08 July 2015

MARANATHA!



    
     Iara mi-a venit chef de scris. Nu stiu cit este de interesant ce scriu, dar la 400-500 pagini citite pe zi (cit are de obicei blogul meu) este suficient de incurajator pentru mine ca sa continui. Nu prea vad comentarii – dar ca sa ma simt bine, ma mingai cu idea ca toti citi cititi sinteti de accord cu mine si ca am epuizat ideea sau ideile si nu aveti nimic de adaugat – sau… am insirat cite-n luna si in soare si m-ati lasat in plata Domnului… si ma chiar amuz la gindul asta.
     Ok… era sa uit despre ce intentionam sa scriu. Asa ca… "here we go"… este ceva tangential cu munca mea. dar cu conotatii mai adinci – cel putin pentru mine. Sint "Principal" (asta mi-e functia)  la un department de harti electrice la o companie mare de gaz si electric din California. Am 9 oameni carora le repartizez, controlez, corectez lucrul si raspund de 8 arii (orase) in ce priveste nu numai hartile electrice, ci si toate programele care contin pina la cele mai detaliate informatii despre tot echipamentul electric de pe suprafetele amintite mai sus.
     Pina acum de o suta de ani sau cam asa ceva - de cind functioneaza compania asta, ne organizam teritorial. Adica un grup de oameni au grija de un spatiu anume - si absolut tot ce cuprinde acel spatiu. De cind cu tehnologia asta avansata si in dorinta de a reduce mina de lucru, am intrat intr-un proces de schimbari – si inca nu stiu nici cei din conducere exact ce directie s-o ia… dar pare-se ca ne vom organiza si specializa pe "tasks"… adica unii vor face doar o bucatica din proces si informatiile vor trece la altcineva care va continua cu o alta bucatica, si tot asa, ca si cind am lucra la banda rulanta, ne vom completa unii pe atii pina cind procesul de instalare, functionare sau inlaturare a unui echipament va fi complet.
     Dar in febra acestor schimbari, conducatorii (leaderii) de sus nu vor sa ne dea toate detaliile sau nu le au nici ei, ca deocamdata  se vede ca bijbiie… si uite asa ne pomenim ca sintem ca soferii aia care conduc in ceata.
     Ati condus vreodata un automobil in ceata? Stai cu ochii cit cepele intins cu gitul spre parpriz ca si cind daca esti mai aproape vezi mai bine… si toate simturile din tine sint in alerta si concentrate la…ce? Ca nu vezi decit botul masinii. Iti fura timpul si iti stoarce toata energia… te lasa obosit si epuizat. Si realizezi ca nici n-ai parcurs mare distanta. Atita efort pentru ce?
     …………………………..
     Acuma, de ce am spus toate astea? Un singur motiv. Pentru ca exista o portiune importanta din viata noastra - viata spirituala… pe care unii o traim intr-un fel de…  ceata. Diferite religii dau diferite informatii sau creeaza o stare mai mica sau mai mare de confuzie. Unii ne miram de misterul acestor religii… Vrem sa atingem Nirvana, dar nu stim cite vieti trebuie sa traim pina ajungem si sintem totodata ingrijorati de ce o sa fim in viata viitoare!? Un fluture sau un sobolan!? Altii cauta dupa un Paradis pentru care trebuie sa comita cit mai multe crime sau slujesc mai stiu eu ce zeitati rautacioase ce nu vor sa le dea nici ploaie, nici odihna pina nu se sacrifica in vreun fel. Si mai pot insira alte credinte la fel de confuze ca si ceata cea mai  groasa si lenesa.
     Si apoi… gasim Biblia, Cuvintul lui Dumnezeu, care ne explica… ne elibereaza… si nu ne cere absolut nimic decit sa credem, sa primim, sa ne bucuram in asteptarea unei rasplati vesnice pe care sa o petrecem cu un Dumnezeu care nu numai ca ne-a iubit, dar El Insusi este Dragoste. Drumul a fost croit… si nimic nu este in ceata, totul este descoperit. Si totusi oamenii nu Il cauta pe Dumnezeu si nu Il accepta pe Fiul Sau, care S-a jertfit de buna voie pentru omenire. Si oamenii nu se bucura de lumina, ci mai degraba bijbiie care pe unde apuca in ceata, o ceata care nu are nimic de oferit sufletului lor. Nici liniste, si nici macar o promisiune…
     Cine a citit Biblia stie istoria omenirii de la inceput pina la sfirsit. Cine citeste ziarele sau se uita la stiri poate recunoaste etapa omenirii in care ne aflam. Oameni buni… nu mai este mult, schimbati ruta! Iesiti din ceata! Acceptati darul fara de plata si promisiunea unei vieti vesnice… Ceasul ticaie ultimele clipe…
MARANATHA!!!

No comments: