06 July 2015

ce-mi mai trece prin cap... ( 07/06/2015)



     Astazi e prima zi de lucru dupa vacanta. Am fost placut impresionata sa gasesc toate lucrurile la locul lor, fara sa am un teanc inalt de un metru de hirtii pe birou. Motiv de multumire!!!
     Sint putin dezorientata ca m-am obisnuit sa fiu servita, si de cind am venit acasa, nimeni nu-mi ofera nici mincare si nici bautura racoritoare. Plus ca am gasit frigiderul gol. In Cancun aveam  “all inclusive”, si acasa totul este “exclusive”. Imi trece si asta, nicio grija… in citeva zile intru in priza iarasi.
     Iata citeva ginduri ce mi-au venit uitindu-ma in urma la zilele petrecute in Mexico. Cancun este un nume cu rezonanta… O vacanta in Cancun este costisitoare. Dar in afara de hotelurile luxoase – multe dintre ele numite palate, asezate in majoritatea lor la marginea apei… nu prea este nimic facut de om decit un fel de tiganie… ca la noi in Romania pe unele locuri. Tiganie exista si aici in America doar ca poti sa vezi ca undeva, cindva, casele au fost frumoase, dar lipsa de ingrijire le-a adus in starea deplorabila in care sunt. Acolo insa simti ca oamenii sint saraci. Dar in toata saracia lor, Dumnezeu le-a facut parte de o frumusete naturala de nedescris… pentru care noi, cei care venim din lumea mai "civilizata", platim din greu ca sa ne bucuram de ea o saptamina sau doua. Sigur ca planurile lui Dumnezeu sint pentru binele omului, pentru fericirea lui, chiar si a celor care din punct de vedere financiar sint aproape inexistenti. Numai ca nu intotdeauna ne functioneaza creierul corect cind analizam viata. La fel ca ideea aceea ca ne pierdem sanatatea muncind ca niste animale de povara, ca sa facem bani, iar apoi nu mai avem suficienti bani sa ne rascumparam sanatatea. Care ne sint prioritatile? Dupa ce alergam  sau dupa cine?
     O alta treaba care m-a roade la pipota este faptul ca gunoaiele facute in China au inundat intreaga lume. Am calatorit un pic in ultimii ani si nu conteaza unde am fost, cind am vrut sa cumpar ceva maruntisuri pentru cei de acasa… cam toate prostiutele alea marunte sint facute in China. Exact asa si in Mexico. In autobuzul care ne ducea la Tulum, ghidul ne explica cind una, cind alta, si printre altele ne-a spus… "Veti ajunge la destinatie si poate vreti sa va cumparati ceva amintiri. Vreau sa stiti ca majoritatea sint lucruri importate din China. Si daca vreti sa ajutati putin populatia locala, va rog sa cumparati lucruri facute de noi." Si ne-a spus el cam ce am putea cumpara.
     Deocamdata atit… ca planuiesc o alta vacanta pentru anul viitor, si pentru asta trebuie sa ma apuc din nou de lucru. Si inca ceva... asa mi-am gasit computerul la lucru azi dimineata...



1 comment:

cherie said...

Sa stii ca asa am patit si eu. Din doua excursii am adus ca ceva de culoare locala... cate o sapca su eticheta de pret cu numele orasului de unde am luat-o dar cand am umblat la eticheta de fabricatie.... am descoperit CHINA ! :)