12 June 2013

UN PLAN PE TIMP DE CRIZA...


De David Wilkerson
Tradus Rodica Botan

Nu conteaza cit este de instabila lumea in care traim, copiii Lui Dumnezeu se pot relaxa linistiti si pot sa continue sa fie plini de bucurie, pentruca Domnul le-a promis o protectie deosebita in momentele de nevoi.

N-a avut Dumnezeu un plan in momente de urgenta pentru copiii lui Israel in timp ce intreaga lume trecea prin foamete? El a trimis pe Iosif in Egipt si l-a inaltat la rangul de prim ministru. El a umplut acolo hambarele tarii cu griu cit sa ajunga in toti anii de foamete care au urmat iar apoi a adus pe copiii lui la distante acceptabile ca sa poata sa ajunga pe jos la locul unde sa gaseasca aceste provizii si i-a hranit din plin.

N-a avut Dumnezeu un plan de urgenta pentru Ilie? In timp ce natiunea intreaga  suferea din cauza unei economii cazute si in timp ce nu se gasea de  mincare si era foamete in tara, in timp ce un rege nebun a pus un pret pe capul lui - Dumnezeu pune in aplicare planul Lui de urgenta pentru Ilie. Il ascunde undeva pe linga un piriu si il hraneste printr-o pasare care-i aduce de mincare. Planul acesta misterios a inclus chiar si o masura de griu care nu se termina.

Dar Noe? Ce plan detailat de supravietuire nu numai pentru el dar pentru intreaga lui familie a fost arca care l-a purtat fara griji deasupra apei care a dus moarte si distrugere intregii lumi.

Dar Lot? Dumnezeu a trimis chiar ingeri ca sa-l smulga pe Lot si pe copii lui afara din blestemata cetate a Sodomei. Dumnezeu nu si-a dezlantuit furia asupra orasului pina ce Lot a fost scos de acolo si la distanta considerabila de orice pericol. Pentru el a fost mai mult decit pierderea unei slujbe , decit o perioada in care economia e proasta, mai mult decit caderea unui govern. Pentru Lot a fost o anihilare totala a societatii in care traia- dar Lot a fost scos intact de acolo de Dumnezeu.

Pavel chiar demonstreaza in mod repetat ca Dumnezeu are un plan de salvare de fiecare data. Apostolul este supravietuitor al unei corabii care se scufunda intr-o furtuna, fugarit de hoti, in inchisori, acuzat de tradare, cautat si  planuit sa fie asasinat... si cu toate astea in fiecare criza Dumnezeu are un plan de salvare pentru el.

Si noi fiecare avem un plan de salvare facut de Dumnezeu special pentru noi.

Sa nu avem indoieli despre Dumnezeu. El ne va trece biruitori prin orice criza. Nu poate satana sa ne planifice vreo criza pe care Dumnezeu sa n-o poata rezolva. Nici depresia, nici foametea, nici pierderea slujbei, nici boala sau suferinta de orice fel. Dumnezeu va elibera pe copiii Lui si nu avem nici macar un singur motiv sa ne infricam. Asadar...Matei 6:34 spune..."Nu va ingrijorati dar de ziua de miine..."

Sursa...
2013 World Challenge - a registered trademark of David Wilkerson

No comments: