20 August 2009

VERSIUNEA AMERICANA LA "PROST SA FI, NOROC SA AI"

O concurenta, Sally, la concursul "Who Wants to be a Millionaire", a atins platoul final. Daca va raspunde corect la ultima intrebare, va cistiga $1,000,000. Daca va raspunde incorect, va lua doar $25,000.

Intrebarea, asa cum e de asteptat, nu era una prea usoara. Intrebarea era:"care din urmatoarele specii de pasari nu-si construieste singura cuibul ci isi pune ouale in cuiburile altor pasari?"

A) Condorul
B) Barza
C) Cucu
D) Vulturul...

Femeia trebuia sa raspunda. Din nefericire nu stia raspunsul. Folosise deja metoda de salvare 50/50 si posibilitatea sa intrebe audienta. Ii mai ramasese doar sa cheme un prieten. Sperase insa sa nu ajunga acolo...pentruca...prietena ei era o ...blonda.
Dar, cum nu-i mai ramasese alta alternativa, si-a chemat prietena si i-a dat informatia si cele patru raspunsuri din care avea de ales pe cel corect. Blona , prietena ei, ii raspunse imediat, fara sa ezite...

-Raspunsul e foarte usor...este C...cucul!!!

Concurenta avea acum de decis...si inca in graba. A considerat folosirea unei strategii de gindire in mod invers...considerind sursa raspunsului, sa dea un raspuns total opus raspunsului promis...Si luind in considerare faptul ca prietena ei era blonda, metoda asta parea logica...numai ca prietena ei raspunse cu atita confidenta , cu asa o certitudine ca a convins-o pe contestanta sa ii foloseasca raspunsul. Asa ca...incrucisindu-si degetele...raspunse...
-C...Cucu...
-Asta-i raspunsul final?
-Da...asta este raspunsul final.
-Si raspunsul este absolut ...Corect! Si tu esti o milionara!!!

Trei zile mai tirziu, concurenta sarbatoreste cu familia si prietenii, incluzind bineinteles prietena ei blonda cu ajutorul careia cistigase milionul.

-Jeni...nu stiu cum sa-ti multumesc, ii spuse concurenta prietenei ei. Cum de ai stiut raspunsul corect?
- Oh...come on'...zise blonda. Doar toata lumea stie ca cucu nu isi face cuib...doar cucu traieste in ceasurile de perete...!!!
................
Eu cred ca asa s-a nascut vorba noastra romaneasca..."Prost sa fi noroc sa ai!!!"

2 comments:

gaby_d said...

Rodicaa!!!!nu mai pot de ras:)))))))

Andrei Răduţu said...

Mai e si vorba aia..."daca taceai filozof ramaneai". Caterinca tare:))