07 November 2009

PREA MULTE SCHIMBARI!!!

Anul trecut pe 29 Noiembrie am scris cele de mai jos, ingrijorata de semnele vizibile ale unei noi directii politice pe care noul nostru presedinte le proclama de cite ori i se dadea un microfon. Acuma, aproape un an de atunci, o multime de schimbari au avut loc; nici una buna insa.

In afara de cei care au stat totdeauna cu mina intinsa, si nu ma refer la cei care au nevoie de ajutor - ci la cei care au ales sa fie singuri o povara pentru altii, din motive de nesimtire, nimeni nu e multumit de nici ... dar absolut nici o schimbare. Ultima traznaie a fost sa le dea cite un celular cu 70 de minute pe luna gratis la toti welferistii (cei pe ajutor social)...ca vezi...daca stai acasa si nu mergi la lucru te plictisesti uitindu-te la televizor toata ziua...si sa poti si conversa un pic. Oare de ce nu le da un astfel de celular la somerii care isi cauta de lucru. As putea intelege asta ca un gest inteligent si o "schimbare"  cu rost.

Sintem totusi multumiti si mindrii de presedinte...ca a luat Premiul Nobel pentru pace...Trebuie insa acuma sa descoperim unde-i pacea. Poate s-a schimbat esenta, intelesul "pacii", sub noua conducere, si o fi prezenta printre noi biata de ea...numai ca n-o  observam, asa o fi si ea de "schimbata". Mai stii? Un lucru sigur ... in Texas nu-i...(acolo unde s-a intimplat deunazi masacrul). Daca oamenii ar simtii pacea...nu ar fi asa de ingrijorati. Nu poate fi pace acolo unde este atita ingrijorare.

Ascultam ieri la stiti pe CNN...si pina si ei au inceput sa spuna ca tot mai multi americani sint nemultumiti de presedinte. Ca ei sa recunoasca asa ceva...asta este un progres, nu gluma.
Economia merge din ce in ce mai prost. Sint multi oameni cu bani...care ar putea face investitii, dar nu vrea nimeni sa investeasca de teama"schimbarilor" lui Obama...promisiunilor ca va imparti la toata lumea. Si cum nu imparte de la el...inseamna ca va impartii munca altora.

Ieri s-a anuntat ca procentajul somerilor a crescut la 10.2%. Schimbari...exact ce a promis presedintele...numai ca nu schimbari in bine!!!

CIORBA INGRATA

de Rodica Botan
De ce, de ce ma rog frumos…?
Si cine l-a ales pe “ Omul negru”
Ce-I alb sau rosu, galben sau multicolor…?
De ce asa pestrit si-asa divers…?
De ce asa cameleon de presedinte ne-am ales?
Si ce mistere au ascuns de noi…
Acei ce sint si vor sa fie in zavoi,
Doar ei stapini pe toate si...
Bineinteles stapini si peste noi?

In el se indentifica orice suflare;
Ca nu conteaza cine esti,
Un strop din propriul DNA
S-ar zice ca si-Obama are…
Daca esti alb…si el are destule neamuri;
De esti mai negru…negrii-s si ai lui!!!
De esti evreu…bunica-i de pe-aceleasi plaiuri;
De esti arab…ei asta o vorbim
Cind ii convine …presedintelui!

Si omul le promite tuturora rezolvare
Dreptate le promite si schimbare…
Si gloatele cu gura arsa il asculta in obor
Muieti posmegii…se usuca-n barba lor…

Si omul pare atotstiutor si chiar de calitate…
Fara religie precisa, sau nationalitate…
Nu-i …nici inteligent…si parca nici cretin.
Si-i spun “mesia” gloatele ce il sustin…
De crede in Allah…nu recunoastre niciodata,
Dar nici ca un Samaritean milos nu prea arata…

Si cei ce poarta fesul in Apus
Se pare ca in nas cirlig la toti ne-au pus!!!
E multa, multa smechereala,
E si multa vorba…
Si cei ce dreg intreaga lume
O trateaza ca pe-o ciorba…
Si taie bucatele mici, felii…si razaturi,
De felurite natii, populatii…dregaturi…
E cioarba lunga…e globalizata;
Ei cei cu fesul vor minca carnita toata…
Iar noi ceilalti intinde-vom egal pe suprafata,
Oda socialismului si ciorba cea ingrata!

2 comments:

DoarATAT said...

Cind ai sa scoti vulturul acela de mai sus,!! te voi lasa in pacea ...asfel voi comenta prin diferite bloguri ca esti o clona genetic di blogar! intelegi?

DoarATAT : "sunt Clonat"

Rodica Botan said...

DoarATIT...Vulturul ala, ca si versetul care merge cu el, are o semnificatie. Eu am 54 de ani...o virsta la care multe femei se considera batrine si se limiteaza in multe feluri si in multe activitati.

In 1992 am fost electrocutata la 12.000 de Volti, accident in urma caruia am avut totfelul de probleme atit fizice cit si emotionale. Am strigat insa in acele momente de groaza la Dumnezeul meu, si El mi-a raspuns. Nu numai ca mi-a dat viata, dar mi-a facut viata mai buna ca inainte. Mi-am crescut fetele, si le-am ajutat si pe ele in viata si acum am nepoti mari...si sint inca in mijlocul lor, gindesc clar, nu sint povara pentru nimeni, ba mai mult...sint de ajutor.

Dumnezeu a facut o promisiune copiilor Lui...ca ei vor fi ca vulturii...

Stii ce fac vulturii cind sint batrini? Din cauza batrinetii penele lor uzate nu-i mai ajuta la zbor...ciocul nu mai este asa ca inainte...Ei isi smulg penele sa creasca altele noi si isi freaca ciocul de stinci pina le cade...si atunci le creste alt cioc nou si puternic...si astfel reinoiti, vulturii traiesc a doua tinerete, putind sa zboare din nou pe culmi inalte, si sa-si procure hrana de toate zilele.

De asta sta vulturul ala acolo, sa-mi aminteasca ca atta vreme cit sint copilul Lui Dumnezeu...voi putea sa zbor cu vitejii in inaltimi...si imi voi putea procura cele necesare existentei.

Acuma...vi dumneata care nu esti ruda cu mine, nici prieten. Nu ti-am facut nimic, nici un rau, nu-i asa? Si vi sa ma ameninti ca nu stiu ce ai sa spui si ce ai sa faci...

Din poza pari om serios si cu scaun la cap. Ce scrii insa denota ca nu te respecti prea mult si asta nu inteleg de ce. Daca ai vrea ai putea sa faci din Cornel Gheorghe Rosca un om exceptional...ai putea sa-ti folosesti computerul sa spui oamenilor o vorba buna, sa alini suferinta sau tristetea cuiva...iar dumneata de ocupi de prostii.

Sper sa gasesti motive sa-ti schimbi viata, mai ales ca daca crezi ca impresionezi pe cineva cu 666 si cu prostiile lui satan...ele au fost "fumate" de oameni slabi si lipsiti de minte, inaintea dumitale.

Ceva ma face sa cred insa ca dumneata ai destula putere sa iei o hotarire buna, si sa-ti schimbi viata. Ar fi asa un mare pacat...si o mare pierdere.

Vreau sa-ti spun ca cineva te iubeste. Ca Domnul Isus a murit si pentru tine si a platit pretul pentru toate pacatele tale. Nu vrea decit sa te intorci...si El iti va da pace si bucurie.

Blessings...