15 July 2015

SANCTIUNE PE... VIATA!!! (sper sa nu se... dezminteasca!!!)

Pe blogul "Romania Evanghelica" (nu putea gasi alt nume?)... un nou articol tipic omului Alin Cristea...

https://romaniaevanghelica.wordpress.com/2015/07/15/scrisoare-deschisa-catre-doamna-aurelia-cristea-si-domnul-constantin-cristea/ 

https://romaniaevanghelica.wordpress.com/2015/07/15/raspuns-pentru-rodica-botan-3/



...un pomelnic luuuung in care ma anunta...

“Avînd în vedere cele de mai sus, aplic bloggerul evnghelic Rodica Boțan sancțiune pe viață.” 


evnghelic se scrie evanghelic - ai mincat o litera Aline - asa ca pune-ti articolul la  rubrica: 
Bă, pocăiților, scrieți corect românește 


Iacata-ma si sanctionata pe viata – de cine altul decit faimosul Alin Cristea. Asta inseamna ca m-a si judecat. No… ca bine-mi sade! Ce ma fac eu acuma… unde sa ma duc? Cine o sa imi revendice pozitia? Mi-s gata!!! Caput! (lacrimi… smiorcaieli... si hohote de ris bineinteles.)

Am inceput sa am frisoane… ce trebuie sa fac acuma… cum sa-mi exprim… bucuria?! Pot sarbatori?

Dar am si o intrebare si mor de curiozitate… oare cum se va manifesta sanctiunea? Doare? Pierd… ceva?! Cistig ceva? Oare ce?...
……………………………………………………………………


Pe o nota mai serioasa insa… O mare, mare aiureala, Aline, este faptul ca i-ai amestecat in toata povestea asta pe prietenii mei, oameni cumsecade si rudele tale. Si le cer scuze… mii de scuze ca din cauza mea au aparut pe blogul tau. Ce vina au bietii oameni ca am raspuns eu mojiciilor tale? Sau ca imi sint prieteni de o viata? Sau ce vina au ca sint rudele tale, nu?

Costel Cristea a purtat cu demnitate numele de Cristea - si chiar cu si mai multa demnitate numele de crestin. Am avut privilegiul sa fim botezati in aceeasi zi de bunicul tau Gligor Cristea. Am avut privilegiul sa cunosc indeaproape familia Cristea Constantin si Aurelia si sa vad cu ochii mei ce inseamna un om nascut din nou, ce inseamna o familie dedicata lucrarii Lui… ce inseamna jertfa, ce inseamna iubirea de oameni, ce inseamna respectul si dragostea intre soti.  In casa lor am gasit intelegere, mingaiere si normalitate, in cele mai grele momente ale vietii. Rely ma iubea si ma dojenea uneori in aceeasi fraza. Oamenii astia nu meritau sa-i tirasti tu in discutii aiurite, fara sens. Si te asigur ca nu sint singura care am gustat in casa lor ce inseamna “bunatatea”. Daca ai avea ceva din calitatile cu care te tot lauzi ar trebui sa iti ceri mii de scuze. Ar trebui...

Apoi am convingerea ca daca fratele Gligor Cristea ar fi fost in viata, te-ar fi luat de urechi cit esti tu de mare. Si nu cred nici ca fratele Daniel Cristea, tatal tau  ar fi fost prea mindru de felul cum il reprezinti.

Iti mai dau o idee… Poate comportamentul tau ii tine departe si pe ceilalti din familie, nu crezi? Poate ai facut ceva (din politete zic poate...) si te-au sanctionat sarmanii ca nu au avut incotro. Te pricepi atit de bine sa-i analizezi pe altii. Cum ar fi sa iti faci o analiza mai... personala? Incearca!!! Ai sa descoperi lucruri interesante despre tine. Adevarul il cunoaste doar Dumnezeu. Desi te lauzi ca il ai, s-ar putea sa vezi doar o fatada... Undeva am citit ca e blestemat omul care se increde in el insusi. Nu crezi ca ar trebui sa te cercetezi si tu?

Uite… eu nu am mentionat niciodata nici bani, nici pachete – si nu trebuia sa le insiri tu in liturghia ta. Am crezut de cuviinta sa fac unele lucruri si le-am facut. Si stiu ca atunci cind am inceput sa scriu pe blog te-am intrebat ODATA ce sfaturi imi poti da pentru blog. Regret pina mor ca te-am intrebat, dar nu te cunosteam cine esti, stiam putin doar despre copilul “Paganini” asa cum te-am lasat in urma cind am plecat din Romania. Eram la inceput de blogarit si am crezut ca daca eu ma port frumos cu tine si tu vei face la fel si ai sa imi dai ceva sfaturi care sa ma ajute. Dar am inteles repede cu cine am de-a face si mi-am vazut de treaba, doar ca tu simti nevoia sa ma bizii mereu si sa stirnesti tot ce am mai "bun" in mine. De-aia te-am poreclit la un moment dat BIZDICUL EVANGHELIC. Dar asta ai uitat sa mentionezi.

Si acum... 

In speranta ca te vei tine de cuvint si ca sanctiunea ta pe viata se va dovedi in eliminarea totala si permanenta a blogului meu si a numelui meu din orice articol de pe blogul Romania Evanghelica, inchei raspunsul meu la liturghia ta. Doamne-ajuta!!!


No comments: