28 August 2009

CE-MI MAI TRECE IARA PRIN CAP...

Am o gramada de articole marunte sub acelasi titlu plin de intelesuri…”Ce-mi mai trece prin cap”. Le gasiti pe partea dreapta intr-un file special. Ca in ultimul an…cam de cind am inceput sa scriu pe blogul asta, mi-au trecut multe prin cap…


Astazi si ieri… am avut niste discutii "interesante" si folositoare pe blogul “Vindecatorului”, care cu multa bunavointa a vrut sa-mi faca un pic de reclama la blog. N-am crezut ca era asa de evident ca ma chinuiam ca si inecatul la mal, in treaba asta anevoioasa de blogar…dar el a intuit distresul meu si mi-a aruncat un colac de salvare.

Si in toata sfada noastra de vorbe si idei, care s-au lamurit incet, incet, cu multa intelegere si rabdare din partea …tuturor, am ajuns sa inteleg si mai bine un lucru. Iata linkul la articolul lui Razvan si v-as ruga sa treceti peste aparentele neintelegeri…ca undeva dincolo de suprafata cu totii sintem de acord asupra unor lucruri importante:

http://rasvancristian.wordpress.com/

Dancos, un personaj cunoscut de unii…un tip destul de bataios pe care nu am reusit sa-l inteleg pina acuma, spunea ceva ce abia dupa ce am incheiat discutia, si am inceput sa “rumeg” incet de una singura am ajuns sa inteleg. Eu am facut un concurs pe blogul meu. Premiul este de 50 de dolari…Pentru oamenii care n-au ce pune pe masa…ce fac eu aici este o risipa nemaipomenita, aproape o impertinenta. Omul avea dreptate din punctul lui de vedere. Si mai sint si alte aspecte care pot fi si negative si pozitive in acelasi timp.

Concursul va merge inainte. Convingerea mea a fost ca cei care au participat au nevoie de acest premiu sau cineva cunoscut de ei are nevoie de el. Oamenii fac planuri dar …Dumnezeu este cel care duce la indeplinire. Razvan avea dreptate...pentruca tot ce avem nu este al nostru de fapt ci l-am primit de la Cel ce are si da...Si El poate si lua inapoi daca nu folosim cu intelepciune binecuvintarile Lui.

Ce scriu acum insa as vrea sa scriu pentru cei care locuiesc in America…pentru cei care inca pot sa isi permita sa risipeasca din cind in cind citiva dolari. Stiu ca majoritatea trimiteti ce puteti la rude si la cunoscuti. Daca e posibil…mai adaugati ceva la darnicia voastra si pentru un strain...unul care n-are pe nimeni pe nicaieri. Poate pentru o vreme ca asta ni s-a ingaduit sa venim in tara asta inca bogata. Mai bine sa dam noi de buna voie decit sa il lasam pe Obama sa ne imprastie economiile cum crede el de cuviinta. Intelegerea mea este ca nevoile din tara noastra sint mari…preturile ridicate, putine joburi…oamenii necajiti.

O sa spuneti ca o floare nu aduce primavara si citiva dolari nu vor putea face mare diferenta. Si este adevarat…dar pentru persoana aia la care i-ai dat 20 de dolari, poti face o diferenta pentru macar o zi…Si daca mai multi vom face fiecare cite un mic sacrificiu…putinul acela va fi binecuvintat de Cel ce hraneste chiar si pasarile cerului…si rasplata va fi mare. Sa nu uitam care este adevarata religie si sa nu uitam de vaduva si de orfan.

Dumnezeu sa ne vorbeasca direct inimilor noastre asa cum stie el de cuviinta. Faptele bune in care trebuie sa umblam au fost scrise deja in Cartea Vietii…a ramas doar ca noi sa umblam in ele. Le vom recunoaste si vom stii precis ca sint planuite de Domnul special pentru noi.

Iertati-ma daca n-am stiut sa ma exprim potrivit…dar astea sint gindurile care-mi trec prin cap la ora asta de seara…Domnul cu noi cu toti.

2 comments:

Andrei Răduţu said...

Eu cred ca te-ai exprimat mult mai mult decat bine...cel putin, eu am inteles mesajul tau...Domnul fie de asemeni cu tine:)

Rodica Botan said...

Rappa_ru...mi-ar place sa stiu ca m-am exprimat atit de bine incit am reusit sa ma conving si sa conving si pe altii sa intindem o mina de ajutor in jurul nostru.

Daca numai putin am face...am aduce multa bucurie cuiva...