29 November 2009

DIN PREDICA DE ASTAZI 11-29-2009

Galateni 2:20..."Am fost rastignit impreuna cu Christos, si traiesc...dar nu mai traiesc eu, ci Christos traieste in mine. Si viata, pe care o traiesc acum in trup, o traiesc in credinta in Fiul Lui Dumnezeu, care m-a iubit si s-a dat pe sine insus pentru mine."

Explicatia faptului ca atunci cind sintem in Christos, Christos este in noi...un concept destul de greu de asimilat, a venit astazi in forma unei comparatii simple a Pastorului McGann. El spunea sa ne imaginam un burete uscat pe care il punem intr-un vas cu apa, si care odata pus acolo absoarbe atita apa cit poate cuprinde el. Apa este in vas, dar buretele este si el plin de apa. Putem spune ca buretele este in apa dar si ca apa este in burete. Cind il scoatem afara si daca-l stringem in mina el va elibera din apa care era in el...

Astfel, traind in El, in Christos, ne umplem de esenta Lui, ca mai apoi sa putem elibera din aceasta esenta, din aceasta apa vie, si sa potolim setea celor ce nu-l cunosc inca. Doar asa Christos in noi poate sa existe...daca mai intii ne-am umplut de El ...traind in Christos.

Ce simplu pare acum versetul...

No comments: