17 July 2015

UN PRODUS NATURAL... de Mogul

https://romaniaevanghelica.wordpress.com/2015/07/17/atentie-la-dezinformarile-de-pe-blogul-rodicai-botan-17-iulie-2015/



Nu, ca nu-mi mai pun mintea cu el (cu Alin Cristea)… mi-am zis azi-dimineata cind am mai citit un articol in care imi are treaba… dar nu m-am putut abtine.

Ca uite... nu credeti ca pentru cineva cu doua facultati (si a treia lipsa - ia de ghiciti care?)... si pentru cineva care socoteste vocalele si consoanele de pe internet pe degete… si ne piraste lumii ca facem greseli in scris (parca era altul de profesie piricios… cum il cheama, domnule?...) felul asta de exprimare pare… hmmm… gresit. Ce ziceti?

“Dar în rest, pe lîngă veștilor proaste, sînt NUMEROASE vești bune. Numai să caște ochii…”
- Exact! Asa zic si eu. Sa-i caste!!!
 Ma simt magulita de atita importanta cita imi acorda “Romania Evanghelica”.
Uite inca una din acelasi articol.
“Viorel Pașca este ajutat de familia sa și de o droaie de oameni din țară și din străinătate, de diferite vîrstă…”
Eu cel putin sint plecata de mai bine de 35 de ani din Romania. Dar Mogulul nostru ce hiba are? Stiati povestea cu birna si cu paiul? Ei… aia poveste…
Uite si un alt gen de idee… cu o exprimare destul de… chinuita. (Din nou amintesc eu la dumneavoastra – ca eu nu Mogul ca si Alin si nu expert… eu… emigrant roman, care chinui sa vorbesc inca romaneste. Nu facultate la mine - numa mintala. Fara diplome… numa experienta de…cum se zice la dumneavoastra… viata ?)

“Această lehamite a Rodicăi Boțan are de a face cu IGNORANȚA. Sau, și mai rău, cu neputința de a-și IMAGINA că există atîția oameni și proiecte în care își fac datoria.(no…acuma era doar vorba de neputinta si ignoranta, nu?)

Si acuma concluzia… vestilor bune.
“Știu că Rodica Boțan nu e una dintre persoanele care să nu contribuie financiar la diverse proiecte.
Dar mai știu și că trage niște TÎMPENII în spațiul public de numa!…
Pîrțîiască-se în habitatul ei californian, dar pe Internet să știe, și ea și alții cenușii ca ea, că eu, Alin Cristea, Mogulul blogosferei evanghelice, nu le permit să zică orice oricum oriunde despre orice, fără ca să reacționez PUBLIC cu severitate și să sancționez tîmpeniile care put mai ceva ca vînturile, naturale, produse de anus.”

Multam de sfat, Aline… asta am si facut in “habitatul meu californian”. Am lasat vinturile tale “naturale”… sa zburde inca o data. Esti o permanenta sursa de amuzament pentru mine. Acuma treci la treaba si… sanctioneaza!!!
 


9 comments:

ion said...

Sora Rodica daca nu ai fi postat ce scrie acest: " caracter" nu citeam ce debiteaza gura lui "curata". Asa ca te rog sa nu mai postezi ce zice el,si fii mai tare ca el si ignora-l pe veci.

Rodica Botan said...

Multumesc...aveti dreptate.

marinel blaj said...

Mă bucur, totuşi, că încă te mai poţi amuza de "perlele" acestui adevărat saltimbanc al blogosferei! Eu am renunţat. Încerc să mă amuz cu alte lucruri. Mi s-a părut şi mie caraghios (ca să mă exprim elegant) felul în care el corectează pe toată lumea dar nu e în stare să-şi verifice "scrierile". Tipic pentru un soi de paranoia. Rămân la cele spuse anterior: rugăciune! Numai Domnul îl mai poate salva!

Marta ' said...

Chiar asa Rodica ignoara -l precum luna latratul cainlui .Sint mult mai valoroase ideile tale ,traducerile si in general tot ce scrii ca sa se impiedece cineva de o virgula sau un cuvint .Sus inima si inainte >>.

cherie said...

Chiar ma intrebam ce a scris tipul de te-a starnit asa impotriva lui...
Ai dreptate ! Chiar aiurea comentariile lui...
Dar ce are cu tine? De la ce ati pornit cearta, caci fiecare este cu "patratelul lui" de blog... Ce este asa de suparator pentru el? Ai scris ceva pe blogul lui? Ai scis ceva care l-a suparat in alta parte decat pe blogul tau, ca altfel nu vad ce treaba ar avea cu tine? Ai scris ceva ce l-a deranjart pe blogul lui ?
Ce ai scris "soro " ? Spune-ne si noua !

Rodica Botan said...

Cherie, iti raspund doar tie ca tu nu sti prea multe despre Alin. Alin are o vechime in blogareala asta si pentruca are vreo 50 de bloguri ( sau mai multe) si pentruca aduna pe blogurile lu informatii de tot felul- mai ales pentru lumea crestina - deci datorita activitatii lui excesive, i se pare ca el este buricul blogosferei. Si vine si citeste ce scrii si face articole pe blogul lui in care ori iti zice ca esti timpit, mincinos...sau zapacit- ori iti corecteaza virgulele si subliniaza in rosu daca ai mincat o virgula...chestii din astea. Si il rabzi cit il rabzi...dar cind vezi ca si el face aceleasi greseli de ortografie si pe ale lui nu le vede, si cind te blagosloveste cu totnul lui superior, i imposibil sa nu-ti sara tandara...
Asa ca ...asta-i povestea - si desi incerc sa fiu calma, din cind in cind dau cu cite ceva dupa el...

Rodica Botan said...

Marinel ai dreptate...ca ce la oameni e cu neputinta...la El este cu putinta. Eu una nu-mi pot imagina cum, dar Domnul nu lucreaza dupa imaginatia mea, si sint sigura ca sint multi care il iubesc si se roaga pentru el chiar daca el se crede abandonat sau parasit. Adevarul este ca e un Canuta om sucit si nu prea sti cum sa te poti apropia de asa un individ...
Domnul cu mila...

Anonymous said...

Alin Cristea este un tip integru, care da dovada de verticalitate. El spune ca Rodica Botan a crezut ca va fi scutita de observatiile lui daca ii trimite niste verzisori, sau pune umarul la o lucrare semnalata de mogulitatea sa. Ei, daca rolul lui e sa sanctioneze analfabetismul promovat pe blogurile evanghelice, ar fi incorect sa faca exceptie unii din diverse motive subiective. Trebuie sa recunoastem ca multe bloguri evanghelice ne fac de ras baptismul prin ortografia precara pe care o prolifereaza.

Rodica Botan said...

Anonimule m-ai dat gata. Sint anumite cuvinte pe care le-ai folosit insa, care iti sint "specifice" vocabularului tau. Cum ar fi: verticalitate, prolifereaza...si in general felul de exprimare.
Asa ca..."Manastire intr-un picior ( verticala), ghici "mogulule" ce-i?"
Am avut la un moment dat nevoie de cineva sa imi faca un serviciu pentru un copil orfan din Oradea. Acolo s-au dus "verzisorii", nu pentru alte servicii. Adevarul este ca nu prea am avut nevoie de nici un ajutor sa scriu...e un fel de "limbutie" naturala pe care o am, mai mult o nevoie decit un talent. Si m-am descurcat fara ajutorul lui Alin. Ma mir ca nu ii este rusine sa repete mereu ca i-am cerut sfatul. De obicei oamenii cumsecade raspund pozitiv. Iar el a folosit momentul ala de slabiciune al meu sa comenteze de citeva ori deja. Asta spune cred eu ceva despre caracterul unui om.
DACA AR FI SA ALEG INTRE CARACTERUL CUIVA SI ORTOGRAFIA LUI...CRED CA AS ALEGE CARACTERUL.
Asa ca...anonimule...ai si tu caracter data viitoare si prezinta-te frumos cu numele tau cind ai ceva de comentat. Ne-am inteles?