01 June 2013

IGIENA ZILNICA...( 08/27/2009)

Ieri am pasit cu stingul toata ziua. Nimic rau de raportat…decit atitudinea mea. V-am mai spus de fapt despre asta.

Astazi am decis ca o sa pasesc cu dreptul. Ok...e numai ora 7:30 si n-am avut vreme inca sa-mi dau in petec. Mi-am amintit o povestioara hazlie care spunea cam asa…

"Doamne iti multumesc ca astazi inca n-am pacatuit mare lucru:n-am vorbit de rau pe nimeni, nu m-am lacomit la nimic, n-am mintit, n-am jinduit dupa bunurile nimanui, etc. Dar intr-un minut, doua am sa ma ridic din pat si atunci te rog sa fii cu ochii pe mine , ca-s in pericol …" Asa si eu…

Am citit un Psalm pe stomacul gol si dup-aia m-am bagat sub dus. Acolo mi-a venit in minte gindul... "Spala-ma Doamne …ca sa fiu curat…" Si, desi am auzit…oare de cite mii de ori, ca singele sfint al Mintuitorului ne spala…stind acolo sub stropii jucausi si calzi de apa, m-am gindit ce lucru minunat este spalatul.

Ia stai linga cineva care nu face dus in fiecare zi sa vezi diferenta…Imediat simti. Daca Cuvintul Lui Dumnezeu este apa vietii, atunci in mod spiritual gindesc eu, ar trebui sa facem un dus in fiecare dimineata ca sa fim proaspeti…si sa mirosim frumos. Sa nu imprastiem mirosul nostru personal…ca ala nu place nimanui, nici macar noua…ci sa raspindim prospetimea mirosului de curat pe care ne-o da Cuvintul Lui.

De multe ori dimineata sint asa de obosita si morocanoasa ca stau sub apa cu ochii inchisi si las ca apa sa ma trezeasca. Dar in mod spiritual…??? Umblam asa morocanosi si "satui de zile" ca si cind am trait 900 de ani ca pe vremea veche a lui Enoh…or Melhisedec (sper ca am scris corect). Un dus cu apa rece ne trezeste si ne da energie…un dus cu apa calda ne relaxeaza… Ginditi-va doar la diferenta pe care o face spalatul pe cap. Cu parul unsuros, care sta in nici o directie…sau…spalat, cu miros de iasomie, cu parul stralucind …cu volum…aratam mai bine si ne simtim ca si cind o greutate n-i s-a luat de pe cap.

Daca raportez acest lucru la cum ne simtim capul-mintea, dupa un dus cu apa vietii, cu Cuvintul Lui…nu-i de mirare ca ne simtim mai bine dupa ce citim Biblia, mai frumosi, curati…energici, gata sa ne apropiem de alti oameni fara teama ca raspindim propriile noastre mirosuri…ci raspindim parfumul minunat, curat, pe care Cuvintul Lui il duce cu el.

Asa ca…dusul de dimineata pare a fi o necesitate zilnica pentru un credincios care vrea sa fie proaspat, energic…plin de viata.

Si deci un Psalm pe stomacul gol…pare necesar si rezonabil...

1 comment:

AICISIACUMACOLOCURAND said...

Psalmi 5
UN PSALM DE DIMINEATA.
Cateva versete:
1 Pleacă-Ţi urechea la cuvintele mele, Doamne! Ascultă suspinurile mele!

2Ia aminte la strigătele mele, Împăratul meu şi Dumnezeul meu, căci către Tine mă rog!

3Doamne, auzi-mi glasul, DIMINEATA! DIMINEATA eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine, şi aştept.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
8Doamne, călăuzeşte-mă pe calea plăcută Ţie, din pricina vrăjmaşilor mei! Netezeşte calea Ta supt paşii mei.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
11Atunci toţi cei ce se încred în Tine, se vor bucura, se vor veseli totdeauna, căci Tu îi vei ocroti. Tu vei fi bucuria celorce iubesc Numele Tău.

12Căci Tu binecuvintezi pe cel neprihănit, Doamne, şi -l înconjuri cu bunăvoinţa Ta, cum l-ai înconjura cu un scut.