21 August 2009

VP of Procter &Gamble ii scrie lui OBAMA...

Lou Pritchett este unul din legendele adevarate ale corporatiilor Americane - un autor aclamat, un profesor dinamic si unul dintre vorbitorii cotati ca fiind dintre cei mai buni. Executivi de mare succes ai corporatiilor de peste tot il invoca ca fiind un conducator de frunte in ce priveste schimbarile managementului.

Lou a schimbat felul cum face America business creind un concept iesit din comun care a devenit cunoscut sub numele de “partnering”.

Pritchett s-a ridicat de la functia de vinzator de sapun si pina la functia de Vice Presedinte , al Vinzarilor si Dezvoltarii Relatiilor cu consumatorii pentru Procter & Gamble, si in cursul celor 36 de ani in care a lucrat cu ei a facut “corporate history”.

Iata o scrisoare deschisa pe care a trimis-o lui Obama:

Draga Presedinte Obama:

Esti cel de al treisprezecelea presedinte sub a carui conducere am trait si spre deosebire de ceilalti, tu ai inceput sa ma sperii.

Ma sperii, pentruca dupa luni de zile in care te vad ca te expui in public, simt ca inca nu te cunosc de loc, ca nu stiu nimic despre tine. Nu stiu cu ce ti-ai platit educatia scumpa care ai primit-o la Ivy League, sau cu ce ti-ai sustinut viata costisitoare pe care ai dus-o fara sa se vada nici un suport vizibil.

Ma sperii pentruca nu ti-ai petrecut tineretea si nu te-ai format in America si deci din punct de vedere cultural nu esti un American.

Ma sperii pentruca n-ai condus niciodata o companie si n-a trebuit sa faci fata sa platesti macar odata salariile cuiva.

Ma sperii pentruca nu ai avut niciodata o experienta ca militar si ca atare nu poti intelege in adincime nici aceasta latura.

Ma sperii pentruca iti lipseste umilinta si iti lipseste “clasa” si pentruca totdeauna ii blamezi pe altii pentru orice problema.

Ma sperii pentruca, pentru jumatate din viata ta te-ai aliniat cu radicali extremisti care urasc America si ai refuzat ca sa denunti in mod public acesti radicali care vor sa vada America ingenunchiata.


Ma sperii pentruca esti un cheerleader pentru grupurile care blameaza America atit aici cit si peste granita.

Ma sperii pentruca vrei sa schimbi America ca sa arate ca o tara de stil European unde sectorul guvernamental domineaza si nu sectorul privat.

Ma sperii pentruca vrei sa schimbi sistemul nostru de sanatate cu un sistem controlat de guvern.

Ma sperii pentruca preferi morile de vint in loc sa capitalizezi in vastele noastre resurse de ulei, carbune si alte rezerve.

Ma sperii pentruca vrei sa ucizi gisca capitalista americana care ti-a facut oua de aur si ti-a asigurat cel mai inalt standard de viata din lume.

Ma sperii pentruca ai inceput sa folosesti tactica de a trage in plasa bancile si corporatiile Americane ca sa le distrugi.

Ma sperii pentruca propriul tau partid se micsoreaza in lupta asta impotriva cheltuielilor tale nebune si iresponsabile.

Ma sperii pentruca nu asculti in mod deschis si nu consideri punctele de vedere ale oamenilor inteligenti care ti-i se opun.

Ma sperii pentruca in mod fals crezi ca esti omnipotent si omniprezent.

Ma sperii pentruca media iti da libertate si credit in tot ceea ce faci.

Ma sperii pentruca demonizezi si vrei sa reduci la tacere pe Limbaughs, Hannitys, O’Rellys and Becks, care ofera pareri si opinii conservative, opuse tie.

Ma sperii pentruca preferi controlul si nu guvernarea.

Si in sfirsit ma sperii pentruca daca mai servesti un termen ca presedinte posibil sa nu ma simt in siguranta sa mai pot scrie o scrisoare ca asta…in 8 ani de-acuma.

Lou Pritchett
..............

TRUE - CHECK: http://www.snopes.com/politics/soapbox/youscareme.asp
……………..

Aceasta scrisoare a fost trimisa la NY Times dar n-au bagat-o in seama. Mare surpriza!!! Dar de atunci a ajuns pe internet si a fost citita de mai bine de 5000.000 ori.

1 comment:

Cristina said...

Ceva este contradictoriu aici. P & G nu mai sponsoreaza programul lui Glenn Beck pentru ca acesta l-a facut rasist pe Obama. Daca acest om i-a trimis o astfel de scrisoare lui Obama, de ce nu-l sustine e Glenn Beck? Ceva nu miroase bine...