25 August 2009

"TRUE TO MYSELF"

Ciudate fiinte mai sintem si noi. Ieri am pus pe blog o scrisoare deschisa, sau asa cum a numit-o Alin Cristea…"O scrisoare pierduta". Dintr-o data numarul cititorilor s-a dublat. Pina acuma m-am straduit sa ciugulesc din ce am citit, din ce am gindit, din ce au gindit altii, toate gindurile frumoase, bune, la locul lor, numai ca un fel de plictiseala si de indiferenta sa se aseze linistita si netulburata peste blogul unde scriu. Si doar lenes si la intervale lungi ma mai vizita cite cineva…pierdut in spatiul blogosferic.

Cum am dat insa cu batul in balta, cu posibilitati de stropi de "tina si de guturai" la orizont…cum apar cititorii. Nu regret ce am scris. Desi, pentru mine personal...am fost dezamagita de faptul ca le lipseste multora sira spinarii. Trebuie sa-l admir pe Alin cel putin pentru sinceritatea lui…asta e omul si nu incearca sa para nimic altceva decit ce e. Stii cu cine ai de-a face de la bun inceput. Dar mi se pare hazliu si trist pentru cei care scapa din cind in cind cite o vorba dar n-au curajul sa stea linga ea. E drept…place sau nu place, "Romania Evanghelica a lui Alin" da niste statistici care uneori mingiie orgoliul blogarilor…alteori... are grija sa distribuie si altceva in afara de binete.

Alin a creat un fel de joc al competitiei in care ne-am angrenat si cei care recunosc si cei care nu recunosc. Si eu sint acolo printre voi…plina de curiozitate!!!Si mi-am dat deunazi intentionat un picior prin partile dorsale sa ma scot de acolo. Nu-s mai buna ca niciunul din cei care n-au spus nici "pis"…dar atita vreme cit traiesc vreau si am sa ma straduiesc sa ma desprind de unele metehne care au pus stapinire pe mine.

Unul ar fi…grija pentru "ce-o sa zica lumea". Lumea o sa zica oricum; de obicei o sa zica dupa imprejurare, adica cum le pica bine. De exemplu acuma…sint sigura ca din multii cititori ai "Scrisorii Pierdute", multi si-au dat cu parerea…prin culise insa, ca acolo se vorbeste totdeauna mai mult decit pe scena. Pe majoritatea nici nu va cunosc…oare de ce m-a intereseaza ce parere aveti? Starea mea spirituala, materiala, emotionala nu depinde de parerile altora…sau depinde? De frica sa nu devenim ridicoli in ochii unora sacrificam tot ceea ce sintem…si devenim un fel de maglavais ce n-are nici gust , nici culoare specifica. Intr-o zi insa, in fata ADEVARULUI…vom fi exact ceea ce sintem. Pina atunci…fac repetitii…cum ar fi sa fiu "true to myself" cum zic americanii…adica sincera cu mine insami...

4 comments:

Alin Cristea said...

Oare vă interesează adevărul?

Scrieți: "Alin era treaz deja si circula cu viteza pe net, cautind…numai el stie ce, si adunind…stim noi ce…si uite a luat de la cosul de gunoi si scrisorica mea."

Dacă aveți presupoziții greșite, ajungeți în altă parte decît la adevăr.

Eu nu am făcut nici un efort să culeg de undeva scrisoarea dvs., ea a ajuns singură în Google Reader, la fel cum a ajuns și la alții în Google Reader.

Mai scrieți: "Alin a creat un fel de joc al competitiei in care ne-am angrenat..."

O fi adevarată ultima parte - v-ați angrenat, cum ați și recunoscut într-o altă postare - dar prima parte e mai puțin adevărată.

Sînt activ pe Internet, în multe feluri, de peste 7 ani. Dvs. însă vă îngustați exagerat perspectiva, referindu-vă DOAR la chestiunea blogosferei (am bloguri doar de 2 ani).

Vă recomand să cugetați de două ori înainte de a face în public afirmații care, dacă nu sînt minciuni, cel puțin sînt exagerări "creștinești".

Rodica Botan said...

Alin...ceilalti blogari au ignorat ceea ce am scris...cum de n-ai ignorat si tu? Daca nu erai cu aparatul de fotografiat sa prinzi imaginea oricarei buruieni sau ...sa vinazi ...ce vinezi tu zilnic, n-ai fi ajuns sa copiezi scrisoarea pierduta, nu?

Stim Alin...stim cit esti de activ pe internet! Ne-ai educat si ne educi cu fiecare ocazie. Ne spui cite bloguri, cite comentarii...cite si mai cite! Si nu-mi ingustez de fel perspectiva. Mi-o schimb cind e nevoie! O ajustez!!!

Cit ar fi de simpatica ideea sa ma cert cu tine pe blog (si asta ar aduce si cititorii pe-aici) atit este de gresit . Daca stau sa fiu corecta cu mine si daca imi amintesc motivele pentru care am inceput sa scriu...asta nu este unul dintre ele.
Imi place sa scriu...asta era motivul. Cred ca am ceva de spus...si vreau sa-l spun. Si nu...n-as vrea sa ma fac de miru lumii chiar daca as aduna cu asta audienta. Asta-i businessul tau si nu vreau sa-ti fur meseria.

Si iti recomand sa nu-mi mai recomanzi. Tonul asta mi se pare teribil de suparator . N-am prea luat ordine de la nimeni in viata si n-am de gind sa incep acu la batrinete...Respect o singura autoritate si aia nu esti tu!!!

viorica said...

Aline ,Aline pocaieste-te!
Sa te scoli inaintea perilor albi ,si sa cinstesti pe batrani.....

Marius said...

Rodica... iarta-l caci nu stie ce zice, nici ce face! Imi e mie rusine pentru mizeriile ce le scrie pe "Romania Evanghelica" daramite celor care apar acolo. Pacat de calitatile lui irosite in sluba celui rau...