05 July 2015

DOAMNE-AJUTA!

   
     Nu-i asa ca de la o vreme se invirte lumea cu noi? Da... stiu... pamintul se roteste in jutul axei sale si luna in jurul pamintului si... ce mai... toate se invirt in jurul nostru. Numai ca ameteala si confuzia recenta nu se datoreaza acestor miscari. Ci este rezultatul a ceea ce se intimpla in lume. Cind eram mai tinara, citind in Scriptura ca in zilele din urma oamenii nu vor sti sa deosebeasca stinga de dreapta... mi-am zis ca... cine stie ce filozofie se ascunde dupa aceasta forma plastica de exprimare. Dar... nici vorba ! Am ajuns sa vad si sa aud zilnic cum se manifesta aceasta lipsa de intelepciune. Oamenii nu mai stiu stinga de dreapta si nu mai stiu ce este bine si ce este rau. Uitati-va in jur!
    Am citit aici.http://www.godvine.com/read/the-scandal-of-bible-illiteracy-fb-gv-978.html un articol interesant. In general dupa cum merge lumea iti dai seama ca oamenii au pus lumina sub obroc si umbla in intuneric. De la simplul cetatean si pina la persoana importanta din conducere, parca sintem toti porniti pe decizii proaste. De ce? Lipseste intelepciunea. De ce lipseste intelepciunea? Pentru ca este intuneric. Titlul articolului este raspunsul la urmatorul "de ce?": "An Epidemic of Bible Illiteracy" (Epidemia lipsei de cunoastere a Bibliei).
    Si nu este vorba de populatia larga... ci de crestini si chiar de cei care spun ca sint nascuti din nou. George Gallup si Jim Castelli au facut cercetari si au ajuns la concluzia ca "Americanii au reverenta fata de Biblie, dar cei mai multi nu o citesc."
    Mai putin de jumatate din adulti nu pot sa spuna numele celor patru Evanghelii. Barna Research Group spune ca 60% din cetatenii americani nu pot sa enunte nici 5 din cele 10 porunci. Te mai si miri ca nu le respecta? Mai ca-ti vine sa rizi cind 82% din americani cred ca "God helps those who help themselves" (Dumnezeu ii ajuta pe cei ce se ajuta singuri)... este un verset din Biblie.
     In America avem suficienta confuzie si ignoranta  nu numai in rindul agnosticilor sau a celor care se intorc la religiile pagine, dar... si printre credinciosii care frecventeaza bisericile. Cum sa nu se compromita unul care se prezinta ca e crestin, dar crede ca Sodoma e casatorita cu Gomora? Sau Ioana d'Arc este sotia lui Noe?
     Ascultam predici unii dintre noi si citim carti... Oare e suficient sa stim ce spun altii despre Cuvintul Lui? Am citeva Biblii in casa. Aici am vrut sa ajung... ca stiu si eu si voi ce avem de facut. Doamne-ajuta!!!


No comments: