omorit 13 soldati si ranit 30 la Baza militara din Texas, poate fi numit act terorist desi omul a sarit pe masa si a strigat ca “Allah este singurul dumnezeu” inainte de a-si incepe misiunea...(in afara de liberari care nu reusesc sa iasa din confuzie, pentru restul lumii, gestul este...clar).

Aceasta Declaratie - este eliberata datorita atacurilor continue a liberarilor impotriva Bibliei. Cuvintul Lui Dumnezeu este atacat, si crestinii conservatori spun ca vor sa apere integritatea acestui Cuvint folosindu-se de orice mijloace necesare ...dupa nevoie (si aici depinde de cei care fac aceste atacuri)...eu una nu vad confuzia. Cind tara in care locuiesti este atacata, de cind e lumea se stia ca asta este un semn de razboi. Nu insa pentru liberali…cauza pentru care vor sa judece teroristii responsabili cu atacul de la 9/11 in corturile civile. De mii de ani unele lucruri au fost clare…ataci- inseamna ca ai declarat razboi. Nu te poti astepta sa primesti ca raspuns o invitatie la cina ci la un contra-atac. Nu in lumea liberarilor insa. Pina cind o sa despicam noi firul in patru…dusmanul de afara a ajuns la Casa Alba…mai inauntru decit atit…nu se poate. Este clara imaginea? Ma indoiesc ca pentru toata lumea. Stiti de ce? Pentruca societatea a inventat atitea legi incit ne legam singuri la miini si la picioare cu aceste legi si devenim impotenti in fata dusmanului care isi cunoaste interesele personale mai bine decit noi. Pentruca nu mai stim ce este bine si ce este rau…

Tot la fel si cu aceasta declaratie. Din moment ce Adevarul Bibliei este atacat…asa cum USA a fost atacata…chiar daca cetateanul obisnuit nu a fost atacat, tara lui a fost atacata; si chiar daca crestinul obisnuit este inca ok…Tara lui spirituala - Adevarul in care traieste a fost atacat. Este acest atac un gest “politic”? Seamana acest atac asupra Adevarului cu un atac de razboi spiritual? Si daca am fost atacati…trebuie sa ne supunem cerintelor celor ce ne ataca sau sa dam Cezarului ce i se cuvine si Lui Dumnezeu ceea ce ii apartine Lui?

Felul cum este pusa intrebarea acolo in articolul lui Alin, seamana asa de mult cu felul intortochiat in care adevarul este chinuit si torsionat in zilele astea ca sa se satisfaca un termen ( inventat de Satana insusi care este Tatal minciunii) – si termenul este "corect din punct de vedere politic."-politically correct!

Cui ii pasa, Aline? Sau de ce sa ne pese sa devenim si noi corecti din punct de vedere politic? Cui ii pasa cum ii spun altii acestei hotariri? Cum o vad cei care au ochi si nu vad...cum o aud cei care au urechi dar nu aud?

Asa ca… asta-i ce am eu impotriva intrebarii tale de aici. Este nefolositoare. Nu conteaza cum vad altii aceasta declaratie. Este important cum o vedem noi fiecare. Act politic, gest politic sau nu. Intrebarea cea mai importanta dupa mine este: CARE ESTE POZITIA FIECARUIA DINTRE NOI?

Pentruca in curind vom raspunde celui ce a trimis acest Cuvint pentru noi si sentinta este aici:

Apocalipsa 22:19-20 "Si daca scoate cineva ceva din cuvintele cartii acestei proorocii, ii va scoate Dumnezeu partea lui dela pomul vietii si din cartea sfinta, scrise in cartea aceasta. Cel ce adevereste aceste lucruri zice:”Da, Eu vin curind.” Amin. Vino, Doamne Isuse!”

(Nu prea stiu eu teologie dar mi se pare mie dupa felul in care sint scrise in Biblie in ghilimele ca aceste cuvinte sint chiar cuvintele Lui Dumnezeu.” Simple, concrete, si fara urma de confuzie. Si absolut incorecte din punct de vedere politic …!!!)

3 comments:

Cristina said...

Rodica, ai dreptate. Ce conteaza? Daca tii cu America, nu-i bine. Daca tii cu principiile biblice, iar nu-i bine.

Daca esti impotriva avorturilor si casatoriilor homosexuale este considerat gest politic? Mie mi se pare ca-i invers. Excrocii au politicizat principiile lui Dumnezeu.

Crimele si sodomiile au fost lucruri impotriva lui Dumnezeu inainte de a le folosi politicienii pentru campaniile politice.

Dar nu stiu de ce astepti ca unii sa inteleaga.

Rodica Botan said...

Interesant este cum (daca te uiti la comentariile de pe articolul lui Alin) atentia mare se pune pe felul cum s-a gresit de cei care au preluat aceasta noutate...si nicidecum pe acest act curajos, drept...al unora din conducerea credinciosilor de mai multe nuante, incercind sa aduca in atentia noastra faptul ca principiile Bibliei sint incalcate de cei din conducerea guvernelor...

Cristina said...

parca conteaza....trebuie gasit un motiv de criticat.